Sertifika hizmetleri sayfasına gidin: E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, "Sertifika Hizmetleri" sayfasını bulun ve tıklayın. Sertifika türünü seçin: Sertifika Hizmetleri sayfasında birkaç sertifika seçeneği bulunmaktadır. İhtiyacınıza uygun olan sertifikayı seçin.
Tek yapmanız gereken E-Devlet'e BTK Akademi yazıp uygulamaya girmek. Ya da btkakademi.gov.tr adresine gidip E-Devlet ile giriş yapmak. Karşınıza yüzlerce ücretsiz eğitim çıkacak. Üstelik birçoğu sertifikalı.
'Belge Durumu' belgesi e-Devlet Kapısı uygulamalarında yer alarak tüm vatandaşlarımızın erişimine açılmıştır. e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir.
Bilginin fazlası hiçbir zaman zarar olmadığı gibi, birçok faydayı da beraberinde getirir. İnternet ortamında çeşitli eğitim programlarına yönelik alınan sertifikaların zaman-mekân kısıtlaması yoktur. Bireyin istediği her an eğitimlere ulaşım sağlayarak, başarı elde edebilmesi mümkün hale gelir.
İlgili 26 soru bulundu
Geçerlilik: e-Devlet onaylı sertifikalar, dijital olarak imzalanan belgelerin yasal geçerliliğini sağlar. Bu sertifikalarla elektronik ortamda yapılan işlemler hukuki açıdan kabul edilir.
E-devlet onaylı sertifikaların hem resmi hem de özel kurumlarda geçerliliği olduğunu da bilmenizi isteriz. Çünkü bu sertifika doğrudan YÖK'e bağlı üniversiteler ile anlaşmaları olan eğitim kurumları tarafından verilir.
e-Devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır. Açılan sayfadaki arama kutucuğuna “sertifika sorgulama” ifadesi yazılır. Altta çıkan seçeneklerden kişinin eğitim aldığı kuruma uygun olan seçilir. Açılan sayfada “barkodlu belge” butonuna basılarak sertifika görüntülenir.
Her meslekte ve her alanda sertifika almak mümkündür. Sertifika almak için eğitim veren kurslara ya da kurumlara kayıt olmak ve o eğitimleri başarı ile tamamlamak gerekir. Başarı ile tamamlanan her eğitimden sonra kurum tarafından öğrencilere imzalı bir sertifika belgesi verilir.
MEB onaylı sertifika programına kayıt olmak için ilgili kurumun başvuru sürecini takip etmeniz gerekmektedir. Programı başarıyla tamamladıktan sonra sertifika için ilgili kuruma başvurmanız gerekmektedir. Sertifikanızı doğrulamak için ise MEB'in resmi web sitesi üzerindeki sertifika doğrulama sistemi kullanılabilir.
Artık vatandaşlarımız, bu belge ve sertifikaları e-Devlet kapsından alabilecekler. Bu projeyi başarılı bir şekilde tamamlayan Bilgi İşlem ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüklerimize teşekkür ediyorum." dedi. Millî Eğitim Bakanlığı hayat boyu öğrenme kapsamında halk eğitimi merkezlerinde sürekli kurslar düzenliyor.
E-Devlet Onaylı Sertifikalar, TÜBİTAK tarafından verilir ve belirli koşullara göre kullanıcıların kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirmelerine olanak tanır.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor. E-Devletten alınan barkodlu geçici kimlik belgesi üç ay yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli.
e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir.
Vatandaşların e-Devlet kapısından alacakları belgenin ne için kullanılacağı bilgisini doğru olarak girmeleri gerekmektedir. e-Devlet kapısı üzerinden adlî sicil belgesi alabilmek için e-Devlet kapısının kayıtlı kullanıcısı olmak veya e-imza/m-imza sahibi olmak gerekmektedir.
Resmi Onay: MEB onaylı sertifikalar, Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak onaylanmıştır. Bu onay, sertifikanın geçerliliğini ve güvenilirliğini gösterir. İşverenler ve diğer eğitim kurumları, MEB onaylı sertifikalara daha fazla değer verir ve kabul eder.
Üniversite onaylı sertifika, iş görüşmelerinde kişinin güvenilir ve geçerli bir eğitim aldığını kanıtlamasını sağlar. İstediği alanda sertifika almak isteyen kişilerin mutlaka üniversite onaylı veya MEB onaylı sertifika alması gerekir. Çünkü bu sertifikalar resmi kurumlar tarafından onaylandığı için geçerli olur.
Çıralık, kalfalık, meslek eğitim kursları, İŞKUR ve UMEM kurslarından alınan belgeler Mesleki Yeterlilik Belgesi yerine geçmemektedir. Mesleki yeterlilik belgenizi aldıysanız o işte yetkin olduğunuzu kanıtlayabilirsiniz.
e-Sertifika Programlarına Kayıt Bedeli
2023 Yaz dönemi e-Sertifika Programlarının kayıt bedeli 400 TL'dir.
Meb Onaylı Sertifika bakanlık tarafından lisanslı özel yada kamu kuruluşları eliyle eğitimini tamamlayan öğrencilere verilir. Meb Onaylı Sertifika almak için bakanlık tarafından lisanslı bir kurumda eğitiminizi tamamlayıp bakanlığı gözetmenleri kontrolünde sınava katılıp başarılı olmanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri