Öncelikle ifade etmeliyim ki, e-Devlet Kapısı'ndan alınan belgeler resmi belge niteliğindedir ve geçerlidir.
E-devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahiptir.”
Çeşitli başvuru işlemlerinde kullanmak üzere kolayca barkodlu belge oluşturabilir, bu belgeleri kabul eden tüm kurumlarda resmi belge olarak kullanabilirsiniz. Elinizdeki belgenin gerçek olup olmadığını kontrol etmek için Barkodlu Belge Doğrulama hizmetini kullanabilirsiniz.
e-Devlet; T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile girilebilen, vatandaşlara kamu dairelerindeki birçok hizmeti elektronik ortama taşıyarak ayağına getiren web tabanlı bir sistemdir. e-Devlet giriş yaparak nakil, TOKİ başvuru, MHRS, ikametgah, askerlik, SGK hizmet dökümü gibi önemli hizmetlere ulaşmanız mümkün.
İlgili 34 soru bulundu
e-Devlet şifreniz başka bir kişiye geçerse, o kişi tüm e-Devlet işlemlerini sizin adınıza gerçekleştirebilir. Bildiğiniz gibi e-Devlet sisteminin kimlik doğrulama işlemi sadece şifredir. Parolanızı girmek aslında kimliğinizi doğrular.
Vefat eden kişinin TC kimlik numarası üzerinden sorgulama yapıldığı noktada kişiye tanımlı bir e-devlet oturumunun mevcut olmadığı görülür. Çünkü ölüm gerçekleştiği andan itibaren kişilerin e-devlet sayfaları kapatılır.
Öncelikle ifade etmeliyim ki, e-Devlet Kapısı'ndan alınan belgeler resmi belge niteliğindedir ve geçerlidir.
e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir.
e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan barkodlu belge hizmetleriyle, ilgili kurumlara gitmeksizin, ihtiyaç duyduğunuz belgeleri (adli sicil belgesi, askerlik durum belgesi, öğrenci belgesi gibi) resmi açıdan geçerli olacak şekilde, yani barkodlu olarak alabilirsiniz.
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor. E-Devletten alınan barkodlu geçici kimlik belgesi üç ay yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli.
e-Devlet sistemine giriş yapın. Karşınıza gelen arama ekranına “sertifika sorgulama” yazın. İlgili sertifika sorgulama ekranına gidin ve istenilen sertifika numarasını girin. Ardından sertifikalarınız görünecektir.
Ehliyet, Çek – Senet düzenleme (ve tüm kambiyo senetleri), Araç Plakası, Kimlik (Nüfus cüzdanı) gibi resmi kimlikler, eğitim kurumları tarafından verilen diplomalar, noterlik tarafından düzenlenen vekaletname ve kısaca resmi makamlar tarafından düzenlenmesi gereken tüm resmi belgeledir.
E-Devlet Onaylı Sertifika, kişilerin elektronik ortamda güvenli bir şekilde işlem yapabilmesi için kullanılan bir elektronik kimlik belgesidir. Bu sertifika, kullanıcıların kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirmelerine ve elektronik ortamda güvenli işlem yapabilmelerine olanak sağlar.
e-Devlet onaylı sertifikalar, güvenli bir şekilde dijital işlemler yapmak isteyen kullanıcıların kişisel bilgilerinin ve işlemlerinin korunmasını sağlar. Bu sertifikaları almak için e-Devlet üzerinden başvuruda bulunmanız ve gerekli doğrulama süreçlerini tamamlamanız gerekmektedir.
E-DEVLETTEN ALINAN BELGELERİN HUKUKİ DEĞERİ
Güvenli elektronik doğrulama araçlarıyla e-devlet üzerinden temin edilen belgeler ıslak imzalı, bildiğimiz mühürlü, nüfus müdürlüğünden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir."
e-Devlet sertifikası, dijital imza teknolojisi kullanılarak oluşturulan bir kimlik doğrulama ve güvenlik aracıdır. Bu sertifika, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına elektronik ortamda güvenli ve hızlı bir şekilde hizmet alabilme imkanı sunar.
Yani mezun öğrencilerimiz diploma ve geçici mezuniyet belgeleri üniversitelerince hazırlanmamış olsa bile e-devlet üzerinden bu belgeye ulaşabileceklerdir. Ayrıca e-devlet üzerinden sayı sınırlaması olmaksızın belge alınabilmektedir.
E DEVLET ÜZERİNDEN NÜFUS CÜZDANI SURETİ ALMA İŞLEMİ
Onay verdikten sonra karşınıza nüfus cüzdanı sureti çıkacaktır, Çıkan sayfayı yazdırmanız yeterlidir. Yazdırdığınız sayfa, alt bölümde bulunan barkod sayesinde fotoğrafı evrak statüsü taşıyacaktır.
Bu belge okuldan ıslak imzalı bir şekilde alınabildiği gibi e-Devlet üzerinden de edinilebiliyor.
Adaletten, sosyal güvenlik ve sigortaya, sağlıktan ulaştırmaya, eğitimden çevre ve şehirciliğe kadar geniş bir yelpazede hizmet sunumunun yapıldığı e-Devlet Kapısında en çok kullanılan hizmetlere de doğrudan erişim sağlanabilmektedir.
Şifrenizi Kimseyle Paylaşmayınız
Şifrenizi verdiğiniz kişiler pek çok kişisel bilginize ulaşabilir ve adınıza işlem yapabilir. e-Devlet Kapısı çalışanları da dahil olmak üzere hiç kimse sizden kişisel bilgi istemez, şifrenizi sormaz, şifrenizi göremez ve adınıza şifre değişikliği yapamaz.
-Yakınınızdan miras kalıp kalmadığını öğrenmek için ilk olarak 'www.turkiye.gov.tr' internet sitesine girmeniz gerekiyor. -Sonra kullanıcı bölümünden kimlik numaranızı ve şifrenizi yazarak giriş yapın. -Ana sayfada bulunan arama butonuna 'veraset ilami sorgulama' yazmanız yeterli.
“NVİ Bilgilerimle Sorgula” bölümü seçildiğinde sadece bir üst soyunuz olan; anne ve babanızın ya da vefat etmiş eşiniz adına kayıtlı taşınmazları görebileceksiniz. NVİ Bilgileriniz ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Bilgilerinizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri