Duvar boya kusması ve çözümü Kısaca, sorununu tespit edip boya badana uygulamasının doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi sorunu çözüme kavuşturacaktır. Dönüşün astarı kullanmak, zımpara uygulamasının yapılması ve en az iki kat boya badana yapmak, boya tutmayan duvar sorununu çözecektir.
Daha etkin bir uygulama için; Sitemizden temin edebileceğiniz sprey şişede bulunan RUTUBET SOLÜSYONU ile duvar spreylenmelidir En az 12 sa beklenerek, üzerine RUTUBET ÖNLEYİCİ DUVAR SIVASI uygulanıp, üzerinede KÜF & RUTUBET BOYASI uygulaması yapılabilir.
Duvarı kuru bezle sildikten sonra küf temizleyici sprey ya da çamaşır suyu-su karışımını duvara sıkın, 10 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra nemli bir bezle tekrar silin ve gerekliyse kuru bez ile tekrar silip duvarı temizleyebilirsiniz.
Bu durumda rutubetli duvar nasıl kurutulur sorusuna cevap olarak havalandırma yöntemi düşünülebilir. Kış aylarında bile günde iki ya da üç kere kısa aralıklar pencerelerin açılması gerekmektedir. Sonbahar aylarında bu süre biraz daha uzatılmalıdır. Yaz aylarında ise uzun süre pencereler açık kalarak ev hava almalıdır.
Gördüğünüz gibi bu lekelerin çok fazla sebebi olabilir ama bu lekelerin sebebi çok büyük çoğunlukla su izolasyonunun eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Öncelikle sıvadaki çatlak tamirleri yapılmalıdır. Sıvanın dış etkenlere açık noktaları boya ve astar ile kapatılmalıdır. Derzler ve delikler mutlaka kapatılmalıdır.
İlgili 42 soru bulundu
KUSMA: Üst üste iki farklı renk boya sürüldüğünde alttaki boyanın renginin üst kata çıkmasıdır. Üste sürülen boyanın alttaki boyanın bağlayıcısını etkileyip çözmesi başlıca nedenidir.
Söndürülmüş kireç şişerek duvar yüzeyine ulaşır. Bu kimyasal bileşen yüzeyde karbondioksit gazıyla tepkimeye girip kalsiyum karbonat denilen halk arasında “kireç taşı” olarak da bilinen mineral bir tuz oluşumuna sebep olur.
Nem: Duvarlardaki yüksek nem seviyeleri, boyanın altında biriken su buharının buharlaşmasını engeller ve bu da boya kabarmasına neden olur. Sıcaklık Değişiklikleri: Sıcaklık değişiklikleri, duvarlardaki malzemelerin genişlemesine ve büzülmesine neden olabilir.
Rutubete Kesin Çözüm Yolları
Özellikle banyo ve mutfak gibi nemin yoğun olduğu alanlarda pencere açılarak veya havalandırma fanları kullanılarak havanın dolaşımı sağlanmalıdır. Bazı durumlarda profesyonel yardım almak ve uzman bir tesisatçı veya nem uzmanıyla çalışmak etkili sonuçlar sağlayabilir.
Karbonatı, evin rutubet oluşabilecek noktalarına yerleştirin. Bu sayede rutubet oluşma riski düşecektir. Son zamanlarda çok popüler olan kaya tuzu lambası, fazla nemi içine çeker. Evin farklı bölgelerine koyabileceğiniz kaya tuzu lambası, hem ortama hoş bir koku yayar, hem de rutubetin azalmasına yardımcı olur.
Nem kontrolü, iyi havalandırma, su sızıntılarının düzeltilmesi, düzenli temizlik ve rutin denetimler küf oluşumunu engellemek için etkili adımlardır.
Su teması kesildikten sonra nem ve rutubetin önlenmesi için özel olarak üretilmekte olan DRYFİX NM-S 10 nem boyası uygulanarak kalıcı çözüme ulaşılabilir. DRYFİX NM-S 10 her türlü yüzeye uygulanabilen, yapışma oranı yüksek yeni nesil bir boyadır.
Bir sprey şişe içinde bir bardak su ve beyaz sirkeyi karıştırın. Bu karışımı rutubetli odalara oda spreyi olarak sıkın ve kurumaya bırakın. Köşelerde oluşan rutubet izlerine de doğrudan uygulayabilirsiniz. Cam önünde oluşan rutubetler için de karışımı sıkıp bez ile silebilirsiniz.
-Isı ve ses yalıtımı sağlar. -Nem ve rutubeti önler. -Darbe emicidir-Darbelere karşı dayanıklıdır. -İzolasyon özelliği zamanla kaybolmaz.
Zeki Bey; Duvarın şerit halinde kabarmasının en büyük nedeni, yan komşunun banyosundan sızan sudur. Duvardaki nem arada kuruyorsa küvetten ya da banyo bataryasının bulunduğu yerde su kaçağı vardır. Eğer sürekli bir nem söz konusu ise bu durumda tesisat borusunda bir kaçak olduğu akla getirilmelidir.
Pürüzlü ve dişli yüzeylerde hasarlar mevcut ise tamirat için öncelikle bu alanı macun, alçı gibi uygun malzeme ile doldurmalısın. Uyguladığın malzeme kuruduktan sonra zımpara yaparak o alanı düzleştirebilir ya da zaten tırtıklı bir duvar olduğu için olduğu gibi bırakabilirsin.
Astarlar ilk olarak boyanızın yapışması için düzgün bir yüzey sağlamasıyla öne çıkar. Boyanın daha iyi tutunacağı bir taban elde edilmesini sağladığı için yapılan işlemin daha uzun ömürlü olmasını mümkün kılar. Ayrıca boyanın yapışmasını iyileştirdiği için gelecekte pullanma ya da soyulma yaşanmasının önüne geçer.
Duvarınızın terleme nedeni tamamen dış duvarınızda ısı izolasyonunun bulunmamasıdır. Gerçek çözüm, dışarıdan ısı izolasyonlu dış cephe kaplaması yaptırmaktır. Ancak kiracı olmanız ve apartmanda ortak karar alma gibi engeller olduğunu düşünürsek buna imkanınız yok.
BARS Rutubet önleyici sıva uygulaması. ÜRÜN TANIMI: Rutubetten zarar görmüş , nemlenme, çiçeklenme, boya kabarması veya yoğuşma görülen duvarlarını yalıtımı için özel olarak geliştirilmiş çimento esaslı sıvadır. ÖZELLİKLER : Ekonomiktir. Betonun nefes almasına engel olmaz.
Odamız içerisinde bulunan petek üzerine su kabı koyarak odadaki nem oranını biraz da olsa düzenleyebiliriz . Bir diğer basit yöntem yine kalorifer petekleri üzerine koyabileceğimiz ıslak havlulardır . Nemlendirme cihazı veya nemlendirici özellikli klimalarda kullanabiliriz .
Doğalgazlı Evde Rutubet Neden Olur? Nem, genellikle uygun şekilde yalıtılmamış evlerde meydana gelir. Evdeki odaların eşit olmayan şekilde ısıtılması da rutubete neden olur. Kombili bir evde sadece oturma odası ve yatak odası radyatörlerini kullanırsanız evin geri kalanında rutubet yaşayabilirsiniz.
Doğalgazın yanma işlemi sırasında ortaya çıkan su buharı, mevcut havadaki nem miktarına katkıda bulunabilir. Özellikle kapalı bir alanda doğalgaz yanıyorsa, su buharı ortamda yoğunlaşabilir ve rutubet oluşumuna neden olabilir. Özellikle banyo veya mutfak gibi nemin yoğun olduğu alanlarda daha belirgin olabilir.
Duvarda Terleme Nasıl Olur? Hava her sıcaklıkta belli bir miktar suyu bünyesinde barındırır. eğer bu miktar artarsa su buharı meydana gelir ve duvarda yoğunlaşma meydana getirir. Bu duruma da duvarda terleme denmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri