e-Fatura hizmeti kurulumu ücretsizdir. E-Fatura uygulamasına giriş bedeli ücretsizdir.
Mali mührün bedeli tüzel kişiler için 395,30 TL (335 TL + KDV), gerçek kişiler için 251,34 TL (213 TL + KDV)'dir.
Evet, 6.900 TL üzerindeki satışlar için e-Arşiv Fatura kesmek zorunlu. Çünkü 2024 günlük fatura düzenleme limiti olan 6.900 TL, e-Arşiv Fatura kesme zorunluluğunun başladığı sınırı gösteriyor. Üstelik bu zorunluluk, e-Fatura kullanıcısı olmayan ve daha önce e-Arşiv Fatura kesmemiş olan kişileri de kapsıyor.
Vergi mükellefi olsun veya olmasın, bir işletmenin satılan mal veya hizmet bedelini e-arşiv fatura olarak düzenlemesine ilişkin olan sınır, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 6.900 TL olarak güncellenmiştir.
Soru 9) e-Fatura Portalını kullanmak için yıllık veya aylık bir ücret ödemek gerekiyor mu? e-Fatura Portalını kullanan mükelleflerin aylık ve yıllık herhangi bir ücret ödemeleri söz konusu değildir.
İlgili 21 soru bulundu
E-arşiv fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, vergi mükellefi olmayan nihai tüketicilere yapılan satışlarda vergiler dahil toplam tutarın 5 Bin TL'yi, vergi mükelleflerine düzenlenenler için 6.900 TL'yi aşması halinde, faturaların kağıt fatura yerine e-arşiv fatura olarak düzenlenmesi gerekmektedir.
Düzenli ayrıntılı faturanın basılı olarak gönderilmesi durumunda ücreti vergiler dahil 1,99 TL, e-fatura ile birlikte gönderilmesi durumunda ücretsizdir.
30 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan VUK Sıra No: 556 Genel Tebliğinde 2024 yılında uygulanacak had ve tutarlar açıklandı. Buna göre 01.01.2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere fatura düzenleme sınırı 6.900 TL oldu. Fatura Kesme ve Düzenleme Sınırı 2024 yılı tutarı 6.900 TL 'dir.
Fatura vermeyen ve almayanlara 2.200 TL'den aşağı olmamak üzere faturaya yazılması gereken tutarın veya farkının %10'u oranında özel usulsüzlük cezası kesilmektedir. Vergi mükellefi olmayanlara almadıkları her bir fatura için bu cezanın beşte biri kadar (440 TL) özel usulsüzlük cezası kesilmektedir.
Fatura kontrol limiti, faturanızın istediğiniz tutarda uyarı vermesini sağlayan bir özelliktir.
2024 yılı itibarıyla, belirli bir ciro sınırının üzerindeki tüm firmalar e-faturaya geçmek zorunda olacak. Bu sınır, 2022 ve 2023 yıllarında 3 milyon TL olarak belirlendi.
Türkiye'de e-ticaret işletmeleri için e-Fatura kullanımı 2021 yılı itibarıyla zorunlu hale getirilmiştir.
2014 yılında 25 milyon TL ve üzeri yıllık cirolu firmalar için başlayan E-Fatura zorunluluğunda, 2021 yılında 4 milyon TL ve 2022 yılında 3 milyon TL ye düştü.
E-Fatura portal aktivasyonları ücretsizdir. ERP programınıza entegrasyon ücretini bir kerelik ödersiniz ve ömür boyu kullanırsınız. Kullanımınız boyunca kontör ücreti dışında hiçbir ücret ödemezsiniz.
EDM portaldaki gelen ve giden faturaların ERP'ye aktarımı 3.250 TL +KDV ile ücretlendirilir. EDM bulut konnektör entegrasyonları için geçerlidir.
Geriye dönük e-Arşiv Fatura kesilmesine yönelik yasal çerçeve, Vergi Usul Kanunu'na göre belirlenmiştir. Buna göre 7 günlük e-Arşiv Fatura düzenleme süresinden sonra kesilen faturalar geçersiz sayılır. Geriye dönük e-Arşiv Fatura düzenlemenin cezası, 2023 yılı için 2,200 TL olarak belirlenmiştir.
7 gün kuralı içerisinde düzenlenmeyen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılmaktadır.
Basit usulde vergilendirilen mükellefler, Vergi Usul Kanununa göre fatura, perakende satış vesikaları ve mevzuatta belirtilen diğer belgeleri düzenlemek ve kullanmak zorundadır.
Şirket sahibi olmayan serbest meslek mensubu kişiler tarafından kesilebilen SMM, iki ayrı nüsha olarak hazırlanır. Hazırlanan faturanın aslı müşteriye verilir, kopyası da faturayı kesen kişide kalır. Serbest meslek makbuzu her tahsilata uygun şekide doldurularak müşteriye iletilmelidir.
Şahıs Şirketi Kurmak Mantıklı Mı? Yeni bir girişim yapıyorsanız ve bu bağlamda da geliriniz az ise ilk etapta şahıs şirketi kurmak oldukça mantıklıdır. Düşük maliyetler ile girişimcileri fazla zorlamayan yapısı ile tercih edilen şahıs şirketi, girişimin ilk aşamasında kurulmalıdır.
Turkcell E-fatura servisi ücretsizdir.
2021 yılında cirosu en az 4 milyon TL olan firmaların yürürlükteki yasa gereğince vergi mükellefi olarak e-Fatura kesmesi gerekiyor. 2022 ve daha sonraki yıllarda cirosu en az 3 milyon TL olan vergi mükelleflerinin e-Fatura sistemine geçmesi gerekiyor.
Bu yazımızda e-fatura hakkında derlediğimiz bilgileri sizinle paylaşıyoruz. E-Fatura vermekle mükellef işletmeler şunlardır: 2022 ve daha sonraki dönemler için brüt satış hasılatı en az 3 milyon TL olan vergi mükellefleri e-faturaya geçmek zorundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri