DYK'larda günlük kurs saatleri nasıldır? Kurs saatleri kurs merkezlerinin imkânları ölçüsünde her bir kurs günü 2 saatten az, 8 saatten çok olmamak üzere haftanın farklı günlerine dağıtılabilir. Ancak, ortaöğretim kurumları hariç bir güne aynı dersten 2 saatten fazla ders konulamaz.
Halk eğitimi merkezince yürütülen DYK'larda ise; 1.dönem, 2.dönem ve yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Ancak, bir günde her bir kurs sınıfına 2 saatten fazla aynı ders konulamaz.
Destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 8 ve 11'inci sınıf öğrencileri en fazla 6 ders; 12'nci sınıf, örgün ve açık ortaöğretim kurumları mezunları ise en fazla 8 ders seçebilecek.
Ancak ihtiyaç duyulması hâlinde kurslar, ilköğretim kurumlarında cumartesi ve pazar günlerinde, ortaöğretim kurumlarında ise hafta içi ders saatleri dışında saat 22:00'a kadar, ayrıca yarıyıl tatilinde de devam edebilir. Kurslarda bir ders saatinin süresi 40 dakikadır. az, 8 saatten çok olmamak üzere planlanır.
İlköğretim kurumlarında bu dersler; yaz döneminde açılan kurslar hariç olmak üzere bir günde hafta içi 3, hafta sonu 8 saatten fazla olmamak üzere planlanır.
İlgili 21 soru bulundu
Geçerli bir mazereti olup ve bu mazeretini belgelendiren ve bu durumu zamanında okul yönetimine bilgilendiren öğretmen tabi ki mazeretli sayılacaktır. Fakat hiçbir mazereti olmadan dersine girmeyen öğretmen hakkında idari soruşturma yapılacaktır.
- Kurslara ait yıllık planlar kurslarda görevli ilgili derslerin alan zümre öğretmenlerince kurslara ait iş takvimi çerçevesinde hazırlanır ve en geç kursların açıldığı haftanın son iş gününe kadar kurs merkezi müdürlüğünce onaylanarak uygulanır. - Yıllık açılan kursun süresi 16 haftadan az, 40 haftadan fazla olamaz.
Kurs saatleri kurs merkezlerinin imkânları ölçüsünde her bir kurs günü 2 saatten az, 8 saatten çok olmamak üzere haftanın farklı günlerine dağıtılabilir. Ancak, ortaöğretim kurumları hariç bir güne aynı dersten 2 saatten fazla ders konulamaz.
Bir öğrenci toplam kurs sayısının 1/5'inden fazla devamsızlık yapamaz hocam. Yani toplam 48 saat ders varsa bunun en fazla 10 saatinde devam etmeyebilir.Bu şekilde kaydı silinen öğrenci sayısı 10'un altına düştüğünde kurs kapatılır.
- DYK kapsamında girilen dersler rutin müfredat kapsamında girilen ders görevleri de dâhil olmak üzere her 10 saat için 1 saat hazırlık planlama karşılığı ek ders hesabında dikkate alınır. - Haftalık 30 saat derse giren öğretmenlere 3 saat hazırlık ve planlama ücreti ödenir.
2022 15 Tatilde hafta sonu kurslar devam edecek mi? 15 TATİLDE DYK KURSU VAR MI? Yıllık açılan kurslar eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edecek. Ancak yarıyıl tatili hariç ara tatillerde kurs yapılmayacak.
Bu itibarla özel eğitim sınıflarında eğitim gören öğrencilerin okula gelmediği günlerde ders görevini fiilen yerine getirmeyen öğretmenlerin, söz konusu günlere rastlayan ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlanmalarının mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.” Hükmüne yer verilmiştir.
“Öğretmenler haftada okulda girdiği dersler dâhil toplam 40 saate kadar ders verebileceklerdir. Öğretmen okulda haftada 21 saat derse giriyorsa + 19 saat, haftada 30 saat derse giriyorsa + 10 saat kurs verebilecektir.” denilmiştir.
Kursların; ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında yaz dönemi hariç cumartesi ve pazar günleri yapılması esastır. Ancak ihtiyaç duyulması hâlinde kurslar, ilköğretim kurumlarında hafta içi ders saatleri dışında saat 20.00'a kadar, ortaöğretim kurumlarında hafta içi ders saatleri dışında saat 22.00'a kadar yapılabilir.
Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar ışığında öğretmenler; 15 saati aylık karşılığı, 9 saati zorunlu ek ders, 6 saati de isteğe bağlı ek ders karşılığı olmak üzere 30 saat ve hafta sonu da 10 saat olmak üzere normal dersler ile Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında 40 saat görev alabilecektir.
Bu kapsamda hafta içi saat 18.00'den sonra, cumartesi ve pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde yapılan yüz yüze eğitimlerde ders ücretleri gece ücreti üzerinden (150 gösterge) ödenir.
Milli Eğitim Bakanlığı talebimize binaen gönderdiği cevabi yazıda özetle destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlere mevzuatta yer verilmediğinden nöbet görevine bağlı ek ders ücreti ödenemeyeceği belirtilmiştir.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
MADDE 8- (1) Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısı 10'dan az; bir kursun sınıf mevcudu ise 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20' den fazla olması durumunda ikinci grup oluşturulur. Ancak her bir grubun azami sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz.
(4) Kurslarda açılan şube sayısının 5 ve üzerinde olması durumunda kursta görevli öğretmenlerden nöbetçi öğretmen görevlendirilir." hükümleri bulunmaktadır. Buna göre usulüne uygun olarak açılmış olan kurslar her bir kursa devam eden öğrenci sayısının 10'un altına düşmesi durumunda kapatılabilir.
İki dersin birleştirilerek öğretimin yapıl- dığı blok ders uygulamalarında bu süre 80-85 dakikaya kadar çıkmaktadır.
DYK'larda öğretmenlerin maaş karşılığı ve zorunlu ders karşılığı doldurmaları halinde ders verilmesi, 4-Resmi ve Dini Bayram tatillerine denk gelen kursların sonradan telafi programı yapılmayacaktır.
Her bir atölye programı günlük en fazla 4 saat olmak üzere, haftalık 8 saat, toplam 16 saat olarak planlanır. Bir öğrenci en fazla 2 farklı atölye/ders grubundan BİLSEM Destekleme ve Yetiştirme kursuna devam edebilir. Haftalık en fazla 16, toplamda ise 32 saat atölyelere katılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri