Evet, e-Devlet banka borcu sorgulama işlemi ile bu mümkün. e-Devlet banka borcu sorgulama işlemi ile Türkiye Bankalar Birliği'nde adınıza hazırlanmış olan en güncel rapora ulaşabilirsiniz. Kredi limit ve borç bilgilerinin yanı sıra geçmişte yapmış olduğunuz işlemleri de bu raporda görmeniz mümkün.
KYK kredi borcu sorgulaması e-Devlet sistemi üzerinden ve Gelir İdaresi Başkanlığı resmi sitesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.
İnternet ortamında icra takibi sorgulaması e-devlete giriş yaparak gerçekleştirilir. T.C. Kimlik numarası ve E-devlet şifresi ile siteye giriş yaptıktan sonra “icra takibi sorgulama” sekmesine giriş yaparak veya “dava dosyası sorgulama” sekmesine giriş yaparak icra takibi sorgulaması gerçekleştirilebilir.
Bu hizmet kapsamında kullanıcılar, "Kredi Limit ve Borç Bilgileri" veya "Çek Bilgileri" raporunu ayda bir defa ücretsiz alabilecek. https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir sayfasından sisteme giriş yaparak, kredi borç bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
E-Devlet portalı üzerinden vatandaşlar SGK dökümü, sabıka kaydı, öğrenci belgesi, miras sorgulama, IMEI sorgulama ve KYK başvurusu gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirebiliyor. E-Devlet'e giriş yapmak için e-Devlet Kapısı Devletin Kısayolu | www.türkiye.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Vergi dairelerine intikal etmiş trafik cezası, idari para cezası, yurt-kur harcı, yargı harcı ve vergi borcu gibi tüm borçlar artık www.gib.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.
E-devlet şifreniz ile Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Raporu Başvurusu bölümüne girerek, yeni başvuru kısmını tıklamanız gerekiyor. Açılan pencere de aldığınız kredileri ve ödemelerinizi gösteren rapora girebileceksiniz.
Buna göre 15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılan 2 bin liranın altındaki elektrik, su, doğal gaz ve telefon borçları alacaklıların feragat ettiklerini belirtir dilekçeyle vazgeçerek icra takiplerini sonlandırmaları koşuluyla değersiz alacak olarak kabul edilecek.
Kara listeye giren kişilerin ödenmeyen borçlarını ödeyip borçsuz olduklarına dair evrakları bankalara teslim ettikten sonra 5 yıl boyunca kara listede kalmaları söz konusudur.
Ödenmeyen kredi borçları, bir süre sonra yasal takibe düşer. Yasal takipte banka ya da borcu devralan varlık yönetim şirketi, tüketiciden ödemeyi tahsil etmeye çalışır. Bu süreçte tüketiciye çeşitli ödeme kolaylıkları sağlanır. Fakat buna rağmen alınamayan ödemelerde haciz yoluna başvurulur.
Kredi Notu 1 Ayda Kaç Puan Yükselir? Kredi notunuzu ayda en az 100-150 puan artırmanız mümkün.
Bu hesaplar ve kartlar üzerinden borçlanmak ise bu ekonomik sistemde almak zorunda olduğumuz bir yük. Peki yeni krediler kullanmak istiyor, güncel finans durumumuzu merak ediyor ve geleceğimiz planlamak istiyorsak internetten e-Devlet banka borcu görünür mü? Evet, e-Devlet banka borcu sorgulama işlemi ile bu mümkün.
Kredi Borcu Ne Zaman İcraya Verilir? Tüketici Kredi Sözleşmeleri Yönetmeliği'nin 18. Maddesine göre, yapılan kredi sözleşmelerinde kredi borcu taksitinin iki defa üst üste ödenmemesi halinde banka tarafından verilen kredi iptal olur. Borcun tamamı muaccel hale gelir ve banka tarafından borçluya ihtarname çekilir.
E-DEVLET ŞAHIS ÖDEMELERİ SORGULAMA
e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
Kredi Notu; 1 - 699 çok riskli, 700 - 1099 orta riskli, 1100 - 1499 az riskli, 1500 - 1699 iyi, 1700 - 1900 çok iyi aralıklarında değerlendirilmektedir ve bankaların kredi vermesi için kredi notunun 1500 ve üstü olması gerekmektedir.
Bir başka deyişle, kişinin bankalarla gerçekleştirdiği işlemleri barındıran kişisel finans geçmişi, kredi sicilidir. Finansal yükümlülük altına girecek kişinin ödemeyi nasıl yapacağına dair performansını, geçmiş dönemlerin verilerine göre ortaya koyan gösterge olarak da tanımlanabilir.
Durumu fark eden vatandaşlar borçsuzluklarını ispatlamak için derhal menfi tespit davası açmalılar. Akabinde basiretli bir tacir gibi davranmayan banka aleyhine maddi- manevi tazminat davası da açılabilir.
90 gün ödeme yapmamanız hâlinde ilk önce banka size 7 günlük ek süre tanır. Bu 7 gün içerisinde ödeme yaparsanız yasal takip süreci başlamaz ve verilen ek sürede borcunuz için yapılandırma talep edebilirsiniz. Eğer bu ek süre zarfında da ödeme yapmazsanız hakkınızda yasal takip başlatılır.
Bu hususta ayrılan nokta ise bankaların 90 iş günü sonunda yasal takip başlatma hakkı olsa bile bankalar 60 gün içinde yani 2 dönem borcun ödenmemesi durumda borcunu ödeyemeyen kişiye idari takip başlatabilmektedir.
Belirli süre sonunda hala ödeme yoksa icraya verirler.
Bu kapsamda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 2020 yılının içerisinde Türkiye vatandaşlarının e-Devlet üzerinden banka hesap sorgulama işlemi yapmasına olanak sağlamaya başladı.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Siber Güvenlik Dairesi Başkanı Salih Talay, e-Devlet Kapısı'nda veri sızıntısı iddialarına ilişkin sistemde, kullanıcılara ilişkin profil bilgileri ve kullanıcı hesapları dışında herhangi bir veri tutulmadığını dolayısıyla sızdığı iddia edilen verilerin teknik olarak e-Devlet ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri