e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama çubuğuna “4A Banka ve Adres Değişikliği” yazın ve gelen linke tıklayın. Burada yer alan adres ve banka bilgilerinizden hangi bankaya geçmek istiyorsanız, ona tıklayın. Son olarak güncelle butonuna tıklayarak tüm işlemleri kaydedin.
e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Daha önce 2 TL karşılığında PTT şubelerinden alınan e-devlet şifresi ve mobil ya da elektronik imza ile e-Devlet kapısına giriş yapılabilirken, yeni gelen düzenlemeyle internet bankacılığını kullanan vatandaşlar şifre almaya gerek kalmadan banka üzerinden sisteme giriş yapabilecekler.
E-Devlet portalı üzerinden vatandaşlar SGK dökümü, sabıka kaydı, öğrenci belgesi, miras sorgulama, IMEI sorgulama ve KYK başvurusu gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirebiliyor. E-Devlet'e giriş yapmak için e-Devlet Kapısı Devletin Kısayolu | www.türkiye.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
E-Devlet şifresi ve T.C kimlik numarası ile E-Devlet sistemine giriş yapılabilir. Şifreniz ve kimlik numaranız çalınırsa size ait bilgiler başkalarının eline geçebilir. Soy kütüğü, ikamet adresi, adli sicil kaydı, nüfus kayıt bilgileri gibi önemli bilgiler görüntülenir ve adınıza işlem yapılabilir.
İlgili 41 soru bulundu
E-Devlet internet sitesine yapılan girişten sonra internet bankacılığında kullanılan banka seçilmekte ve internet bankacılığı bilgileri girilmektedir. Bilgilerin doğruluğu sistem tarafından onaylandıktan sonra otomatik olarak kullanıcı, E-Devlet hizmet sayfasına yönlendirilecektir.
e-Devlet; T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile girilebilen, vatandaşlara kamu dairelerindeki birçok hizmeti elektronik ortama taşıyarak ayağına getiren web tabanlı bir sistemdir. e-Devlet giriş yaparak nakil, TOKİ başvuru, MHRS, ikametgah, askerlik, SGK hizmet dökümü gibi önemli hizmetlere ulaşmanız mümkün.
SGK dökümü, sabıka kaydı, öğrenci belgesi, kalan mirası öğrenme, kayıtlı mobil hat sorgulama, KYK başvurusu, üniversite kaydı gibi yüzlerce kamu kurumu işlemini evden çıkmadan sadece internet ya da mobil uygulama üzerinden yapmak mümkün.
Bu hizmetten faydalanmak isteyen kullanıcılar, e-devlet kapısında yer alan kimlik doğrulama yöntemlerinden biri ile kimliklerini doğrulayıp sisteme giriş yaptıktan sonra, “Risk Merkezi Raporu Başvurusu” hizmetini seçerek, “Kredi Limit ve Borç Bilgileri” veya “Çek Bilgileri” raporlarından birini talep edebilirler.
Adaletten, sosyal güvenlik ve sigortaya, sağlıktan ulaştırmaya, eğitimden çevre ve şehirciliğe kadar geniş bir yelpazede hizmet sunumunun yapıldığı e-Devlet Kapısında en çok kullanılan hizmetlere de doğrudan erişim sağlanabilmektedir.
Eskiden bu işlemler ile ilgili tüm detayları halletmek için şubeye gitmek gerekirken artık dijital bankacılık ile online başvuru yapabilirsiniz.
E-Devlet'e girip Takasbank yazarsanız karşınıza çıkan ekrandan birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz. Eğer BES bakiyeniz varsa ilgili sigorta şirketine ulaşarak biriken parayı çekmek için talep oluşturabilirsiniz.
Şifrenizi Kimseyle Paylaşmayınız
Şifrenizi verdiğiniz kişiler pek çok kişisel bilginize ulaşabilir ve adınıza işlem yapabilir. e-Devlet Kapısı çalışanları da dahil olmak üzere hiç kimse sizden kişisel bilgi istemez, şifrenizi sormaz, şifrenizi göremez ve adınıza şifre değişikliği yapamaz.
eDevlet üzerinden sorgulama yapılabiliyor mu? eDevlet üzerinden IBAN sorgulaması yapmak mümkün.
İlk olarak e-Devlet'e giriş yapın. Arama kısmına gelin. Arama kısmına “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazın. Karşınıza ilk çıkan sonuca tıklayın.
Kısacası hesaplarınızdaki detayları göremeyeceksiniz. Paylaşılan bilgilere göre bu hizmet Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu iş birliği ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden kullanıcılara sunuluyor.
E-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna vergi borcu sorgulama yazarak ya da e-hizmetler sekmesinden sırayla Gelir İdaresi Başkanlığı ve sonra Vergi Borcu Sorgulama sekmelerini seçerek sorgulama yapabilirsiniz.
Dijital bankacılık üzerinden sorgulama işlemleri her bankanın kendi internet sitesinden ya da mobil uygulaması üzerinden yapılabilmektedir. Bunun için bankanın mobil uygulamasına giriş yapılarak borç sorgulama işlemi gerçekleşitirilebilmektedir.
E-haciz ödeme ve kaldırma işlemlerinizi e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E- devlet üzerinden banka hesaplarına uygulanan e-haciz kaldırma işlemi için; e-Devlet sitesine giriş yaptıktan sonra arama kısmına e-haciz yazmamız gerekiyor.
1. Kişisel Verilerin Güvenliği. Sisteme giriş yapan kullanıcılar sadece kendisine ait bilgilere erişebilmekte ve kendilerine ait verileri kurumlardan anlık olarak sorgulamaktadırlar. e-Devlet Kapısı vatandaşların profil bilgileri dışında herhangi kişisel bir bilgi tutmamaktadır.
e -Devlet'te bireysel emeklilik sekmesini seçerek Bireysel Emeklilik Sistemi'nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebilirsiniz. e-Devlet şahıs ödemeleri ekranından vatandaşlara verilen rapor parası, doğum parası, süt parası, yol yardımı ve cenaze yardımı gibi meblağlar da öğrenilebiliyor.
e-Devlet, e-Devlet Kapısı, veya Dijital Türkiye, devlet hizmetlerinin kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak elektronik ortamda, güvenli, kesintisiz ve hızlı olarak ortak bir nokta üzerinden vatandaşa doğru bilgiye ulaştırılmasını amaçlayan web tabanlı bir sistemdir.
Vekilin kimliğini ibraz etmesi, .e-Devlet Kapısı taahhütnamesinin vekil tarafından vekaleten imzalandığının şerh düşülerek imzalanması durumunda e-devlet şifresi vekil olarak alınabilmektedir.
Mahkeme kararı olmadan başkasının adına asla e devlet şifresi alınamaz. E devlet şifresi alacak kişi kendi TC numarası ve kimliği ile bizzat PTT şubesine gitmeli ve imzası karşılığında e devlet şifresini almalıdır. .
Sızdığı iddia edilen verilerin teknik olarak e-Devlet Kapısı'ndan çalınmış olması mümkün değil. Ayrıca bu iddiaları ortaya atanlar, 85 milyonun verilerinin çalındığını söylüyorlar. Hali hazırda e-Devlet Kapısı'nda 63 milyon kullanıcımız bulunuyor. Bu da iddiaların asılsız olduğunu gösteriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri