Bireysel Giriş butonuna tıklıyoruz. Karşımıza çıkan sayfada “WebTapu şifrenizle giriş yapın” ve e-Devlet şifrenizle giriş yapabileceğiniz “turkiye.gov.tr şifrenizle giriş yapın” alanlarını görüyoruz. Eğer daha önce giriş yapmış ve WebTapu sistemine kayıt olmuşsanız WebTapu şifrenizle giriş yapabilirsiniz.
Sisteme giriş yapmak için ilk olarak e-devlet şifresi edinmek gerekiyor. “Web tapuya nasıl girilir?” sorusu da vatandaşlar tarafından sıkça soruluyor. www.tkgm.gov.tr web sitesi üzerinden web tapu işlemleri sekmesi ile giriş yapılıyor. Buradaki kimlik doğrulama işleminin ardından sistem açılıyor.
Peki, Web Tapu şifresi nasıl alınır ? Web Tapu sorgulama sistemine giriş yapabilmeniz için e-Devlet şifreniz olması gerekir. E-devlet şifresi ise şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimlik üzerinden PTT Merkez Müdürlükleri aracılığı ile alabilirsiniz.
Sisteme daha önce giriş yapmadıysanız öncelikle www.tkgm.gov.tr adresine e-Devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş sağlandıktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayın. Çıkacak olan sayfadan kimlik doğrulamanızı gerçekleştirin. İletişim bilgilerinizi (güncel telefon numarası, e-posta adresi) ekleyin.
Web-Tapu, vatandaşların taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden internet ortamında yönetebildikleri, taşınmazların tapu kayıt ve konum bilgilerini görüntüleyebildikleri bir sistemdir.
İlgili 42 soru bulundu
Web tapu girişi, tapu işlemlerinde son derece pratik bir sistemdir. Hem gerçek kişiler, hem de şirketler için kullanıma açılan web tapu sistemi, tüzel kişilikler için de kullanılabilir. Web tapu, “Tapunun Kısa Yolu” ve “Tek Tıkla Tapu” sloganları ile hayata geçirilmiştir.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü çağrı merkezi ALO 181'i arayarak operatörler yardımıyla tapu işlemleriniz için randevu alabilirsiniz. ALO 181, 7 gün 24 saat hizmet veriyor; ancak yoğun saatlerde bekleme süresi artabilir. Beklememek için internet üzerinden randevu alabilirsiniz.
Randevuları hak sahibi tarafından alınması gerektiği unutulmamalıdır. Randevu işlemlerini internetten ya da telefon hattı üzerinden yapmak mümkün. Telefonla randevu almak için 181 nolu hattı arayabilirsiniz.
Web Tapu Randevu ve başvuru işlemleri için e-Devlet üzerinden giriş yapabilirsiniz.
Gayrimenkul alım satım işlemlerini resmiyete döken tapu devir işlemleri, randevu sistemi sayesinde çoğunlukla bir gün içinde tamamlanabilmektedir.
Tapu işlemleri sırasında alınan döner sermaye bedeli resmi bir ücrettir ve 2022 yılı için 157 TL olarak belirlenmiştir. Buna ek olarak 21,50 TL ilave hizmet bedeli alınmaktadır. Toplamda döner sermaye bedeli olarak 178,50 TL ödenmesi gerekmektedir.
Web Tapu Başvurularında yalnızca imza aşamasında yanınızda olması yeterlidir. Vekil var ise vekaletname aslı. Web Tapu Başvurularında sisteme yüklenmeli, imza aşamasında aslı müdürlüğe verilmelidir. Emlak Beyan (Rayiç) Değerini gösteren belge.
Web tapu, bir randevu sistemi olmayıp tapu işleminin tapu müdürlüğüne gitmeden 7/24 zaman kısıtlaması olmaksızın başlatıldığı bir sistemdir. Vatandaşlarımız gerekli bilgileri online olarak sistem üzerinden girmekte, tapu müdürlüklerince yapılan SMS yönlendirmeleri ile harç ödemeleri gerçekleştirilmektedir.
Paylaş: Gayrimenkul alım satımı, e-Devlet Kapısı'ndaki Tapu Takas İşlemleri dijital hizmeti ile artık daha güvenli.
'https://webtapu.tkgm.gov.tr' adresinden Kurumsal butonuna tıklandığında giriş ekranına yönlendirilmektedir. Giriş ekranında Kurumsal/ Şirket butonuna tıklandığında T.C. kimlik numarası ve şifre isteyen alanlar olan bir ekran açılmaktadır.
Web-tapu sistemi ile; Tapu maliki kendi taşınmazının bilgilerini görebilir. Elektronik ortamda gerekli ödemeler yapılarak resmi geçerliliği bulunan güncel tapu senedi, ipotek belgesi ve tapu kayıt örneği alabilir. Tapu maliki kendi taşınmazına ait bilgilerin başkası tarafından incelenmesi için yetki verebilir.
E-Devlet üzerinden tapu beyanı yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/tapu-tasinmaz-beyan adresine tıklayıp T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yaparak emlak beyan işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Tapu devir işlemi için gerekli evraklar hazırlanıp tapu harcı yatırılır. Sonrasında ALO 181 aranarak veya tapu müdürlüklerinin e-randevu sistemleri kullanılarak tapu randevusu alınır. Randevu gününde alıcı ve satıcı, taşınmazın bağlı bulunduğu tapu müdürlüğüne giderek tapu devrini gerçekleştirebilir.
Randevu almadan tapuda işlem yapılır mı? Tapu işlemleri için tapu müdürlüğünden mutlaka randevu alınmalıdır. İşlem için istediğiniz gün ve saat için mutlaka web sitesi üzerinden veya ALO 181 hattını aramalısınız.
Hafta içi sabah 08:00 den akşam 18:00 a kadar Alo 181 Çağrı Merkezimizi arayarak; Operatörler yardımıyla Tapu Müdürlüklerindeki işlemleriniz için randevu alabilir, Tapu ve Kadastro ile ilgili konularda bilgi edinebilir, Kurumumuza görüş ve önerilerinizi, taleplerinizi iletebilirsiniz.
Tapu Kadastro Müdürlüğünden tapu randevusu 2 yolla alınabilir. Bunlardan ilki telefonla tapu randevusu alma, ikincisi ise internetten tapu randevusu almadır. Telefonla tapu randevusu alma: 181'i arayarak randevu talebinde bulunmanız gerekmekte. Çağrı merkezi sezonsal yoğunluğa göre ihtiyaçları karşılayamayabiliyor.
Hastanelerden randevu almak için iki yöntem bulunuyor. '' Alo 182'' çağrı merkezini arayarak bağlanacağınız canlı operatöre TC kimlik numaranızı vererek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise, www.mhrs.com.tr'den randevunuzu oluşturmak.
Tapu Müdürlüğü'ne Başvuru Aşaması
Tapu Müdürlüğü'ne alıcı olmaksızın satıcı ya da vekili satış işlemi için başvuru yapabilir. Başvuru Tapu Kadastro Müdürlüğü'ne gidilerek yapılabileceği gibi online randevu alınarak da başvuruda bulunulabilir. Buna ek olarak tapuya randevuyla gidilmesini öneririz.
https://portal.tkgm.gov.tr adresinden E-Devlet şifresiyle giriş yapıldıktan sonra sahip oldukları gayrimenkulleri görebilecekler. Satışı yapılmak istenen taşınmazı karşı tarafında görüntüleyebilmesi ve işlem başlangıcı için “yetki ver” seçeneği kullanılacak; “işlem yap” seçeneği ile işlemleri başlatılabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri