Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

E-fatura ve E-arşiv arasındaki fark nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » E-fatura ve E-arşiv arasındaki fark nedir?

E-Fatura dijital ortamda oluşturulup alıcıya gönderilirken E-Arşiv Fatura hem online hem de kâğıda baskı olarak müşteriye gönderilebilir. Bununla birlikte müşteri kâğıda basılı fatura talebinde bulunursa E-Arşiv kullanıcıları faturanın çıktısını alıp üzerine kaşe ya da imza eklemeden müşteriye gönderebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkcellesirket.com

E-Arşiv ile e-fatura aynı mı?

E-Fatura ve e-Arşiv arasındaki fark format şekillerinde de bulunmaktadır. Faturaların üzerinde hangi türe aitse o ibarenin bulunması zorunludur. Yani e-Fatura ya da e-Arşiv ibaresi yer almalıdır. E-Arşivde format zorunluluğu yokken, e-faturada UBL-TR format zorunluluğu vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

E-Arşiv mi e-fatura mı nasıl anlaşılır?

e-Arşiv'de belgeler mali mühür ve zaman damgasıyla onaylanıp saklanır, e-Fatura'da zaman damgası yoktur. e-Fatura'da gönderilen her fatura önce GIB'e iletilir, e-Arşiv'de GİB'e yalnızca ay sonlarında bir rapor ile bilgi verilir. e-Fatura'da GIB Portal, Entegrasyon, Özel Entegratör yöntemlerinden biri kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elogo.com.tr

E-fatura olmadan e-Arşiv olur mu?

E-Fatura kesmek için kişilerin e-fatura mükellefi olma zorunluluğu bulunmaktadır. Ancak, e-arşiv kesmek için bu zorunluluk bulunmamaktadır. E-arşiv fatura düzenleyebilmek için göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı olması yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

E faturadan e arşive geçiş olur mu?

Eğer e-Faturaya geçiş yapmanız zorunluysa e-Arşiv mükellefi haline gelirsiniz. Bununla beraber gönüllü olarak e-Fatura uygulamasına geçiş yapan kişiler de benzer şekilde e-Arşiv mükellefi haline gelir. 2017 hesap dönemine ait brüt satış hasılatınız 10.000.000 TL'nin üzerinde ise mükellef haline gelirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: qnbefinans.com

E-Fatura ve E-Arşiv Fatura Arasındaki Fark Nedir?

İlgili 25 soru bulundu

Soru cevap kısmı

E-arşiv kimler için zorunlu?

e-Arşiv Fatura Zorunluluğu 2024

Ayrıca sektör ayırt etmeden 2022 yılındaki cirosu 3 milyon TL ve üzeri olanlar 2023'teki e-faturaya geçişine müteakip e-arşiv zorunluluğu mevcut. Bununla birlikte e-ticaret yapan firmalar, gayrimenkul ve motorlu taşıt firmaları için bu sınırın daha da düştüğünü görüyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birfatura.com

E faturaya geçiş ücretli mi?

e-Fatura Ücretli mi?/ e-Fatura Ücretsiz mi? Normal şartlar altında e-fatura kesme işlemi de tüm e-dönüşüm hizmetleri gibi ücretlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birfatura.com

E-arşiv fatura limiti ne kadar?

Vergi mükellefi olsun veya olmasın, bir işletmenin satılan mal veya hizmet bedelini e-arşiv fatura olarak düzenlemesine ilişkin olan sınır, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 6.900 TL olarak güncellenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

E-fatura kimlere düzenlenir?

E-Fatura yalnızca E-Fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. E-Arşiv Fatura ise göndericinin E-Fatura Mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı ya da son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Kısacası E-Arşiv Fatura, E-Fatura kullanıcısı olmayanlara kesilir ve gönderilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkcellesirket.com

E-fatura kesen kağıt fatura kesebilir mi?

e-Fatura mükellefi sayılan firmaların, zorunlu olmasına rağmen e-Fatura'ya geçmemiş olsalar dahi, gönderici e-Arşiv mükellefi ise e-Arşiv Fatura düzenlemesi zorunludur. Ancak göndericinin e-Arşiv mükellefiyeti yoksa kağıt fatura kesebilir ve gönderici bu durumda herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

E-arşiv fatura görüntülenebilir mi?

Kullanıcılar, tüm e-arşiv faturalarını tek bir platformdan görüntüleyebilmekte ve takip edebilmektedir. Kullanıcıların düzenlediği veya tarafına düzenlenen e-arşiv faturalar 10 yıl boyunca arşivlenmektedir. Kullanıcılar, e-arşiv faturaları PDF ve XML formatında görüntülemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdpgroup.com

E-arşiv fatura nereye düşer?

E-fatura ile kesilen fatura, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sistemi üzerinden alıcının e-fatura sistemine iletilir. E-arşiv ile kesilen faturalar hem mail yoluyla hem de kağıt çıktı olarak alıcısına iletilir. GİB'e, takip eden ayın 15'ine kadar hazırlanacak bir rapor ile bilgi verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

E-fatura mükellefi kimdir?

e-Fatura Mükellefi Olmak Ne Anlama Gelir? Şartlarını Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) belirlediği e-Fatura uygulamasını kullanarak fatura kesmek zorunda olan tüm kişi ve ticari kurumlar e-Fatura mükellefidir. e-Fatura'ya geçiş şartları, her yıl GİB tarafından güncellenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

E-fatura ücreti ne kadar?

e-Fatura hizmeti kurulumu ücretsizdir. E-Fatura uygulamasına giriş bedeli ücretsizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elektronikfaturam.com

Bir firmanın e-fatura olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Bu durumda yapmanız gereken e-fatura mükellef sorgulama işlemi oldukça kolay ve hızlı olmaktadır. e-Fatura size ulaştığında, efatura.gov.tr adresine giriş yaparak, faturayı gönderen mükellefin kayıtlı e-fatura mükellefleri arasında olup, olmadığını anlamak için sorgulama işlemini dakikalar içinde yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

E arşiv sisteme ne zaman düşer?

1. 1/1/2019 itibariyle e-arşiv rapor gönderimleri, aynı günün gecesinde otomatik olarak gönderilecektir. Gün içinde sistemimize düşen tüm e-Arşiv faturalar gece 00:00'dan sonra rapor haline getirelerek Gelir İdaresi Başkanlığının sistemine iletilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sdmyazilim.com.tr

Neden e-Fatura kullanmalıyım?

e-Fatura kullanmanın avantajları nelerdir? e-Fatura kullanımının bazı avantajları vardır. Bunlar arasında kağıt kullanımının azalması, iş süreçlerinin hızlanması, maliyet tasarrufu, faturaların kaybolma riskinin azalması ve kolay arşivleme gibi faktörler bulunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ing.com.tr

Kaç liraya kadar e-Fatura kesilir?

Fatura kesme mecburiyeti tutarı, mükelleflerin kâğıt fatura kesebilecekleri tutarı ifade ediyor. Yani bir mükellef, günlük 6.900 TL'ye kadar olan satışlar için kâğıt fatura kesebiliyor. Bu tutarın aşılması hâlinde ise e-arşiv fatura kesme zorunluluğu bulunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tokeninc.com

E-Fatura şartları nelerdir?

İşte yayınlanan yeni tebliğde e-Belge sistemlerine geçiş için şartlar: 30 Aralık 2022'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre; 2022 yılı brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan 1 Temmuz 2023 tarihine kadar e-faturaya geçişini tamamlaması, 1 Ocak 2024'e kadar da e-defter uygulamasına geçişi zorunlu tutulmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

Kaç gün geriye dönük fatura kesilir?

Geriye dönük e-fatura düzenleme için uyulması gereken koşullar şunlardır: Geçmişe dönük fatura sadece satıştan sonraki 7 gün içerisinde kesilebilir. Örneğin bir satıcı elindeki malı ayın 5. gününde sattı ve fatura kesmedi. Bu satıcı sadece ayın 5. günü ve 12. günü arasında geriye dönük e-Fatura kesebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

Şahıs şirketi ne kadar fatura kesebilir?

30 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan VUK Sıra No: 556 Genel Tebliğinde 2024 yılında uygulanacak had ve tutarlar açıklandı. Buna göre 01.01.2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere fatura düzenleme sınırı 6.900 TL oldu. Fatura Kesme ve Düzenleme Sınırı 2024 yılı tutarı 6.900 TL 'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mysoft.com.tr

2024 Kimler e faturaya geçmek zorunda?

Söz konusu uygulamaya geçmek için kurum ya da kuruluşların bazı geçiş şartlarını yerine getirmesi gerekir. 2022 yılına ait olmak üzere 3 milyon TL ve üzeri brüt satış hasılatı ya da cirosuna sahip bütün firmaların sektör fark etmeksizin 1 Temmuz 2024'e kadar bu uygulamaya geçiş zorunluluğu vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: efaturazorunlulugu.com

E faturaya geçtikten sonra kağıt faturaları ne yapacak?

e-Fatura mükellefi olan firmalar, zorunlu olarak e-Fatura'ya geçtikten sonra, kağıt fatura kesmeyecektir. e-Arşiv Fatura da, bir elektronik fatura türüdür ve yapı olarak e-Fatura'dan farklı değildir; sadece alıcıları farklıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uyumsoft.com

E-fatura için program gerekli mi?

Peki gerçekten e-fatura kesmek için program gerekli mi? Milyonlarca şirketin aylık alış-satış dahil yüzlü, hatta binli rakamları aşan fatura kapasitesine ulaşabileceğini düşündüğünüzde üst düzey güvenlikli ve yeterli alana sahip sunucularınız varsa, elbette gerek yok.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birfatura.com

E-fatura geçmek için ne kadar ciro?

2014 yılında 25 milyon TL ve üzeri yıllık cirolu firmalar için başlayan E-Fatura zorunluluğunda, 2021 yılında 4 milyon TL ve 2022 yılında 3 milyon TL ye düştü.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edmbilisim.com.tr
Önceki makale
Fas hangi ülkeye ait?
Sonraki makale
Metin Demir nereli?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT