Eskimiş ve rustik bir görüntü bırakması nedeniyle tercih edilen kireç aynı zamanda antibakteriyeldir, duvarların nefes almasını sağlayarak duvarda sıkışan nemin kaçmasına da yardımcı olur.
Badana fırçanızı hazırladığınız kireç içerisine daldırarak ve süzdürerek düzgün ve dik bir şekilde yukarıdan aşağı sürerek kireç boyanızı yapmaya başlayabiliriz. Tavan kireç boya yapmak daha dikkat ister. Özellikle fırçayı kireç içinden çıkartarak kava etrafına iyice silkeleyerek tavana sürtmeye başlamalısınız.
Kireç, hem plastik boya malzemesinden çok daha ucuz ve çok daha parlak beyazlık veren bir malzemedir. İçeriği itibar ile mikropları yok eder, böceklerin karıncaların ve haşerelerin barınmasını önler.
Kireç Sıva Boya
Kireç ile pigment kombinasyonu sentetik boyalar ile kıyaslanmayacak şekilde güzel bir ışık kırılması ve renk sağlar. Bütün pigmentlerimiz kireç boyası için uygundur. Doğal ve okra pigmentler en geleneksel ve doğal tonları verecektir. Oksit pigmentler ise en güçlü renkleri verir.
Kireç badanası
Sönen kireç dinlendirilir. Badananın çıkmaması için içine % 3 oranında şap veya tuz konur. Badana yaparken birinci katın duvara iyice işlemesine dikkat edilir. İkinci ve üçüncü kat badanalar ilkinden biraz koyu olur.
İlgili 41 soru bulundu
Kirecin hammaddesi olan kireç taşı veya kalker, genellikle kalsiyum karbonat (CaCO3) dan oluşur. İçindeki kalsiyum karbonat oranını baz olarak yapılan klasifikasyona göre kireç taşı cinsleri şöyle sıralanır: Çok yüksek kalsiyumlu kireç taşı (KT) 2 Yüksek kalsiyumlu KT.
Alçı, kireç, badana, gaz beton gibi emici ve tozuma karakterli yüzeylerde bu astarlar kullanıldığında bağlayıcısı emileceğinden yüzeyde tozuma karakterli bir görünüm oluşacak ve problem yaşanacaktır.
Ev dekorasyonunun değişen tarzı kirecin evlerde boya olarak kullanılmasının yolunu açtı. Eskimiş ve rustik bir görüntü bırakması nedeniyle tercih edilen kireç aynı zamanda antibakteriyeldir, duvarların nefes almasını sağlayarak duvarda sıkışan nemin kaçmasına da yardımcı olur.
Kireç, sıvaya kolay çalışabilme özelliğini kazandırır. Kireçsiz harcı yüzeye sıvamak çok zordur. Harç duvara iyi yapışmaz ve dökülebilir. Kireç sürüldüğü mertebeye belli bir esneklik kazandırarak onu mekanik etkilere karşı korur.
Kireç Badana: Halk arasında adi badana olarak da bilinir. Sönmemiş kirecin suda söndürülerek şap veya tuz ile karıştırılması sonucu elde edilir. Piyasada hazır olarak satılan badana kireçleri bulunmaktadır. Plastik Badana: En ayırt edici özelliği uygulandığı yüzeyi diğer badana çeşitlerine göre daha iyi korumasıdır.
Boya, eşyalara ve cisimlere renk vermek ve dış etkenlere karşı koruma amacı ile sürülen kimyasal maddelerin karıştırılması ile elde edilen maddeye boya denir. BADANA NEDİR? Duvar boyamak için boyanın içerisine su veya solvent eklenerek boyama işine badana denir.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
kireç tabiki vurabilirsin ama yağmurda kireçten eser kalmaz ve dediğin gibi üstüne leke yapar.
Asitli yapıya sahip olan sirkenin karbonat ile beraber uygulanması da mümkün oluyor. Kap içerisinde su, sirke ve karbonatın karıştırılması kireçlenmiş yüzeylerin arındırılmasını sağlıyor. Musluk filtrelerinin tıkanması durumunda da aynı karışım uygulanabiliyor.
Dolayısıyla herhangi bir deformasyon, kir ve leke görünmeyen duvarları 5-6 yıldan fazla kullanabilirsiniz. Bununla birlikte rutubet faktörü de önemlidir. Evlerde rutubet olması durumunda duvarlar daha kolay deforme olur. Bu durumda her yıl boya ve badana uygulamak gerekebilir.
Tarlada tarımsal canlılığı (Ph) dengelemek için kullanılır. Tavukçuluk sektöründe kullanımı çok yaygındır. Hayvan barınaklarında hayvanların ayak altlarında bulunan mikroplar için kullanılır. Karantina bölgelerinde kullanılır.
Duvar yapımında taşların aralarını dolduran, onları birbirine bağlayan kum, su ve bağlayıcı maddelerden meydana gelen malzemelere duvar harçları denir. Bağlayıcı madde olarak kireç, çimento veya bunların karışımı kullanılabilir.
Kireç, beton karışımınıza mükemmel bir katkıdır, ancak uygulamanız için doğru miktarda kullanmanız gerekir. Çok fazlası, yeni bir beton karışımı partisi yapmanız gerektiği anlamına gelebilir, ancak yeterince olmaması, hepsini bir araya getirme amacını ortadan kaldırır.
Kaba sıva ihtiyacı olan tuğla ve bimsblok duvarlarda 1 . Çimento, 1. Kireç, 6 Kum (hacimsel) karışımlı harç ile kaba sıva yapılabilir.
Uygulanan kimyasal ya da doğal içerikli yöntemlere rağmen duvarlardaki is lekeleri geçmemişse tek çözüm boyamadır. Dekoratif iç cephe boyaları yardımıyla duvarlarını tarzınıza uygun renklerle yenileyebilirsin. Boya işleminden sonra duvarlarınıza nişastalı su uygularsan boyayı daha da kalıcı hale getirebilirsin.
Rutubet için hangi boya kullanılır? Rutubeti gidermenin pek çok yolu vardır. Ancak Nem ve Rutubet için özel olarak üretilen, üstelik muadillerine göre de Kokusuz özelliğiyle Dryfix NM-S 10 kullanabilirsiniz. Ama boya öncesinde, duvarların su etkileşiminin tamamen kesilmesi gerekir.
Akrilik ve su bazlı boya, duvarlarda 8 farklı bakteri, küf ve mantar oluşumunu önler. Binaların hem iç hem dış cephelerinde uygulanabilen ürün, UV ışınlarına ve kimyasallara karşı direnç gösterir.
Tanım : Tarım kireci, asidik özellikli toprağı bazikleştirip toprak verimliliğini ve kalitesini arttıran, ürünlerin topraktan fosfor alma oranını arttıran, su tutma özelliği ile kurak topraklarda ürün verimliliğini arttıran, doğal toprak düzenleyicidir.
Toz boyalar ufak bir kap ya da kaseye eklenen bağlayıcıya pigmentlerin karıştırılması ve parmakla iyice yedirilerek ezilmesi yoluyla uygulanır. Parmak yerine yumuşak yuvarlak uçlu bir ezici de kullanılabilir.
Boya badana uygulaması yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli detay, fırça ve rulo kullanımıdır. Boyama işleminde rahat bir uygulama yapmak istiyorsanız, rulo ve fırçaya fazla boya alıp ta sağa sola damlatmak istemiyorsanız, mutlaka boya eleği kullanınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri