Duvarda oluşan bant lekeleri için ısı uygulaması yapmak yeterli olacaktır. Çift taraflı bantlar çıkarıldıktan sonra duvarda kalan yapışkan kısımları ısı yardımıyla eritilmelidir. Verilen ısılar duvarda kalan yapışkan lekelerini yumuşatacak ve eritecektir.
Gaz Yağı Duvar ve benzeri yüzeylerde kalmış çift taraflı bant lekeleri için gaz yağı da kullanılabilir. Bez ya da bir sünger parçasını gaz yağına bandırarak silmek, bandın duvardan kalıntı bırakmadan sökülmesini sağlar. Duvarda yağ izi kalma riskine karşın uygulama sonrasında yüzey, ıslak bez ile yeniden silinebilir.
Lekeli bölgeye aseton döküp birkaç dakika bekleyin ve bir diş fırçası yardımıyla alanı temizleyin. Bant ve etiket kalıntılarından kurtulmak için sabunlu suyu da deneyebilirsiniz. Eğer kalıntılar bir objenin üzerindeyse de sıcak sabunlu suda bekletin.
Bir kovaya sıcak su ve bir miktar bulaşık deterjanı ekleyerek karıştırabilirsin. Bu karışımı büyük bir sünger ya da fırça aracılığıyla duvar kağıtlarının üzerine uygulayabilirsin. Rulo fırçalar karışımın duvar kağıdına daha iyi nüfuz etmesini sağlayacaktır. Böylece duvar kağıdın duvardan kolay bir şekilde ayrılacaktır.
Isı ile yapışkan gevşer ve rahatlıkla çıkar. Saç kurutma makinesi ile de çift taraflı bandın yapışkanının rahat çıkmasını sağlayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini sıcak ayarına getirerek direkt birkaç dakika bandın üstüne tutun. Ardından nemli bir bezle fazla zorlamadan yavaşça silerek temizleyin.
İlgili 25 soru bulundu
Bu yöntemler arasında sıcak su ve sabunla ovma, sirke kullanma, tuz ve limon suyu karışımı uygulama, bulaşık deterjanı kullanma, alkol veya tiner kullanma gibi yöntemler bulunur. Bu yöntemler leke üzerindeki yapışkan kalıntıları çözmeye yardımcı olur ve bant izlerinin kolayca temizlenmesini sağlar.
Çamaşır sodası ile koli bandı çıkarmak ve lekeyi ortadan kaldırmak isterseniz ay çiçek yağı ve zeytin yağı ile eşit miktarda çamaşır sodasını birbirine bir kapta karıştırarak bir tür macun elde etmeli, bu macunu yine bir fırça kullanarak bant lekesi üstüne sürmelisiniz.
Genellikle önerilen temizlik yöntemi ılık su ile bulaşık deterjanı veya arap sabunu kullanmaktır. Bu sayede duvar kağıdı köpüklenir ardından nemli bir bez ile silerek durulanır. Duvar kağıdına parlaklık kazandırmak için de ılık su dolu bir kaba sirke ekleyerek doğal temizleyici yapılabilir.
Temizliğe elektrik süpürgesiyle duvar kağıdının tozunu alarak başlayın. Kağıdın çizilmemesi içn süpürgenin başına yumuşak bir başlık takın. Lekeleri ve parmak izlerini nemli bir bezle silmeniz yeterli olabilir. Bunu dışında, ılık su ve arap sabunu ile duvar kağıdını silebilirsiniz.
Nasıl temizleyebilirim? kolonyalı bez ile sil. çıkmazsa alkol ile ovala. Asetonla temizleyebilirsin.
Yapıştırıcı kurumuş ise bunun için birkaç basit yöntemle elden çıkması sağlanabilir. Öncelikle bir parça pamuğa veya beze aseton döküp yapıştırıcının bulaştığı bölgeye bastırarak silin. İkinci yöntem, asetonla yapılan yukarıdaki işlemin kolonya kullanılarak yapılması işlemidir.
Cam şişe gibi objelerdeki yapışkan kağıdı çıkartabilmek için, objeyi sıcak ve sabunlu bir suyun içinde bir süre bekletin. Sıcak suda bekleyen yapışkan yumuşadıktan sonra elinizle veya süngerin yeşil kısmıyla ovalayarak kolayca çıkartabilirsiniz.
Beyaz eşya etiketini temizlemek için etiketin üstünü ıslak bez ile ıslatın. Saç kurutma makinesi ya da ütü buharı tutarak yumuşamasını sağlayın. Yumuşayan kısımları boyaya zarar vermeden kazıyın. Etiket yüzeyleri büyük olduğu için ısıtma işlemini çıkana kadar tekrarlamanız gerekir.
Herhangi bir ısı kaynağı kullanılarak, çift taraflı bandın alanı ısıtılır ve bant yerden ayrılır. Buradaki ısı kaynağı evde saç kurutma makinesi veya ütü olabilir. Doğrudan bir saç kurutma makinesi uygulayabilirsiniz. Sonra erimiş bandı bir bezle silin.
Command orta boy cırt cırt bant, duvarlarda iz bırakmadan dekorasyon yapmanızı sağlar. Bant sayesinde çerçeveler, posterler, afişler, aynalar duvara tutunabilir. Cırt cırt bantlar çıkarılırken aşağı doğru çekilerek duvardan kaldırılır ve geride iz kalmaz.
Bandın üzerine birkaç damla sıcak su damlatın ya da bir beze sıcak su damlatarak bandın olduğu alanı silin. Çift taraflı bantları sıcak su yerine ütü ile ısıtarak da çıkarabilirsiniz. Ancak ütüyü doğrudan bantla temas ettirmeyin. Bandın üzerine tülbent gibi bir bez yerleştirin ve sonra sıcak ütü ile üzerine bastırın.
1 litre suyun içinde 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırın. Elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın ve bezin sadece nemli kalmasını sağlayın. Duvarda yer alan yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla kolayca temizlemiş olacaksınız.
İnatçı lekeler için ise eser miktarda bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, yağ çözücü, krem temizleyici ya da küf çıkarıcı gibi profesyonel duvar temizleyici ürünlerden yararlanabilirsiniz.
1- Sirke ve Su Karışımıyla Duvar Temizliği
Bir sprey şişesine eşit miktarda beyaz sirke ve su doldurarak karışımı hazırlayın. Ardından karışımı duvardaki lekelere sıkın ve birkaç dakika bekleyin. Son olarak, mikrofiber bir bezle lekeleri silin ve durulayın. Ayrıca sirke kötü kokuları da yok eder.
Beyaz duvarlar için çamaşır suyu
Çamaşır suyu, su ile seyreltilerek kullanılırsa duvarlardaki is lekelerini çıarabilir. Karışımı yine temiz bir bez ya da sünger yardımıyla lekeli duvarlarınıza uygulayabilirsin. Uygulama sonrası mutlaka birkaç kez durulama yapman gerekiyor. Son aşamada ise duvarı kurulamalısın.
Duvar kağıdı temizliği sırasında kullandığınız bez ya da süngerin çok fazla ıslak olmamasına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde bezdeki su duvar kağıdının arasına sızarak ona zarar verebilir. Bu nedenle kurulama işlemi esnasında son derece dikkatli olmalısınız.
Buharlı temizlik makinesi, duvar kağıdı ve dekorlamanın temizlenmesinde kullanılabilir.
Bant lekesinin bulunduğu yüzey zarar görmeyecek bir yüzey ise; pas sökücü, tiner ve aseton gibi kimyasal içerikler de kullanabilirsiniz. Bu kimyasallar bant lekesini kolayca sökerek temizlenmesini sağlayacaktır.
Çift taraflı bantlar henüz ortaya çıkmamışken de eşya sabitleme ve duvara yapıştırma işleri için koli bandı kullanılmaktaydı. Ancak kullananlar bilirler ki koli bandı güçlü yapısı sebebiyle dokuya zarar verebilmektedir. Duvar boyasına, eşyaların ahşap dokusuna ciddi anlamda zarar veren bir bant türüdür.
Saç kurutma makinesini banttan birkaç cm uzakta tutun, kenarlara ve köşelere odaklanarak ısınmasını sağlayın. bu tutkalı yumuşatacak. Birkaç dakika sonra saç kurutma makinesini bir kenara koyun ve tırnağınızla bandın köşelerinden birini almaya çalışın. Bandın çoğu çıkar ancak çıkmazsa tekrar ısıtın yüzeyi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri