Arap sabunu ya da karbonatınız yoksa az miktarda bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz. Bir kova ılık suyun içine bir çay kaşığı bulaşık deterjanı ekleyerek duvar kağıtlarını silebilirsiniz. Arkasından ılık suyla bir kez de durulama yaparak duvar kağıtlarınızı ilk günkü görünümüne kavuşturabilirsiniz.
Sirke. Sirke duvar kağıdı silme suyuna ne konur sorusuna verilebilecek doğal cevaplardan birisidir. Beyaz sirke, su ile karıştırılarak hafif bir temizlik solüsyonu elde edilebilir. Yarım su bardağı beyaz sirkeyi yarım su bardağı suyla karıştırarak kullanabilirsiniz.
Eğer silinebilir duvar kağıtlarına sahipseniz hazırladığınız temizlik suyu ve yumuşak bir bez yardımı ile nazikçe duvar kağıtlarınızı silebilirsiniz. Duvar kağıdı silme işlemi sırasında dilerseniz mikrofiber bez kullanabilirsiniz.
Bir kovaya sıcak su ve bir miktar bulaşık deterjanı ekleyerek karıştırabilirsin. Bu karışımı büyük bir sünger ya da fırça aracılığıyla duvar kağıtlarının üzerine uygulayabilirsin. Rulo fırçalar karışımın duvar kağıdına daha iyi nüfuz etmesini sağlayacaktır. Böylece duvar kağıdın duvardan kolay bir şekilde ayrılacaktır.
Duvar temizliği yapmak için bir miktar suyun içerisine bulaşık deterjanı ekleyin ardından bir bez ya da duvar silme aparatı yardımıyla duvarlarınızı silin. Duvarlarınızı sildikten sonra kirlenme süresini uzatmak için de nişastalı su ile duvarlarınızı tekrar silerek kurumaya bırakabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Beyaz duvarlar için çamaşır suyu
Çamaşır suyu, su ile seyreltilerek kullanılırsa duvarlardaki is lekelerini çıarabilir. Karışımı yine temiz bir bez ya da sünger yardımıyla lekeli duvarlarınıza uygulayabilirsin. Uygulama sonrası mutlaka birkaç kez durulama yapman gerekiyor. Son aşamada ise duvarı kurulamalısın.
Bulaşık makinesi tableti genellikle sadece tabak, çatal ve tencerelerin temizlenmesi için kullanılıyor. Tablet kapsüllerin içerisinde yüzeyleri tertemiz eden kimyasallar ve aktif maddeler bulunuyor. Bu nedenle yalnızca bulaşık makinesi temizliğinde kullanmak yazık olur!
Duvar kağıdı temizlerken renk vermeyen sünger ya da bez kullanmalısınız. Yağ gibi inatçı lekeler için mısır unu ya da nişastayı su ile karıştırıp macun yaparak lekeli bölgeye sürün ve kurumasını bekleyin. Ardından nazik hareketlerle silerek temizleyin.
Duvar kağıtlarınızı da yenilemek istiyorsanız buharlı temizleyicilere ile kullanılabilen aparatlar sayesinde duvar kağıtlarınızı zahmetsizce sökebilir ve zamandan kazanabilirsiniz.
1 litre suyun içinde 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırın. Elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın ve bezin sadece nemli kalmasını sağlayın. Duvarda yer alan yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla kolayca temizlemiş olacaksınız.
DUVAR KAĞIDI
Eskiyen duvar kağıtlarını çıkarmak kadar zor bir şey yok. Fakat yumuşatıcı ile kolay bir yolu var. Bir kapak sıvı yumuşatıcıyı bir litre suyla karıştırın ve solüsyonu duvar kağıdının üzerine sıkın. Sadece yarım saat bekleyin sonrasında rahatça temizlenebilir.
Dayanıklılık: Duvar kağıtları boyalara göre daha uzun süre dayanır, bu süre yaklaşık olarak 10 yıldır. Boya için bu süre yaklaşık 5 yıldır.
Duvar kağıdı üstüne boya yapılabilir. Ancak burada önemli olan, duvar kağıdının boyanmaya uygun olup olmadığını kontrol etmektir.
Asperox sarı güç ile duvar temizlemek mümkündür. Zamanla oluşan kir ve izlerin anında temizlenmesi mümkündür. Duvarda bulunan lekeli alanların temizliği için bir kovaya su ve sarı güç konulup bu karışımla duvarları temizlemek mümkündür. Çok kirli duvarlara direk sarı güç sıkarak nemli bir bezle silinebilir.
Miss Arap Sabunu boyalı, saten duvar veya duvar kağıdı temizliğinde kullanılabilir. Zeytinyağı özlerinden oluşan içeriği sayesinde uygulandığı yüzeylerin dokusuna veya rengine zarar vermez. Evinizdeki tüm yüzeylerde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Bir kovaya su doldurun ve temizlik malzemesi olarak yüzey temizleyici, bulaşık sabunu veya sirke tercih edin. Mikrofiber bezinizi hazırladığınız karışımda yıkayıp sıktıktan sonra duvarlarınızı yukarıdan aşağıya silin. duvara doğru uçuşarak yapışır.
Buharlı temizleyicileri birbirinden farklı niteliklerdeki yüzeyler için kullanabilirsiniz. Halı temizliğini son derece pratik hale getiren bu ürünler ayrıca fayans, parke, lavabo, ocak, fırın, duvar gibi yüzeylerde de kolay, hızlı ve etkili temizlik sağlar.
Bu aksesuar sert zeminlerde, lavaboda, banyoda, fırın içlerinde, otomobillerde ve derzlerin temizliği için uygundur. Püskürtücü sıcak buharı büyük bir basınç ile temizlenecek noktaya gönderir.
Basınç ve sıcak buhar, tüm tipik ev bakterilerinin %99,99'unu ortadan kaldırırken, yağ ve kabuklu yemek artıkları gibi inatçı kirler de kolayca çıkarılabilir. Buharlı temizleyici ayrıca davlumbazınızı, ocağınızı ve fırınınızı temizlemek için idealdir.
Kolhis duvar kağıtları, suya dayanıklı ve kolay temizleme özelliği ile kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilir.
Dünya genelinde en sağlıklı duvar kağıdı çeşidi olarak bilinen ve kabul edilen duvar kâğıdı modeli tradisyonel duvar kâğıdıdır. Ön ve arka kısmı kâğıttan oluşur ve herhangi bir vinil kaplama bulunmaz. Bu duvar kâğıdı kuru veya çok az nemli bir bez ile rahatça temizlenebilir.
– Yüzey kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Duvarda nem olmamalıdır. – Yüzeydeki kirlilikler temizlenmeli ve yüzeyin düzgünleştirilmesi için hafif olarak zımparalanmalıdır. Duvar yüzeyindeki çatlaklar varsa bunlar alçı sıva veya saten alçı ile kaplanmalı ve duvarın tüm yüzeyine saten alçı macun çekilip zımparalanmalıdır.
Bulaşık makinesi tableti kullanarak perdelerin parlaması ve temizlemesi mümkün. Bu yöntemi denemek için perdelerinizi yerinden çıkarıp birkaç dakikanızı ayırmanız yeterli olacak.
Bulaşık tableti çok yaygın olarak bilinmese de oldukça başarılı bir yöntemdir. Koltuk temizliği yaparken bulaşık tabletini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Bulaşık deterjanı ve sirke! Bir püskürtücü şişenin içine 1 ölçek bulaşık deterjanı ve 4 ölçek sirke ekleyip, çalkalayın. Oluşan karışımı duşakabinin yüzeyine sıkın ve bir kaç saat bekleyin. Bir kaç saat sonra hala karışıma ihtiyaç duyan bir görüntü varsa işlemi tekrarlayıp, yine bekleyin ve ardından durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri