Çağrı merkezi Müşteri Temsilcisi; müşterilerden gelen çağrıları cevaplayan, çağrı sonrası ofis işlerini yürüten, kalite kural ve yönetmelikleri çerçevesinde çalışan, çağrı merkezi bilgisayar uygulamalarını aktif bir şekilde kullanan ve mesleki gelişim faaliyetleri yürüten kişilere verilen mesleki isimdir.
Çağrı merkezi çalışanı ne kadar sinirlenirse sinirlensin bunu müşteriye asla yansıtmamalı ve müşteriye karşı her zaman kibar ve nazik bir konuşma şekli ile hitap etmelidir. Müşterinin sorunu çözümlenene kadar müşterinin sorularına cevap veren çağrı merkezi çalışanları müşteriyi işlemler ile ilgili bilgilendirmelidir.
Genellikle, çağrı merkezi çalışanlarının işe başlama saati sabah 08:00'den itibaren normal iş saati başlangıcıdır ve akşam 17.00'de sona erer. Öte yandan, bazı çağrı merkezleri yirmi dört saat boyunca hizmet sunar ve bu durumda vardiyalı çalışma sistemine uyum sağlamaları beklenir.
Çağrı Merkezleri “Tehlikeli” Sınıfa Alındı
Yanlış karar Danıştay'dan döndü. Son düzenlemeyle Çağrı Merkezi Hizmetleri Sektörünün tehlike sınıfını tekrardan “Tehlikeli” olarak değiştirildi.
İlgili 27 soru bulundu
Lise programlarından ya da üniversitelerden mezun olmak yeterlidir. Gerekli nitelikleri taşıyan adaylar, Çağrı Merkezi Elemanı olarak çalışabilir.
Çağrı Merkezi Hizmetleri mezunları iş olanakları arasında çağrı merkezi yöneticisi, müşteri hizmetleri temsilcisi, çağrı merkezi operatörü, satış temsilcisi veya müşteri ilişkileri uzmanı gibi roller yer alır.
Bir çağrı merkezi çalışanı, müşteri ile az ve öz diyalog kurabilmelidir. Böylece müşterinin ihtiyacı en kısa sürede ve en net şekilde anlaşılabilmekte ve çözüm aşamasına da o kadar hızlı geçilebilmektedir. Bu süreç ne kadar hızlı ilerlerse bir diğer müşterinin hatta bekleme süresi de o kadar kısalır.
Çağrı merkezleri günümüzde en çok talep edilen meslek gurubu oluyor. Bazı firmalar evde çağrı merkezi işi ile para kazanın şeklinde hizmet sunabiliyorlar. Bu şekilde kolaylıkla işler yapılabilmektedir. Dışarıdan zor gibi görünse de bilgi vermeyi sevenler için çağrı merkezi işi son derece eğlenceli ve kolay bir iştir.
Öncelikle çağrı merkezinde çalışmak için yaş sınırı olarak 18 yaşını doldurmuş olma koşulunun bulunduğunu belirtmeliyiz. 18 yaşından küçük olanlar ilerleyen yıllarda çağrı merkezi personeli olmak için başvuru yapabilir ve 18 yaşına kadar olan dönemde kendini hazırlayabilir.
Çağrı merkezi Elemanı programının Eğitim Süresi
Eğitim süresi 544 saat olarak planlanmıştır. Eğitimi tamamlayan bireyler Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifika almaya hak kazanır.
Çağrı merkezi Müşteri Temsilcisi; müşterilerden gelen çağrıları cevaplayan, çağrı sonrası ofis işlerini yürüten, kalite kural ve yönetmelikleri çerçevesinde çalışan, çağrı merkezi bilgisayar uygulamalarını aktif bir şekilde kullanan ve mesleki gelişim faaliyetleri yürüten kişilere verilen mesleki isimdir.
İŞKUR üzerinden Müşteri Temsilcisi alım ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar, https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra. aspx internet adresine giriş yaparak ve "Meslek" yazan kutuya "Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi" yazıp aratarak ilk adımı tamamlayabilir.
MADDE 17. a) Acil Çağrı Merkezi, resmi ve dini tatil günleri dâhil olmak üzere 7 gün 24 saat çalışma esasına göre hizmet verir. b) Ardahan 112 Acil Çağrı Merkezinde görev yapan tüm personel Yönetmelik ve bu Yönergede belirtilen esaslara göre çalışır.
Çağrı merkezi hizmetleri ne iş yapar sorusu şöyle yanıtlanabilir; müşteri hizmetleri temsilcisi, müşteri ilişkisi sorumlusu ya da müşteri danışmanı olarak çalışabilir ve pek çok kuruluşta yetkin oldukları alanda iş imkanı bulabilir.
Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümü bir ön lisans programı olmaktadır. Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümü eğitimini tamamlayan bireyler çalıştıkları şirketleri veya kurumları müşterilere en doğru ve iyi şekilde tanıta bilecek niteliğe sahip hale gelir.
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. - Ön lisans ve lisans mezunları için KPSS'den en az 60 puan almış olmak. - Erkek adayların askerliğini yapmış olması ya da belirli sebeplerden dolayı muaf olması. - Herhangi bir sebepten dolayı kamu haklarından mahrum olmamak.
Çağrı Merkezi Eğitimi Nasıl Verilir? Çağrı merkezi eğitimi, üniversitelerin ön lisans programlarında “Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü” adıyla örgün ya da açık öğretim şeklinde verilir. Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü'nden mezun olmayan kişiler ise özel kurs merkezlerinin düzenlediği çağrı merkezi eğitimine katılabilir.
Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz. Güçlü yanlarınızı, yeteneklerinizi, temel başarı ve iş tecrübelerinizi anlatın. Sizi işe almaları durumunda işleri nasıl kolaylaştırıp fazlasını elde etmelerine katkı sağlayacağınızı belirtin.
Bizimle çalışmak istiyorum çünkü bu işin benim için önemli bir gelişim fırsatı olduğunu düşünüyorum. İşinizin çok sayıda yeni beceri ve tecrübe kazanmama olanak sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca, işinizin benim için heyecan verici ve öğrenmeye açık bir ortam sağlayacağını da düşünüyorum.
Mülakat boyunca, soruları aşırıya kaçmadan cevaplandırın ve çok az veya fazla konuşmaktan kaçının. Firma hakkında mutlaka önceden araştırma yapın. Karşı tarafa her zaman güven vermeye çalışın. Soruları net ve akıcı bir şekilde cevaplandırın, cevap vermeden önce dikkatlice düşünün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri