E-DEVLET ÖĞRENCİ BELGESİ NEDEN GÖZÜKMÜYOR? e-Devlet üzerinden sorgulama yapılırken öğrenci belgesi görünmüyorsa belge veri tabanına aktarılmamış olabilir veya sistemsel sorunlardan da görüntülenemeyebilir. Bu durumda öğrenci belgesi okuldan temin edilebilir.
Bunun için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılır. Sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak iki farklı seçenek gelmektedir. Buradan ilgili kısmı seçerek öğrenci belgesine ulaşılır.
Öğrenci ve veliler e-Okul platformu üzerinden T.C. kimlik numarası, bazı kimlik bilgileri, okul numarası, sınıf şubesi ile giriş yaparak gerekli öğrenci belgesini sorgulayarak alabilir. Sorgulanan belge PDF olarak kolay bir şekilde indirilir. İndirilen belge, resmi evrak olarak kullanılmaya açıktır.
Öğrencilerimizin iletişim bilgilerinde değişiklik olması halinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na bizzat başvurarak ya da ÖBS'ye giriş yaparak “Profil” sekmesinden bilgilerini güncelleyebilirler.
Veli Tarafından E-Devlet üzerinden öğrenci belgesi çıkarma. E-Devlet'ten çıktığı için okula tekrar gitmeye gerek yoktur. "öğrencilik belgesi" e devletten taratın. oradan gelecektir, öğrenci belgesi.
İlgili 44 soru bulundu
E- okul üzerinden de öğrenci belgesi almak artık çok kolay, bu hizmetten faydalanmak için belge alacak olan öğrencinin vatandaşlık numarası, okul numarası, sınıf şubesi ve bazı kimlik bilgileri olması yeterlidir. https://e-okul.meb.gov.tr/ linkine tıklayarak e-okul uygulaması üzerinden öğrenci belgesi alabilirsiniz.
T.C. kimlik numarası ve şifreyle e-devlete giriş yapıldıktan sonra, arama çubuğuna "öğrenci belgesi sorgulama" yazılır ve ilgili ekrana ulaşılır. Kişi, öğrenim durumuna göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığı'nı seçerek, öğrenci belgesini alabilir.
Üniversitede öğrenciler istediği zaman kayıtlarını dondurabiliyor. Dondurulma işlemleri sonrası öğrenciler pasif öğrenci olarak adlandırılıyor.
e-Devlet Kapısı'ndaki “Kimlik Bilgilerim” kısmında yer alan bilgilerinizde herhangi bir hata var ise açılan sayfadaki “Bilgilerimi Yenile” butonundan Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemlerindeki bilgilerinizle e-Devlet Kapısındaki bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
Böylesi bir istatistik altyapısına, bilişim altyapısına sahip olunca uygulamaya koyduğumuz yenilikler var. Bunlardan bir tanesini de bugün sizlerle paylaşacağız. Bu da öğrenci belgelerinin artık e-devlet üzerinden, e-devlet kapısı üzerinden alınabilmesi.
Kıymetli Velilerimiz; Öğrencilerimizin "Öğrenci Belgesi" velinin e devlet şifresi ile E-Devlet üzerinden borkodlu olarak alınabilmektedir.
E-devlet kapısı (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) üzerinden sayfanıza giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna giriniz. Ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama sekmesine tıkladığınızda öğrencisi olduğunuz okul sayfada listelenecektir.
E-devlet hizmeti sayesinde vatandaşlar, vatandaşlık numarası ve e-devlet şifresi kullanarak öğrenci belgesi gibi birçok resmi işlemi hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. İnternet üzerinden yapılan bu işlemler sayesinde zaman ve emekten tasarruf edilebilmektedir.
Öğrenim Belgesi, öğrenci belgesi ismi ile de bilinmektedir. Özellikle öğrencilerden resmi dairelerdeki işlemlerinde öğrenci olduklarının onaylanması amacı ile bu belge istenmektedir.
Eğitim komisyonunun görüşü ve ilgili yönetim kurulu kararı ile öğrencinin mezun olduğuna karar verilir. (Bu işlemler sonunda Öğrenci Bilgi Siteminde, öğrencilik durumu MEZUN görünecektir. Sistemde mezun durumda olan öğrenci mezuniyet belgesini almak için başvuruda bulunabilir.)
Açıköğretim Fakültesinde okuyan öğrenciler, Açıköğretim Fakültesi bürolarına bizzat veya posta yoluyla başvurarak, öğrenci belgesi alabilmektedir. Azami öğrenim süresini aşan öğrenciler ise öğrenci belgesi yerine öğrenim durum belgesi alabilmektedir.
Eğitim bilgilerinde eksiklik ya da hata olduğunu düşünen adaylar, düzeltme işlemini, mezun oldukları veya olacakları ortaöğretim kurumları ile görüşerek Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) e-Okul sistemi üzerinden yaptırabilecek.
TÜM ADAYLAR İÇİN ZORUNLU
YKS'ye başvuran tüm adayların eğitim bilgisi onaylama işlemini yapması zorunlu. Bu seçme ve onay işlemi yapılmazsa, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) işlemlerinin yapıldığı tarihte adayın aktif olan tek bir eğitim bilgisi varsa, bu kullanılacak.
e-Devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır. Açılan sayfadaki arama kutucuğuna “sertifika sorgulama” ifadesi yazılır. Altta çıkan seçeneklerden kişinin eğitim aldığı kuruma uygun olan seçilir. Açılan sayfada “barkodlu belge” butonuna basılarak sertifika görüntülenir.
Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS)'de Pasif Olarak Görünen Öğrencilerimizin Dikkatine. Ders kayıt ve ders seçimi işlemleri sonuçlanıncaya kadar, öğrencilerimizin YÖKSİS'te pasif görüneceklerdir. Dolayısıyla e-devletten belge alamayacaklardır.
Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler beklemeli öğrenci olarak adlandırılır; bekleme süresi azami eğitim-öğretim süresine dahil edilir. Öğrenci, beklemeli statüde kaldığı sürece öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Kurumumuzdan burs/öğrenim kredisi alan öğrencilerin durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden sorgulanmaktadır. Sorgulama esnasında öğrenim bilgileri pasif olarak görülen öğrencilerin burs/öğrenim kredisi ekim ayı itibarıyla kesilecektir.
Öğrenci Belgesi Nerelerden Alınır? İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde okulunuzun idari bölümüne başvurarak istediğiniz zaman ıslak imzalı ve mühürlü şekilde öğrenci belgenizi alabilirsiniz. Bunun için gerekli olan tek şey, öğrenci numaranızı bilmek.
Öğrenci belgesi, öğrencinin eğitimine devam ettiğini gösteren belgedir. Bu belge okuldan ıslak imzalı bir şekilde alınabildiği gibi e-Devlet üzerinden de edinilebilir.
Açık Öğretim Ortaokulu Öğrencisi ve mezunlarına ait mezuniyet belgesi, öğrenci belgesi, hizmete özel belge ve tamamlama belgeleri e-devlet üzerinden verilmeye başlandı. E-devlet şifresini temin eden öğrencilerimiz e-devlet web sayfasına giriş yaparak istedikleri hizmeti alabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri