Elektronik İmza yenilemeleri eToken, AKİS Kart, Gri Token ( AKİS ), Siyah Akis Kart Okuyucu, Beyaz Akis Kart Okuyucu ve Siyah Token cihazlarında yapılabilmektedir.
5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'na göre e-imzanızın token yerine, çipli kimlik kartına yüklenmiş halidir. Çipli kimlik kartına e-imza yüklediğinizde yanınızda e-token taşımanıza ihtiyaç kalmaz. Kart okuyucu kullanarak kimlik kartınız ile elektronik imza atabilirsiniz.
Türkiye.gov.tr adresine giriş yaparken kart tipi olarak hangisini seçmeliyim ? E-imzanızın kurulumunu tamamlandıktan sonra Türkiye.gov.tr adresine giriş için kart tipi olarak TUBITAK-AKİS'i seçmeniz yeterli olacaktır.
Kurye tarafından teslim edilen Mali Mühür Elektronik Sertifikasının yüklü olduğu AKİS Akıllı Kart alınır. ACS 38T USB Masaüstü tipi kart okuyucuya aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi yerleştirilir.
Elektronik Sertifika imza sahibinin kimliğini doğrulayan, imza işlemlerinin güvenliğini sağlayan ve hukuki geçerliliği olan bir belgedir. BTK tarafından yetkilendirilmiş Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcıların listesine buradan. ulaşabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
E-imza almak için yetkili Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı'lara (ESHS) başvuruda bulunmak gerekir. Gerekli olan Nitelikli Elektronik Sertifikalar için başvurulacak bu hizmet sağlayıcılar, 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu uyarınca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na bildirim yapmış durumda olmalıdır.
Basit, gelişmiş, güvenli ve mobil olmak üzere 4 tane e-imza çeşidi vardır. Elektronik imza çeşitlerinin her biri elektronik imzanın güvenliğinden söz eder.
Elektronik İmza yenilemeleri eToken, AKİS Kart, Gri Token ( AKİS ), Siyah Akis Kart Okuyucu, Beyaz Akis Kart Okuyucu ve Siyah Token cihazlarında yapılabilmektedir.
Evet e-İmza (elektronik imza), ıslak imza yerine geçer. 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu'na göre e-İmza, elle atılan imzanın aynı hukuksal geçerliliğe sahip olan sayısal karşılığıdır. Güvenli Elektronik İmza, elle atılan imzaya eşdeğerdir ve Güvenli Elektronik İmza ile oluşturulmuş veriler senet hükmündedir.
01.06.2021 tarihi itibarıyla e-İmza başvuruları online ortamda “eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr” adresinden ön başvuru yapılarak alınacaktır. Ön başvurusunu tamamlayan müşterilerimize sistem tarafından verilen ön başvuru kodu ile PTT İşyerlerimizden başvurularını tamamlayabileceklerdir.
Bireysel ve kurumsal olmak üzere iki farklı çeşidi olan e-imza için gerekli belgeler aşağıdaki şekildedir: Bireysel e-imza için gerekli belgeler: Nitelikli Elektronik Sertifika taahhütnamesi ile başvuru formu.
Elektronik imza nedir? E-imza olarak da bilinen elektronik imza , belgelerinizi dijital olarak imzalamanın etkili bir yoludur. Dijital belgeler üzerinde onay veya rıza almak yasal olarak geçerli bir yöntemdir.
e-İmzanın kimlik kartına yüklenmesi ve kullanılacağı yerler
Bunun için vatandaşların, önceden kart içerisine yerleştirilen parmak izlerinden birini seçerek o parmağı cihazın üzerindeki sensöre yerleştirmesi gerekiyor. Parmak izinin onaylanmasından sonra açılan ekrandaki form doldurulacak.
https://www.nvi.gov.tr web sitemizde yer alan Elektronik Hizmet Sağlayıcısı seçilir. Seçilen hizmet sağlayıcısına ait başvuru formu doldurulur ve ödeme işlemi gerçekleştirilir. T.C. Kimlik kartına e-İmza Nüfusmatikler aracılığıyla yüklenir.
e-İmza Fiyatları
1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
Akis: Tübitak tarafından sağlanan akıllı kartlarda kullanılan işlemcidir.
Elektronik imza uygulaması ile banka müşterileri, banka şubesine hiç gitmeden, günün her saatinde kredi başvurusunda bulunup, bir kaç dakika içinde kredi alabilecekler. İstenilen kredi birkaç dakika içinde müşterinin hesabına geçirilecek.
e-guven.com web adresine giriniz. “Login With OTP” seçeneğine tıklayınız. Açılan ekranda “TC Kimlik Numaranızı” girerek “Save” butonunu tıklayınız. Telefonunuza SMS ile gelen “Tek kullanımlık şifrenizi” giriniz ve “OK” butonunu tıklayınız.
E-imza, elektronik işlemlerde gönderilen bilginin gönderim sırasında değişmediğini, gönderen kişiye ait olduğunu ve inkar edilemeyeceğini garantiler. E-imza elektronik ortamda gerçekleşen işlemlerde kişilerin kimlik bilgilerinin doğruluğunu garantiler. E-imza gerçek kişiler adına oluşturulur.
ES-T (Zaman Damgalı Elektronik İmza) : BES veya EPES tipindeki elektronik imzaya zaman damgası eklenerek elde edilen elektronik imza formatıdır. ES-C (Doğrulama Verisi Taşıyan Elektronik İmza) : Doğrulama verilerinin referanslarını içeren ES-T formatından türetilen bir elektronik imza formatıdır.
Bununla birlikte E- İmza; ıslak imza gibi belirli bir şekle sahip olmamaktadır. Farklı karakter, harf ve sembollerden meydana gelebilmektedir. Bu bakımdan ıslak imzadan daha farklı bir yapı taşımaktadır. İmzalayan tarafın kimliğini doğrulamak için başka bir elektronik veriye eklenerek kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri