Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Hangi şartlarda işsizlik maaşı alabilirim?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Hangi şartlarda işsizlik maaşı alabilirim?

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak, Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

4 ay çalışan kaç ay işsizlik maaşı alır?

İşsizlik maaşı için başvuru tarihleri ve 3 sene içerisinde minimum 600 gün prim ödenmiş olmasına dikkat etmek gerekir. Kişinini işsizlik maaşı alabilmesi için son iş yerinde 120 gün yani 4 ay boyunca çalışmış olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

5 ay çalışan işsizlik maaşı alabilir mi?

Maaşın süresi yatırılan prime göre değişiyor. Buna göre; son 3 yılda 600 gün primi olan çalışan 6 ay, 900 gün primi olan 8 ay ve 3 yılın tamamında, yani bin 80 gün primi olanlar 10 ay boyunca işsizlik maaşı alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozgidais.org.tr

İşsizlik maaşı hangi hallerde alınamaz?

Son üç sene içerisinde en az 600 gün prim ödememiş olan veya hizmet akdinin feshinden önce 120 gün çalışmayan kişiler, İŞKUR ödeneğinden yararlanamaz. Hizmet akdi feshedildikten sonraki 30 gün içerisinde başvurularını tamamlamayan yeni işsizler, söz konusu ödeneği almaya hak kazanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

6 ay çalışan kaç ay işsizlik maaşı alır?

Buna göre son 3 yıl içinde 600 gün prim ödeyene 6 ay, 900 gün prim ödeyene 8 ay ve 1080 gün prim ödeyene 10 ay maaş ödeniyor. İşsizlik maaşı hesaplanırken son 4 aydaki brüt maaşınızın ortalaması alınıyor. Bunun yüzde 40´ı işsizlik maaşı olarak ödeniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vitaehukuk.com

İşsizlik Maaşı Alma Şartları Nedir?

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İstifa eden bir kişi işsizlik maaşı alabilir mi?

Kendi isteğiyle işten ayrılanlar işsizlik maaşı alamıyor. - Çalışanın işverenin güvenini kötüye kullanma, işvereni bilerek zarara uğratma ve iş ortamının huzurunu bozma gibi kusurlu hâllerden işten çıkarılmamış olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Kendi isteği ile işten ayrılan kişi işsizlik maaşı alabilir mi?

Kendi isteğiyle hiçbir gerekçesi olmadan işten ayrılanlar, yani istifa edenler işsizlik maaşına başvuramıyor. Ancak İş Kanunu'nda 'haklı fesih' tanımına giren durumlarda çalışanın işsizlik maaşı alma hakkı var. Haklı fesihle istifa edenler, haklı olduklarını ispatlarsa işsizlik maaşına başvurabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozgidais.org.tr

Şu an işsizlik maaşı ne kadar?

Buna göre; Yeni asgari ücretle işsizlik ödeneğinin en düşüğü 5 bin 325 lira, en yükseği ise 10 bin 650 lira şeklinde uygulanacak. Bu rakamlardan binde 7,59 oranında damga vergisi kesintisi yapılacak. İŞSİZLİK MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Bir kişi kaç defa işsizlik maaşı alabilir?

İşsizlik maaşını 2. kez almak için herhangi bir engel bulunmamaktadır. 2, 3 veya daha fazla kez işsizlik maaşı alabilmek mümkündür. Tek şart ise yukarıda belirtildiği gibi 3 yıl içerisinde en az 600 gün olmak şartı ile çalışmış olan sigortalı işsizler, 2. Kez işsizlik maaşı alabilmek için başvuru yapabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Deneme süresinde işten çıkarılan işçi işsizlik maaşı alabilir mi?

Deneme süresi içerisinde işten çıkarılan işçi işsizlik maaşından yararlanamamaktadır. İşveren açısından işçinin işten çıkarılması kıdem tazminatı ya da ihbar tazminatı uygulamasının yapılmaması anlamına gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

600 gün primi olan kaç ay işsizlik maaşı alır?

600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş iseniz 180 gün, 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş iseniz 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş iseniz 300 gün süre ile işsizlik ödeneği ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Işe girdi çıktı işsizlik maaşını etkiler mi?

Meclis'e sunulan torba yasa teklifinde işsizlik maaşı alamayanlara kolaylık sağlayacak düzenleme geliyor. Girdi-çıktı yapıldığı için 120 gün kesintisiz çalışma şartını sağlayamayanlara da işsizlik maaşı bağlanacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

2023 işsizlik maaşı kaç ay verilecek?

900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

İŞKUR işsizlik maaşı nasıl alınır?

İŞKUR işsizlik maaş başvurusu nasıl yapılır? Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

2023 İŞKUR işsizlik maaşı ne kadar?

Asgari ücrette yaşanan 2023 Temmuz ara zammı ile birlikte en düşük işsizlik maaşı 5 bin 365 lira, en yükseği 10 bin 731 liraya yükselmiş oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

İşsizlik maaşı işten çıktıktan sonra ne zaman alınır?

Kişinin işsizlik maaşı alabileceği gün sayısı belirlidir ve geç kalınan günler bu süreden düşülür. Örneğin 600 gün boyunca işsizlik sigortası ödeyen bir kişi 180 gün boyunca işsizlik maaşı alır, fakat işten çıkarıldıktan sonra başvuruyu 30 gün içerisinde yapmaz ve 10 gün geciktirirse 180 gün 170 güne düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

İşsizlik maaşı nasıl hesaplanır?

İşsizlik maaşı (işsizlik ödeneği), sigortalının çalıştığı son dört ay içindeki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %40'ı olarak hesaplanmaktadır. İşsizlik maaşının (işsizlik ödeneği) miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının %80'ini geçememektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cottgroup.com

İşsizlik maaşı alan kişi işe başlarsa ne olur?

İşsizlik maaşı alırken işe başlamak için bir işe başvurma durumu söz konusu olabilir. Kişi işsizlik maaşı alırken sigortalı işe başlamak için bir işe girerse işsizlik maaşı kesilir. Ödeneğin alındığı süre zarfında İŞKUR'u bilgilendirmeden yapılan gelir getirici faaliyetler bu ödeneğin kesilmesine sebep olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

4 sene çalışan bir işçi ne kadar işsizlik maaşı alır?

Buna göre: Son 3 yıl içinde 600 gün boyunca sigortalı olarak çalışılmışsa 180 gün işsizlik maaşı alınır. Son 3 yıl içinde 900 gün boyunca sigortalı olarak çalışılmışsa 240 gün işsizlik maaşı alınır. Son 3 yıl içinde 1080 gün boyunca sigortalı olarak çalışılmışsa 300 gün işsizlik maaşı alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

Asgari ücret değişince işsizlik maaşı değişir mi?

Örneğin, brüt ücreti 5.800,00 TL olan işsizlik maaşı alan bir kişi, 2.302,39 TL işsizlik maaşı alabilirken, 2019'daki işsizlik maaşı üst limiti dolayısıyla 2.031,19 TL işsizlik maaşı bağlanmıştı. 2020 yılında Asgari ücretteki bu artış nedeni ile bu kişinin maaşı 2.302.39 TL'ye yükselecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

E devlet üzerinden işsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak kimlik doğrulaması aşamasından sonra E-Devlet sistemi açılır. Giriş yapıldıktan sonra Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) hizmet sayfasından “İşsizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı Başvurusu” seçeneği seçilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ssk.biz.tr

Kendi isteğiyle işten ayrılan işçinin hakları nelerdir?

İşçi haklı nedenlerle istifa etmesi durumunda kıdem tazminatı ve feshe bağlı olmayan fazla mesai, yıllık izin, hafta sonu tatili alacakları gibi diğer haklarını mahkemeye başvurmak suretiyle alabilir. 4857 sayılı İş Kanunu ile birlikte 1475 Sayılı İş Kanunu yürürlükten kaldırılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alkankarakurt.com

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak ne demek?

Burada Kanun'un “Kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler” ifadesi önemlidir. Örneğin uygulamada istifa eden bir işçi kendi isteği ile işten ayrılmış olduğu için diğer koşullar olan prim ödeme ve sigortalı bulunma şartlarını taşısa dahi işsizlik sigortasından faydalanamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

Iş yeri kapatan işsizlik maaşı alabilir mi?

İşçiler işyerinin kapanması veya devredilmesi nedeniyle iş sözleşmesinin sona ermesi halinde işsizlik sigortasından yararlanabilir. İşverenin işyerini idare edememesi veya işyerinin kâr elde etmemesi nedeniyle işyerini kapatması halinde işçinin mağdur olmaması için bu şekilde bir düzenleme söz konusudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: meslektebirlik.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT