Mobil imzaya sahip kişiler, istedikleri yerden evrak imzalayabiliyor. Mobil imza, mobil telefon ve GSM SIM kart kullanılarak (5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak) ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına olanak sağlayan uygulamadır.
Mobil imza, elektronik belge imzalama, internet bankacılığı, kamu hizmetlerine erişim, elektronik ticaret gibi çeşitli işlemlerde kullanılabilir. Hukuken geçerli bir imza gerektiren birçok işlem mobil imza ile gerçekleştirilebilir.
Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanımlanabilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır.
Mobil İmza, işlemlerinizi ıslak imza atarmış gibi yapabilmenizi, elektronik ortamlarda kimliğinizi kolayca kanıtlayabilmenizi sağlar. Mobil İmza ile ıslak imza gerektiren işlemleri ve başvuruları yerinizden kalkmadan anlaşmalı kurumlar üzerinden yapabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Anlaşmalarınızı, dokümanlarınızı veya dosyalarınızı elektronik ortamda yasal olarak geçerli şekilde imzalamak istiyorsanız öncelikle elektronik imza ya da mobil imza sahibi olmanız gerekir.
1. Mobil İmza güvenli midir? M-imza, 128K SIM kartlar içerisine yüklenen özel bir yazılım ile kullanılmaktadır. Bu SIM kartlar veri güvenliğini tehdit eden saldırılara karşı ileri güvenlik özellikleri barındıran EAL4+ (Evaluation Assurance Level) sertifikası içerir.
Nasıl kullanırım? Turkcell Mobil İmza'yı destekleyen bir uygulama üzerinde elektronik imza atmak istediğinizde; Uygulama ekranındaki İMZALA tuşuna basın. Bu tuşa bastığınızda, bilgiler hazırlanarak, imzalanmak üzere cep telefonu ekranınızda işlem bilgisi çıkar.
Cep telefonu ve GSM SIM kart kullanılarak 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına imkân sağlayan uygulamadır.
Kayıtlı cihazınızdaki e-Devlet Kapısı mobil uygulamasının giriş sayfasında yer alan “Mobil Onay” isimli işlem menüsünden onay vererek, Kayıtlı cihazınızdaki e-Devlet Kapısı mobil uygulamasının giriş sayfasında yer alan “Karekod ile Giriş” isimli işlem menüsünden işleme ait karekodu okutarak giriş yapabilirsiniz.
(Sadece, NES taahhütnamesinin Noter huzurunda imzalanması gerekir.) Mobil İmza Servisinden yararlanabilmek için Mobil İmza Uyumlu 128K simkart kullanılması gerekmektedir. Başvuru sırasında sim kartın uyumsuz olması halinde Mobil İmza Uyumlu 128K simkart ile 34 TL karşılığında değiştirilecektir.
Hem UYAP girişinde hemde döküman imzalama işlerimizde cep telefonumuz ile Mobil İmza kullanabileceğiz.
Evraklarınız Türk Telekom arşiv merkezine geldikten sonra 48 Saat içerisinde Türk Telekom Müşteri Hizmetleri (444 1 500) yetkilileri tarafından aranırsınız ve kimlik doğrulama işlemleriniz yapılır. Kimlik doğrulamada herhangi bir problem olmadığı takdirde mobil imza servis aktivasyonu yapılır.
halen mobil imza desteği olmayan hizmet.
Kullanıcıların bu fırsattan yararlanması için elektronik imza kurulumunu farklı bilgisayarlara driver (sürücü) kurulumu yapması gerekir. Bu sayede birden fazla bilgisayarda elektronik imzanın kullanılması mümkün olacaktır.
e-Devlet Kapısında mobil imza kullanmak için herhangi bir ücret talep edilmez.
Mobil İmza Nereden Alınır? Mobil elektronik imza GSM işletmecileri tarafından sunulan bir hizmettir. Bu hizmeti sunan Türk Telekom, Turkcell veya Vodafone'a başvurarak mobil imza edinebilirsiniz. e-Devlet Kapısı şu an Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone mobil imzaları ile entegre çalışmaktadır.
E-GÜVEN e-imza başvurunuz için kimlik doğrulama işlemini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Adım #1: Mobil imza hizmeti almak istediğiniz GSM operatörünün en yakın şubesine gidin. Adım #2: Nüfus cüzdanınız ile mobil imza başvurusu yapın. Adım #3: Eğer kullanmakta olduğunuz kart uyumlu değilse mobil imza uyumlu bir SIM kart satın alın. Adım #4: Mobil imza servis paketinizi seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri