Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dekonta borç yazmak yeterli mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dekonta borç yazmak yeterli mi?

Yargıtay 13. H.D.'nin 2019/342 E., 2020/2100 K. sayılı kararında, eft veya havale ile gönderilen borç paranın dekontunda yer alan açıklama kısmında sadece ”borç” ibaresinin yazılı olması paranın borç olarak gönderildiğinin kabulü gerektiğini belirtmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ykavukatlik.com

Dekont icra için yeterli mi?

Öncelikle bilinmesi gereken en önemli şey açıklama kısmını boş bırakmamamız gerektiğidir. Ayrıca herkesin bildiğinin aksine açıklama kısmına sadece ''borç'' yazmış olmanız sizin bu dekont ile doğrudan icra takibi yapacağınız anlamına gelmez. Şöyle anlatmak gerekir ise; Türk Borçlar Kanunu 392.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ckhukuk.com.tr

Dekontta borç yazması ne demek?

Havale dekontunda yazılı olan “İnt Borç” açıklaması, paranın ödünç olarak gönderildiğini göstermekte olup, davalı, “davacının kendisine olan borcunu gönderdiğini, banka dekontuna ise kötüniyetle bu şekilde bir ibareyi yazdırdığını” savunduğuna göre, davada ispat yükü davalıya aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Dekont kanıt sayılır mı?

“Dipnot; Şayet banka dekontunda açıklama yer almışsa bu durumda bu dekontun yazılı delil başlangıcı olarak kabul edilebileceği ve tarafın bunu tanıkla ispat edebileceğini ifade etmemiz gerekmektedir. Ayrıca yine banka dekontundaki açıklamadan dolayı ispat külfetinin yer değiştirdiği de kabul edilmektedir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bghukukburosu.com.tr

Borç öderken açıklamaya ne yazılır?

Birine borç para gönderirken açıklama kısmına 'borç para' 'borç olarak gönderilmiştir' 'geri ödenmek üzere borç' gibi açık ve anlaşılır açıklama yazmakta fayda vardır. KURAL: Açıklamasız gönderilen para borç ödemesi sayılır. Parayı yanlışlıkla gönderdiğini iddia eden iddiasını ispat etmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

BANKA HAVALESİYLE GÖNDERİLEN BORÇ PARADA VADE TARİHİ YAZILMALI MI?

İlgili 40 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Borç verirken dekonta ne yazılmalı?

Yargıtay 13. H.D.'nin 2019/342 E., 2020/2100 K. sayılı kararında, eft veya havale ile gönderilen borç paranın dekontunda yer alan açıklama kısmında sadece ”borç” ibaresinin yazılı olması paranın borç olarak gönderildiğinin kabulü gerektiğini belirtmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ykavukatlik.com

Dekont önemli mi?

Doğal olarak dekontun ne olduğu hakkında herkes bilgi sahibi olmak istemektedir. Bunun yanında bazı insanlar yaptığı işlemler için dekont alırken bazıları ise almamayı tercih eder. Tabi birçok durumda dekontun alınması zorunludur. Bu yüzden zorunlu olunan durumlarda dekontu almak gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Dekont belge yerine geçer mi?

Dernek gelirlerinin bankalar aracılığı ile tahsili halinde banka tarafından düzenlenen dekont veya hesap özeti gibi belgeler alındı belgesi yerine geçer. Dernek giderleri ise fatura, perakende satış fişi, serbest meslek makbuzu gibi harcama belgeleri ile yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Dekont belge midir?

Bu tür “Belge Türü” bölümünde yer almayan diğer belge türlerini ifade etmektedir. Banka dekontu, ücret bordrosu, hesap ekstresi, sözleşmeler, oda aidat makbuzu, apartman aidat makbuzu, vergi dairesi alındısı makbuz, vb. belgeler bu tür kapsamında değerlendirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: defterbeyan.gov.tr

Dekont göndermek sakıncalı mı?

3 – Fiş, dekont veya banka bilgileri

Bu yüzden fiş, dekont ve özellikle banka bilgilerinizi her ne şekilde olursa olsun paylaşmanız çok büyük bir tehlikeye zemin hazırlayacaktır. İlk maaşın heyecanı, maaş bordronuzu sosyal medyada paylaşmanıza sebep olmamalı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sosyalmedya.co

Borç para verdim geri alamıyorum ne yapmalıyım?

Borç verdiğimiz bir kişi borcunu ödemiyorsa mahkemeye başvuru yapma hakkınız bulunmaktadır. Bununla birlikte İcra İflas Hukukunda düzenlenen icra takibi yoluyla da alacağınızı talep edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun.av.tr

Borç verildiğinde ispat nasıl olmalı?

Senetle ispat kuralı sadece hukuki işlemler için getirilmiştir. Buna karşı hukuki fiiller tanıkla ispat edilebilir. Örneğin bir hizmet sözleşmesinde, işçi edimi olan işi gördüğünü her türlü delille ispat edebilirken, işveren ödemeyi senetle ispat etmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozgunlaw.com

EFT açıklama yazılmazsa ne olur?

Bankada Yapılan Havale ve EFT İşlemlerinde Açıklama Yazılmazsa Karşı Tarafa Olan Borcun Ödendiği Anlamına Gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozbeklawfirm.com

Başka Ibana gönderilen para nasıl geri alınır?

Yanlışlıkla bir başkasının hesabına havale yapıldığında, bu işlemin iptal edilebilmesi söz konusu değildir. Hemen ilgili bankanın müşteri hizmetleri ile görüşülerek durumun bildirilmesi gerekmektedir. Banka görevlisi gönderilen hesabın kime ait olduğunu bulduktan sonra kendisine ulaşabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Gönderdiğim parayı nasıl geri alabilirim?

Söz konusu işlem, ileri tarihli EFT işlemi olarak geçmektedir. Böyle bir durum yaşadığınız takdirde bankanızı arayarak yaptığınız işlemin iptalini talep edebilirsiniz. Banka görevlisinin yönlendirmelerinin ardından EFT ile gönderdiğiniz tutar hesabınıza iade edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Para transferi açıklama kısmına ne yazılır?

Bilindiği üzere bir başkasına internet bankacılığı yoluyla para gönderirken paranın ne amaçla gönderildiğini belirtmek adına açıklama kısmı yer alır. Bu kısma diyelim ki kira borcumuzu yolluyorsak 'Kira' şeklinde açıklama yazılır. Bu açıklama ileride çıkacak uyuşmazlığa delil niteliği de taşımaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Dekont makbuz yerine geçer mi?

Tahsilat makbuzu 2 nüsha olarak düzenlenir, makbuzun aslı ödemeyi yapan tarafa verilir, sureti tahsil eden tarafta kalır. Alındı belgesi olarak da bilinmektedir. Ödemenin kredi kartı, havale ve eft gibi yöntemlerle gerçekleştirilmesi durumunda banka dekontu tahsilat makbuzu yerine geçer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mysoft.com.tr

Borç dekontu fatura yerine geçer mi?

Bankalarca düzenlenen dekontlar VUK'da sayılan fatura veya fatura yerine geçen belgeler arasında yer almamaktadır. Ancak, Maliye Bakanlığı 243 ve 246 Sıra No.lu VUK Genel Tebliğleri ile hesap bildirim cetvelleri ve dekontların fatura veya benzeri olarak kabul edileceği açıklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebekulisi.com

Dekont nedir ne işe yarar?

Genellikle bankalar tarafından kullanılan ve işletmelerin cari hesaplarındaki değişiklikleri bildiren belgelerdir. Dekont basımı, hesaplarda harekete sebep olan bir kaydı, ilgili yere haber vermek açısından son derece önemlidir. Dekontlar, borç dekontları ve alacak dekontları olmak üzere iki türdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: umurbasim.com

Banka dekontu tevsik edici belge midir?

Bu Tebliğ kapsamında aracı finansal kurumlar kanalıyla yapılması zorunlu bulunan tahsilat ve ödemelerin bu kurumlarca mevzuatlarına göre düzenlenen belgelerle (dekont, hesap bildirim cetveli, alındı vb.) tevsiki zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Fatura yerine geçen belgeler nelerdir?

Vergi Usul Kanunu'na göre; belli koşulların var olması halinde fatura yerine kullanılacak belgeler: Perakende satış belgeleri, gider pusulası, müstahsil makbuzu, serbest meslek makbuzları ile ücretlere ilişkin kayıt ve belgeler, giriş ve yolcu taşıma biletleri.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Dekont belge No nerede yazar?

Dekontlar üzerinde “dekont no” şeklinde isimlendirilmiş olan numara bulunur. Bazı işlemlerin yapılması için bu numaraya ihtiyaç duyulur. Dekont numarası genellikle dekontun üst kısmında bulunan tarih saat kısmının hemen ardından gelen ve genel olarak bir harf ile başlayan numaradır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Dekont ve makbuz aynı şey mi?

Havale yapan kişi aslında karşı tarafa olan borcunu ödemektedir ve ödediği borca karşılık dekont almaktadır. Dekontta, maalesef Türk Borçlar Kanunu 103. maddesinde sayılan makbuzdur değildir, çünkü dekont alacaklıdan değil Bankadan alınan bir belgedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okanhukuk.com

Banka dekontu aslı nedir?

Banka dekontu

Marka Başvuru ücretinin ödendiğini gösterir banka dekont aslı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trakyapatent.com

Banka dekontu gerçek mi?

e-Dekont devlet onaylı, güvenli, taklit edilemez ve doğruluğu bankamız tarafından kontrol edilebilir niteliktedir. Ayrıca dijital olarak temin edilen e-Dekontlar; elektronik imzalı, barkodlu ve GIB (Gelir İdaresi Başkanlığı) amblemli olarak verilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yapikredi.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT