Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Avantajları Ev, ofis, işyeri gibi tüm alanların duvarında kullanılan duvar kağıdı modelleri farklı desenlerle üretilir. Bu desenleri pürüzsüz bir şekilde duvara uygulamak ve uygun bir şekilde yapıştırmak adına duvar kağıdı yapıştırıcısına ihtiyaç duyulur.
B- UYGULAMA ÖNCESI ÖN HAZIRLIK:
– Yüzeydeki eski duvar kağıdını sökünüz. – Yüzey kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Duvarda nem olmamalıdır. – Yüzeydeki kirlilikler temizlenmeli ve yüzeyin düzgünleştirilmesi için hafif olarak zımparalanmalıdır.
Sayın müşterilerimiz duvar kağıdı uygulaması öncesinde eski yüzeyli boya zeminine mutlaka yeni uygulama öncesinde geçiş astarı boyasıyla boyanmasını öneriyoruz, eski boyalı zemini saten boyalı ise kesinlikle kağıt geçiş astarı ile boyası yapılmalıdır.
Bunun için zeminin kuru, düz, sert, temiz, taşıyıcı ve emici olması gerekir. Bu temel kurallara uyulduğu takdirde, duvar kağıdı kaplaması oldukça kolaydır. Yeni binalarda mutlaka bir nem kaldığı ve bu nedenle duvar kağıdı yerine başka malzemelerin kullanılması gerektiği kanısı yanlıştır.
Tutkal çok fazla seyreltildiği takdirde, yapıştırma gücünün %50'den fazlasını yitirebilir. Bunun sonucu ise kağıdın zemine yeterince yapışamamasıdır. Duvar kağıdı zemine yeterince yapışmaz, dikiş yerleri yukarıda kalır ve bazen de kabarcık oluşabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Duvar kağıdı yapıştırırken en başta duvarın pürüzsüz olmasına özen göstermelisiniz. Sonrasında dikkat etmeniz gereken diğer noktalar ise şöyle: Kağıtları keserken hata payı bırakmayı unutmayın. Kestiğiniz kağıt parçalarındaki desenlerin aynı hizada olmasına dikkat edin.
Yapılamaz. Sıva üzerine Kaba alçı sonrasında saten alçı çekilmiş yüzeye zımpara ve astar sürüldükten sonra boya veya kağıt yapılabilir.
Soru 15: Duvar kağıdı kış mevsiminde uygulanır mı? Cevap 15: Duvar kağıtları tüm yıl boyunca uygulanabilir. Dikkat edilmesi gereken uygulama alanında yüksek ısı değişimlerinin olmaması ve uygulama alanındaki ortam sıcaklığının 7-8 derece altına düşmemesidir.
Öncelikle duvar kağıdımızın bir rulosunun en ve boy bilgilerini bilmeliyiz. 16,5 m2'lik bir rulonun eni 106 cm ve boyu 15,50 metredir.
Boyalı duvar üzerinde, duvar kağıdı uygulaması yapılabilir. Ancak duvar kağıdını uygulayan kişinin usta olması gerekir. Çünkü uygulama sonrasında pürüz oluşmaması istenir. Bunun için de boyanın aşınmamış olmasına dikkat edilir.
Astar boya nedir sorusunun yanıtı en basit şekilde; son kat boyadan önce uygulanan bir boya türü olarak verilebilir. Temel amacı, uygulanacak olan son katın yapışması için pürüzsüz, eşit bir yüzey oluşturmak ve yüzeydeki genel görünümü iyileştirmektir.
Astarı ilk olarak boya kabı içerisine dökün ve normal bir boyama işlemi gerçekleştirir gibi yüzeye eşit miktarlarda her yere ulaşacak şekilde sürün. Belirli bir süre kuruması beklendikten sonra asıl boya kullanılabilir. Ancak boyama işlemine başlamadan önce astar boyanın iyi bir şekilde kuruduğundan emin olun.
Dış cephe dönüşüm astarı yıpranmış ve boya işlemi gerektiren dış cephe tamiratlarında ve boya işlemlerinde kullanılan bir üründür. Bu ürün özellikle dış cephe ortam şartlarına uyum sağlayacak niteliklerde üretilir. Kaliteli dış cephe astarları dış cephe boya işlemlerinin çok daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
Duvar kağıdı üreticisi 5 ila 15 yıllık bir hizmet ömrü içinde deforme olmayacağını ve solmayacağını garanti eder. Kusursuz desen ve renklere sahip duvar kağıdı desenleri, yaşam alanınızı kişiselleştirebilir ve her baktığınızda sizi mutlu edecek şık tasarımlara sahiptir.
Bunun dışında duvar kağıtları, genel itibariyle 10-15 yıl gibi bir süre dayanıklılık gösterebilmektedir.
Doldurduğunuz sıcak suyun içine bir miktar bulaşık deterjanı ekleyerek karıştırın ve büyük bir sünger aracılığıyla duvarına uygulayın. Nemin kâğıda iyice nüfuz ettiğinden emin olduktan sonra, duvar kâğıtlarınızı zeminden kolayca ayırabilirsiniz. Ayrıca bu iş için bulaşık deterjanı yerine sirke de kullanabilirsiniz.
Bir odaya kaç metre duvar kağıdı gider? – 30-40 metre. Yani 2-3 top; Beğendiğiniz duvar kağıdı modeli 16m²lik ise 2-3 rulo, 10m²lik ise 3-5 rulo gerekir. 16m²likler büyük alanlarda daha ekonomiktir.
1 Rulo 5,33 m'2 alan kaplar
Leke ve kir tutmaz. Akustik ve ses emici özelliği vardır. Üretimleri Renk ve desen baskısı yapılan birinci hamur kağıttan yapılmıştır. Uygulaması kolay ve rahattır.%50-%60 oranında, hafif nemli bez veya sünger yardımıyla bastırmadan silinebilir.
Duvarınızın Yüksekliği 2,5 Metreye kadar ise 1 rulo Eni 1,5 Metreye Kadar Alan Kaplar 1 Rulo; Yükseklik 2,5 Metre En 1,5 Metre Alan Kaplar Örneğin; Duvarınızın Eni 3 Metre İse 2 Rulo Almanız Gerekmektedir Bu Şekilde Duvar En Ölçünüze Göre Hesaplayabilir siniz.
Dünya genelinde en sağlıklı duvar kağıdı çeşidi olarak bilinen ve kabul edilen duvar kâğıdı modeli tradisyonel duvar kâğıdıdır. Ön ve arka kısmı kâğıttan oluşur ve herhangi bir vinil kaplama bulunmaz. Bu duvar kâğıdı kuru veya çok az nemli bir bez ile rahatça temizlenebilir.
Rutubetli duvarın durumuna göre temizlik sürecine karar verilir. Duvarın kuru bir bezle silinmesi, kabaran yerlerin bir spatula yardımıyla kazınması gibi yöntemler uygulanabilir. DRYFİX NM-S 10 (Nem ve Rutubet Boyası) en iyi sonucu verebilmesi için duvardaki kabarıkların giderilmiş olması gerekmektedir.
Duvar kağıdının birçok avantajı vardır; Uygulaması kolaydır, uygulama sırasında koku yapmaz.
Sıvalı duvarlarda, beton sıva yeni nesil ise bu duvara kağıt uygulanmasından herhangi bir sorun yaşanmaz. Ancak yüzey bol pürüzlü ve eski nesil ise kağıt uygulamasından sonra tatmin edici bir görüntü sağlanamayacaktır.
Ahşap duvar kaplaması çeşitlerini dış cephenizde de tercih edebilirsiniz. Özellikle pvc duvar kaplaması modellerinin içeriğinde UV ışınlarına karşı koruyucu malzeme bulunur. Dış cephe kaplama ve özellikleri ekonomik ve pratik olan uygulamaları, kaba inşaatı bitmiş olan tüm binalarda rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Birçok kişi duvar kâğıdı uygulaması sadece alçı duvara uygulana bilir diye düşünmektedir, fakat normal duvar içinde duvar kağıdı seçenekleri vardır. Eğer bu iş için size bulunduğunuz bölgedeki bir firmayla görüşürseniz, size duvar tipinize göre seçenekleri göstererek bu konu hakkında bilgi verecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri