Kare kod ve barkod sistemi ile üretilen bu belgeler herhangi bir resmî onay ya da imzaya gerek olmadan kullanılabilmektedir. Böylelikle vatandaşlarımızın belgelerini almak için kurumlarımıza gitme zorunluluğu ortadan kaldırılarak büyük bir kolaylık sağlanmıştır.
* Yeni mezun olup, henüz diploma ve geçici mezun belgesi alamayanlar (diploma yerine) E-DEVLET sisteminden temin edilen belgeden 2 adet getirebilir. İlgili e-devletten alınan belgenin noterden onaylatılmasına gerek yoktur.
MEZUN BELGELERİ E-DEVLETTE:
Bu çalışmalar sayesinde, üniversitelerde diploma yerine geçen "GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ" artık e-devlet üzerinden alınabilmektedir. YÖK aynı zamanda tüm mezunların kendi verilerine e-devlet kapısında yer alan Mezun Belgesi Sorgulama ve Doğrulama Sistemi üzerinden erişme imkanı sağlamıştır.
E-devletten aldığın belgeyi noter sistemden birebir görebilirse aslı gibidir onayı verir.
Belgenin ibraz edildiği kurumlar ve kişiler söz konusu transkriptin kontrolünü YÖK'ün e-Devlet kapısı üzerindeki alana giriş yaparak “Transkript Belgesi Doğrulama” kısmında barkod numarası ile veya YÖK Mobil uygulaması ile kare kod aracılığıyla yapabilecek.
İlgili 27 soru bulundu
e-devlet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirebileceği resmi bir platform olduğu için e-Devlet üzerinden alınan öğrenci belgeleri tüm kurumlarda geçerli sayılır. Öğrenci belgeleri üzerinde doğruluğunu ispatlayacak barkod bulunur.
YÖK'ün bu dijital hizmeti sayesinde transkript belgeleri e-Devlet kapısı üzerinden 'Türkçe ve İngilizce' olarak ilk kez çift dilde de alınabilecek.
Yurt dışında üniversitelerden mezun olmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının diploma denkliği alabilmesi için gerekli olan başvuru işlemi artık e-devlet kapısı üzerinden online olarak yapılmaya başlandı.
istenen belgenin aslının getirilmesi halinde, belgenin fotokopisi, aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra ilgili görevli tarafından isim ve unvan yazılarak tasdik edilir..." hükmünü içermektedir. "Aslı Gibidir" onayı için asıl belgeler ve fotokopisi gerekmektedir. Renkli fotokopilere "aslı gibidir" onayı yapılmaz.
Fotokopi olarak çoğaltılmış bir evrağın ( örneğin; kapasite raporu, ticaret sicil gazetesi, sanayi sicil belgesi, imza sirküleri, vekaletname gibi ) herhangi bir noter tarafından aslı gibidir yapılmış ise, biz de kurum olarak aynı evrağın aslı gibidir kaşesini basıp aslı gibidir yapabilirmiyiz.
Üniversite mezunlarının YÖK, lise mezunlarının ise MEB üzerinden alabildiği mezuniyet belgesine artık e-Devlet üzerinden ulaşılabiliyor. e-Devlet sistemi üzerinde bulunan Eğitim kategorisine giderek e-Devlet diploma belgesi sorgulaması yapabilirsiniz..
Transkript (not çizelgesi) veya diploma yerine geçmez. Kendiliğinden akademik veya meslekî tanınmayı garantileyen bir belge değildir.
Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler e-devlet'in ilgili linklerinden yapılabiliyor.
Diploma, Diploma Eki, “Aslı Gibidir” onayı için belgenin aslı ve fotokopisinin birlikte sunulması gerekir. Asıl belge olmadan onay yapılmaz.
Mezuniyet veya ilişik kesme durumlarında lise diplomasının aslı, öğrenci olanlara ise onaylı örneği verilir. Öğrenciliğiniz devam ederken diplomanızın aslı verilmemektedir. Diploma örneği kişinin özel bilgilerini içerdiğinden kendisi ve yasal olarak noter huzurunda vekalet verdiği kişi dışındakilere verilemez.
☞ e-Devlet Sistemine giriş yapınız. ☞ Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama sayfasını bulunuz ve açınız. ☞ Bu sayfada eğer yükseköğretim mezunu iseniz diploma belgeniz görüntülenir.
- Fakültelerde Fakülte Sekreteri, Enstitülerde Enstitü Sekreteri, Meslek Yüksekokullarında Meslek Yüksekokulu Sekreteri, Rektörlüğümüzde ise Öğrenci İşleri Daire Başkanı ve/veya başkanın görevlendireceği personel yukarıda belirtilen belgelere “Asli Gibidir” işlemini yapmaya yetkili kılınabilecektir.
Tapu Müdürlüklerinde Aslı Gibidir Onaylı Vekaletname Örnekleri İle İşlem Yapılabileceği.'' Hakkında - Sakarya Barosu.
10. Diploma Denklik Belgesi nedir? Denkliği talep edilen diplomanın Türk yükseköğretim sisteminde hangi akademik alan ve dereceye eş değer olduğunu gösteren belgedir.
Mavi diploma belgesinin geçerli olduğu ülkeler şu şekildedir: İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya.
YÖK'ün tanıdığı ilgili kurumlardan mezun olduktan sonra ise denklik başvuru yapılması gerekir. Online başvuru yapmak mümkündür ve kişi isterse YÖK'ün resmi sitesinden, isterse de e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilir. YÖK tarafından yürütülen inceleme süreçleri sonrasında ise Denklik belgesi alınır.
Sertifika hizmetleri sayfasına gidin: E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, "Sertifika Hizmetleri" sayfasını bulun ve tıklayın. Sertifika türünü seçin: Sertifika Hizmetleri sayfasında birkaç sertifika seçeneği bulunmaktadır. İhtiyacınıza uygun olan sertifikayı seçin.
E-DEVLETTEN ALINAN BELGELERİN HUKUKİ DEĞERİ
Güvenli elektronik doğrulama araçlarıyla e-devlet üzerinden temin edilen belgeler ıslak imzalı, bildiğimiz mühürlü, nüfus müdürlüğünden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir."
e-Devlet hesap bilgilerinizle giriş yapın. e-Devlet 'İkamet Belgesi Sorgulama' sayfasını açın. İlgili sayfaya link üzerinden veya e-Devlet sitesinde, ana sayfadaki arama çubuğuna 'İkamet Belgesi' veya 'Yerleşim Yeri Belgesi' yazarak ulaşabilirsiniz. Talimatları okuyup onayladığınızdan emin olun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri