E-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne tıklamanız gereklidir. E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra "Gelir İdaresi Başkanlığı" bölümüne tıklayın ve burada karşınıza gelecek alt hizmetlerden "Vergi Borcu Sorgulama" ibaresini seçerek işleminizi yapabilirsiniz.
E-devlet sistemi üzerinden giriş yaparak emlak vergisi ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Emlak vergisi ödemesini e-Devlet üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu) linkine tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. Bazı bankalar üzerinden de emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor.
Emlak Vergisi, belediyeye yapılabileceği gibi belediyelerin internet sitesi üzerinden kredi kartıyla veya e-Devlet aracılığıyla da tamamlanabilecek. Ayrıca PTT şubelerinden, banka şubelerinden, bankaların internet şubelerinden ve cep telefonları üzerindeki mobil uygulamalardan da ödeme yapmak mümkün.
Emlak vergisi ödeme süreci, farklı yöntemlerden faydalanılarak hızlıca tamamlanabilir. Vergi ödemesi için yönelebileceğiniz ilk yöntem, e-Devlet üzerinden ödeme yapmaktır.
E - devlet sistemi kullanıcıları “İnternet Vergi Dairesi” ne yönlendirmektedir. İnternet Vergi Dairesi üzerinden banka veya kredi kartı ile emlak vergisi ödemeleri kolaylıkla yapılabilmektedir. Ayrıca mobil bankacılık uygulamaları üzerinden de emlak vergisi ödemeleri gerçekleştirilebilmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
İster TC kimlik numarası ister sicil numarası ile vergilere ilişkin online ödemeler yapılabiliyor. Ayrıca e-devlet üzerinden de birçok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgileri sorgulanabiliyor. Ödemeler ise veznelerin yanı sıra posta çeki, e-belediyeden kredi kartı ile ve bankalara havale-eft ile ödenebiliyor.
E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra "Gelir İdaresi Başkanlığı" bölümüne tıklayın ve burada karşınıza gelecek alt hizmetlerden "Vergi Borcu Sorgulama" ibaresini seçerek işleminizi yapabilirsiniz. Tüm faturalarını "Online Fatura Öde" butonuna basarak kredi kartıyla 9 taksite kadar ödeyebilirsin.
Mülkün bağlı olduğu belediyenin banka hesabına ödeme yaparken banka şubeleri dışında online bankacılık hizmetlerini de kullanabilirsiniz. İlgili banka hesabına havale ya da EFT yaparak borcunuzu kolayca ödeyebilirsiniz.
Online sistem sunan Gelir İdaresi Başkanlığı, tüm vergi mükellefleri için hazırlanmış beyannameler ve vergi ödeme portalı ile hizmet veriyor. Vergi borçlarını, emlak vergi borçlarını www.gib.gov.tr web adreslerinden veya e-devlet mobil uygulamasından öğrenebilirler.
Emlak vergisi artış oranı 2023 yılı için nedir? 2023 yılı için artış oranı %122,93 olarak belirlenmiştir. Örnek olarak 2022 yılında 100 TL olan vergi tutarı 2023 yılında 222,93 TL olacaktır.
E-Devlet Emlak Vergisi Ödeme
Vergi ödemeleri için en kolay yöntem, e-devlet.
Emlak vergi bildirimi için ilgili belediyeye; tapu fotokopisi, binalar için yapı kullanma izin fotokopisi, taşınmaz sahibinin iletişim bilgileri, vergi numarası veya T.C. kimlik numarası ile müracaat edilmelidir.Tüzel kişiler için ayrıca imza sirküleri ve vergi levhası.
Taşınmaz mal bilgileri ile taşınmazın bağlı olduğu belediyelere giderek Emlak Servisi biriminden gerekli bilgiler öğrenilebilir. Emlak beyannamesi, aynı zamanda internetten de verilebilmektedir. Emlak beyannamesini internetten vermek için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi sayfasına göz atılabilir.
Öncelikle en önemli giriş yapısı elbette e-devlet. Turkiye.gov.tr adresinden giriş yapılan E-Devlet Kapısı'ndaki Gelir İdaresi Başkanlığı sitesinden vergi borcu sorgulama ve detaylı bilgi almak mümkün oluyor.
Kişinin sahip olduğu arsa ya da bina üzerinden alınan vergi türüne emlak vergisi denir. 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'na göre ülke sınırları içerisindeki tüm yapılar bina vergisine, arsalar ise arazi vergisine tabidir.
2023 yılı emlak vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs döneminde ödendi. Söz konusu verginin ikinci taksitleri Kasım ayında ödenecek. Mükelleflerin tahakkuk eden vergileri taksit süreleri içinde ödemeleri, gecikme zamlarıyla karşılaşmamaları açısından önem arz ediyor.
Vergilerin ödenmemesi halinde ceza uygulaması bulunmaktadır. Ödenmeyen emlak vergisi cezası her ay için 1.40 oranında faizle işlenmektedir. Bunun dışında vergi borcunun ödenmemeye devam edilmesi halinde mülk sahibinin banka hesabına da bilgi geçilmektedir.
e-Devlet sistemine giriş yapılır. Kurumlar bölümünden 'Gelir İdaresi Başkanlığı' seçilir. Hizmetler arasından 'Kimlik Doğrulama' seçilir. 'Borcu Yoktur Yazısı Talebi Girişi' seçilir.
Konutlardan binde 1, mesken dışı binalardan binde 2, arazilerden binde 1, arsalardan ise; binde 3 oranında emlak vergisi alınıyor. Taşınmazın büyükşehirlerde bulunması durumunda emlak vergisi %100 artış gösteriyor.
Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...
Katılım sağlayan müşterilerin 100 TL ile 10.000 TL arasındaki yurt içi tüm banka POS'larından peşin olarak yapacakları Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri ücretsiz olarak 3 taksite bölünecektir. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. kampanya koşullarını değiştirme veya durdurma hakkına sahiptir.
Konu ile ilgili en çok sorulan sorulardan biri “Vergi dairesine kredi kartı ile ödeme yapılır mı?” şeklindedir. Vergilerin kredi kartı ile ödenmesi, online olarak verilen bir hizmettir. Vergiler internet üzerinden, vergi dairesine gitmeden rahatlıkla ödenebilir. Yani vergi dairesi vezneleri kredi kartı kabul etmez.
Gayrimenkulün bir başka şehirde bulunması halinde ise, ödemeler tüm belediyelerden yapılabilir. Ödemeler direk belediyeye yapılacaksa; mükellef, kimlik belgesiyle birlikte tahsilat veznelerine başvurmalıdır. Ayrıca, emlak vergisi ödemeleri internet üzerinden de yapılabiliyor.
VakıfBank Worldcard ile 2-30 Kasım 2023 tarihleri arasında tek seferde yapacağınız her 200 TL-5.000 TL arası Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemenizi faizsiz 3 ay taksitlendirebilirsiniz. Anlaşmalı belediyelerde işlem anında bireysel kredi kartları için faizsiz 3 taksit uygulanacaktır.
Vergi ödemeleri, sadece 02.00 - 23.45 saatleri arasında yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri