Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

E Devlet isim değişikliği nasıl yapılır 2024?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » E Devlet isim değişikliği nasıl yapılır 2024?

Mahkemeye Gitmeden İsim Değişikliği Güncel yasalara göre artık 2023'ten itibaren nüfus müdürlüğü ve e-devlet sisteminde isim değişikliği yapmak mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fatihbaynaz.av.tr

2024 isim değişikliği nasıl yapılır?

İsmini değiştirmek isteyen kişi, bir dilekçe ile mahkemeye başvurarak dava açabilir. Dilekçede ismini neden değiştirmek istediğini açıklamalıdır. Bu davada, isim değiştirme isteminin haklı sebebe dayandığı başta tanıklar olmak üzere her türlü delille ispatlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harbiyehukuk.com

2024 isim değiştirme ücreti ne kadar?

2024 yılında isim ve soyisim değişikliği davalarına ilişkin mahkeme ücretleri toplam 2000 TL'dir. Ek olarak mahkeme kararının ilan edilmesi gerektiği için davanın sonuçlanmasından sonra basın ilan ücreti ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakanmert.av.tr

E Devlet isim değiştirme bitti mi?

​e-Devlet üzerinden isim değişikliği son dönemlerde en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ad ve soyad değişikliğini e-Devlet üzerinden yapılabileceğini duyurdu. 24 Aralık 2023 tarihine kadar başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar başvuruda bulunabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

İsim değişikliği için ne yapmak lazım?

İsim değişikliği, nüfus kütüklerinde yer alan bilgilerin mahkeme kararı sonrasında yetkili makamlarca değiştirilmesiyle yapılır. Dolayısıyla, mahkeme kararı bulunmaksızın isim değişikliğinin yapılması mümkün değildir. Ayrıca açılan davada, talebin haklı gerekçeye dayandırılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

E-Devlet İsim Değiştirme Nasıl Yapılır?

İlgili 15 soru bulundu

Soru cevap kısmı

E devlet üzerinden isim nasıl değiştirilir?

AD SOYAD DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR? Başvurular e-Devlet aracılığı ile alınmaktadır. e-Devlet ekranına giriş yapmalısınız. Ardından; arama kısmına "Ad ve Soyadı" yazdıktan sonra "İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması" seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Adını değiştirmek isteyen kişi nereye başvurmalı?

Kişiler 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda kalmayan bir kereye mahsus isim değişikliği yapabilecektir İsim ve soy isim değişikliğine süt talepler ancak mahkemeye başvuru yolu ile yapılabilir. 2024 yılında isim ve isim değişikliği yapmak isteyenlerin mahkemeye başvurması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egehukukofisi.com

E devletten isim değiştirme ücreti ne kadar?

e-Devlet üzerinden ad ve soyadı değişikliği başvuru şartlarını taşıyan vatandaşların herhangi bir başvuru ücreti ödemeleri gerekmemektedir. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden 24 Aralık 2022 tarihine kadar başvuru yapabilecekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

E-Devlet isim değiştirme süreci ne kadar sürer?

Başvuru yaptıktan sonra kurul kararı en geç 30 gün içinde sonuçlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

İsim değiştirme ücreti ne kadar?

Dava harç ve giderleri senelik olarak güncellenmekle birlikte maktu olarak belirlenir. 2024 yılında isim ve soyisim değişikliği davalarına ilişkin mahkeme ücretleri toplam 2000 TL'dir. Bu tutarın içerisinde gider avansı, tebligat ücretleri, harç ve masraflar bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esercelik.av.tr

İsim değiştirmek için yaş sınırı var mı?

18 Yaş Altı İsim Değişikliği

18 yaşından küçük olup ayırt etme gücüne sahip çocuklar, velileri olmadan isim değiştirme davası açabilir. Hakim duruma göre vasi atanmasına karar verebilir. Fakat sonuç olarak 18 yaşından küçüklerin isim değiştirme davası açmaları önünde bir engel bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avgizempinar.com.tr

İsim değişikliği sonucu ne zaman belli olur?

İsim ve soyadı değiştirme davası, gerekli prosedürler hızlı bir şekilde yerine getirildiğinde ilk celsede veya en geç ikinci celsede tamamlanır. Dava mahkemeden mahkemeye değişmekle birlikte 3 ay – 5 ay gibi bir sürede tamamlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Kimliğe 2 isim ekleme nasıl yapılır?

İsim eklemek

gereken süreç Türkiye yasalarına göre sadece ve sadece mahkeme yolu ile gerçekleşebilmektedir. Son zamanlarda yayılan duyumların aksine bu durum ancak hakim kararı ile gerçekleştirilebilmektedir. Genellikle isim benzerliği olan kişilerce veya isminden hoşlanmayan kişilerce talep edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: batur.av.tr

Herkes isim değişikliği yapabilir mi?

26 Mart 2015'te yasalaşan İç Güvenlik Kanunu yürürlüğe girdiğinde isim soyisim değişikliği yapmak kolaylaşacak. Ancak sanıldığı gibi isteyen herkes ismini, soyismini bir dilekçeyle değiştiremeyecek. Yeni sistemin ayrıntılarını Av. Baran Doğan anlattı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hthayat.haberturk.com

İsim değiştirme nüfus müdürlüğüne başvuru ile mümkün mü?

14- Kanun hükmü gereğince ad ve/veya soyadı değiştirme talebi bulunan kişinin yerleşim yerinin bulunduğu yerin nüfus müdürlüğüne müracaatı esastır. Bu nedenle il veya ilçe idare kurullarınca yerleşim yeri dışındaki nüfus müdürlüklerine yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nvi.gov.tr

İsim değişikliği kaç kez yapılır?

Bu yeni düzenlemeye göre, aynı hukuki sebeple ikinci bir isim değiştirme davası açılabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta vardır: İlk dava açıldığında ispat edilemeyen veya kabul edilmeyen bir hukuki sebep için ikinci kez dava açmak mümkün olmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aslanduran.com

E-Devlet isim değiştiren var mı?

nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü ad ve soyadı değişikliği başvurularının 24 aralık 2022'ye kadar e-devlet aracılığıyla da yapılabileceğini bildirdi. ad soyad değişikliği işlemi e-devlet üzerinden son başvuru gününe kadar yapılabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eksisozluk.com

Mahkemesiz ad soyad değişikliği nasıl yapılır?

Ad ve soyad değişikliği e-Devlet üzerinden yapılabilecek. İsim değiştirmek için mahkeme kararına gerek kalmadan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunulabiliyordu. Son çıkan karar sonrası Ad soyad değişikliği e-Devlet ile yapılabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Eski ismimi nasıl geri alabilirim?

İsim değiştirme davası açarak ismini değiştiren veya e-devlet üzerinden ismini değiştiren kişiler, haklı bir sebebin varlığı halinde yeniden dava açabilir ve isminin değiştirilmesini talep edebilir. Türk Medeni Kanunu, kişilerin mevcut isimlerinin değiştirilmesine yönelik düzenleme içermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emreulusoy.av.tr

İsim değişikliği sonucu nasıl öğrenilir?

İlçe nüfus müdürlüklerine yapılan isim denklik belgesi başvuru durumları, İsim Denklik Belgesi Başvuru Durumu Sorgulama, Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, Vatandaş Etkileşim Merkezi ya da 199 nolu telefon numarasından isim denklik belgesi düzenlenmesi talep edilen kişiye ait bilgiler ile sorgulanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nvi.gov.tr

İsim değiştirme ücreti nereye yatırılır?

T.C. Kimlik Kartı bedelinizi 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz. İlinizde bulunan vergi dairelerinden / malmüdürlüklerinden sadece harç ve değerli kâğıt bedeli tahsilatına yetkili olan vergi daireleri / malmüdürlükleri listelenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dijital.gib.gov.tr

İsim değişikliği sonrası kimlik yenileme nasıl yapılır?

Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Alo 199 Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nvi.gov.tr

İsim değiştirmek için haklı sebepler nelerdir?

İSİM DEĞİŞİKLİĞİNDE HAKLI SEBEPLER
  • Kişinin adının komik olması,
  • İsmin tanınan ve bilinen kötü şöhrete sahip birinin de adı olması,
  • İsmin geçmişte yaşanmış travmaya yol açan bir olayla bağdaşması,
  • Kişinin kimlikte yazan bilgileri dışındaki bir adla sosyal çevresinde tanınıyor olması,
  • İsmin zor telaffuz ediliyor olması.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mehmetserhattercan.com

Kişi kendi ismini değiştirebilir mi?

Özad ve soyadı kullanılması zorunlu olan adlardandır. Kişiler ise özad ve soyadını değiştirme haklarının yanı sıra mevcut isimlerine başka bir isim ekleme haklarına da sahiptirler. Bunun için ise isim değiştirme (adın değiştirilmesi) davası veya soyadı değiştirme davası açmaları gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozdogruhukuk.com

İsim değiştirme davasından sonra ne olur?

Mahkemenin isim değişikliğine ilişkin vermiş olduğu karar kesinleştiğinde karar Basın İlan Kurumuna gönderilecek ve gazetede ilanı gerçekleşecektir. Gazete ilanı içinde ayrıca bir masraf yatırılması gerekmektedir. Gazetede ilanı sonrasında mahkeme kararı Nüfus Müdürlüğüne gönderecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bekenbeylegal.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT