E-Sınavlar Hafta içi saat 18:00 ve 19:15 olmak üzere 2 oturum; hafta sonu 10:00, 11:15, 12:30, 13:45, 15:00 ve 16:15 olmak üzere günde 6 oturum şeklinde her gün yapılabilmektedir.
İl ve ilçelerde yapılan elektronik ehliyet sınavları haftaiçi veya haftasonu yapılmaktadır. Sürücü adaylarının işten gelişleri düşünerek haftaiçi genelde akşam 18:00'den sonra gerçekleştiriliyor. Haftasonu ise 09:00'dan itibaren başlamaktadır. Her saat bir e-sınav yapılmaktadır.
E-sınavı ile merkezi ehliyet sınavı arasında soru sayısında değişiklik yoktur fakat E-sınavının süresi 45 dakikadır. Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir. Her soru 4 şıklıdır.
E-SINAV SAAT KAÇTA YAPILIR? Kontenjan ve başvuru yoğunluğuna göre Hafta içi 18:00-19:00, Hafta sonu 10.00, 11.30, 13.00, 14.30, 16.00 ve 17.30 saatlerinde yapılmaktadır. Kimin hangi saatte gireceğini Milli Eğitim Müdürlükleri belirlemektedir.
Elektronik sınavda 12 İlk yardım, 23 Trafik, 9 Motor ve 6 Trafik adabı sorusu sorulmaktadır. Sınav toplam 50 sorudan oluşuyor. Sınav süresi 45 dakika sürmektedir.
İlgili 38 soru bulundu
Ehliyet sınavında toplamda kaç doğru soru çözmem gerekiyor? Adayların başarılı olabilmesi için toplam 50 sorudan oluşan yeni müfredat ehliyet sınavından 35 doğruyu cevaplaması ve toplam 70 puan alması gerekmektedir.
Sınav süresi içerisinde elektrik/internet kesintisi ile karşılaşmanız durumunda, sınav süresi bitmeden sisteme tekrar giriş yaparak kalan sürenizi kullanabilirsiniz. Ancak sınav süreniz bittikten sonra sınavınız sonlanacak ve bu ana kadar cevapladığınız sorular üzerinden not alacaksınız.
E-Sınavlar Hafta içi saat 18:00 ve 19:15 olmak üzere 2 oturum; hafta sonu 10:00, 11:15, 12:30, 13:45, 15:00 ve 16:15 olmak üzere günde 6 oturum şeklinde her gün yapılabilmektedir.
Sınava elektronik cihaz sokmak yasaktır. Telefonunuzu getirmeyiniz. Kalem ve silgi getirmeyi unutmayınız. Yanlışlar doğru cevapları götürmüyor ve 50 sorudan en az 35 doğru cevap (70 puan) yapmanız gerekiyor.
ELEKTRONİK SINAVA GEÇİLDİ! Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile yapılan açıklama da bundan sonra ki ehliyet sınavlarının elektronik sınav olarak yapılacağı belirtildi. Yani artık kağıt, kalem, silgi ile girilen yazılı sınavlar tarihe karışacak.
Sınavdan en az 15 dakika önce e-sınav merkezinde hazır bulunmanız gerekir. E-sınav kılavuzuna göre sınava geç kalırsanız ve o sırada sizden önce çıkan bir aday olursa sınava alınmayacağınız belirtilmektedir. Fakat geç kaldığınız halde sınavdan kimse çıkmamış ise sınava alınacağınız belirtilmektedir.
Sınavın başlangıcından en az 2 saat önce, görevli olduğu binada hazır bulunur. Sınav sonunda sınav evrakı binadan ayrılıncaya kadar görev yerini terk etmez.
Tüm öğrencilerin sınav esnasında kameraları ve mikrofonları açık olmalıdır. Sınav boyunca öğrenciler kamera ve mikrofonlarını kapatmamalıdır. Aksi bir durum kopya sayılacaktır.
Sınava elektronik cihaz sokmak yasaktır. Telefonunuzu getirmeyiniz. Kalem ve silgi getirmeyi unutmayınız. Yanlışlar doğru cevapları götürmüyor ve 50 sorudan en az 35 doğru cevap (70 puan) yapmanız gerekiyor.
Eğer sınavdan kalırsanız mecburi 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor. Ders saatlik ücretlerini de ehliyet fiyatları sayfamızdan direksiyon eğitim için ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini detaylı öğrenebilirsiniz. Ehliyet fiyatları için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Sınavdan en az yarım saat önce gireceğiniz binada hazır bulunmanız gerekir. Sınava geç kalmanız durumda ki bu en fazla 15 dakika olabilir; sizden önce çıkan bir aday yoksa sınava alınırsınız. Aksi taktirde sınava giremezsiniz. Ona göre işinizi sağlama alıp erkenden sınav yerinde olunuz.
Sınava gelirken yanınızda SINAVA GİRİŞ BELGESİ ile birlikte NÜFUS CÜZDANI, PASAPORT veya önceki sertifika türünden EHLİYET bulundurmayı unutmayınız. Sınavınızın geçerli sayılması herşeyden önce sınav kurallarına uymanıza bağlıdır. Cep telefonu ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.
Tekrar teorik sınava geçiş yapabilmeleri için e-sınavdaki haklarını (4 hak) doldurmaları ya da kurstan kayıtlarını sildirmeleri gereklidir.
Elektronik sınavda da 4 hakkınız bulunmaktadır. 4 sınav hakkınızda da başarısız olur veya sınava girmezseniz dosyanız yanar.
Sürücü adayı eğer ki E-Sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir E-Sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son E-Sınavdan itibaren 1 ay içinde E-Sınava girmek zorundadır. Eğer 1 ay içinde yeni e*sınava girmezse 1 hak yanmış olur.
2019 sonrası elektronik ehliyet sınav sistemine geçildi. E- sınavlar genelde hafta içi ve hafta sonu, direksiyon sınavları ise hafta sonu yapılmaya başlandı. MEB tarafından belirlenir.
Ehliyet sınav soruları zor mu? Ehliyet sorularına bakıldığında bazı sorular bilgi ile rahatlıkla çözülebilecek düzeydedir. Belirli bazı sorular ise adayların mantık yürütmesini hedeflemektedir. Genel olarak bakıldığında sınavın çok zor olmadığı görülmektedir.
Her kurumun talebine göre konfigüre edilebilen bu ayar ve alarmlarla raporlar oluşturuluyor. Sanal makine tespiti, çevresel kontroller için kamera ve mikrofon kayıtları, kimlik doğrulama sistemi, sınav anında gerçekleşen kullanıcı hareketlerinin oluşturduğu raporlar, kullanıcı hakkında tüm riskli durumları veriyor.
değil masaüstü veya dizüstü bilgisayardan girilmesi önemle tavsiye edilir. Uzaktan eğitim sisteminden yapılan sınavlarda herhangi bir nedenle (elektrik kesilmesi, bilgisayarın donması, internetin kesilmesi) sınavdan çıkan öğrenci tekrar sınava giremez.
SORU: Sınav güvenliği nasıl olacak? CEVAP: Sınav esnasında her öğrencinin öğrenci numarası ekranına yansıyacak eğer ekran görüntüsü alınırsa bu öğrencinin numarasını yansıtacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri