Dişlerimizi fırçalamadan önce kullanılan diş ipi; ağızda kalacak ve sonradan oluşacak pisliklerin fırça sayesinde atılımını sağlayacağından dolayı daha faydalı bir kullanım olacaktır.
Genel olarak diş ipi, fırçalamadan önce kullanılmalıdır. Sonuç olarak, diş macunu temiz olmayan ve dişlerin arasında yemek parçacıkları ile tıkanmış bölgelere ulaşamayabilir. Bu nedenle ağız hijyenine dikkat etmek gerekir. Dişlerinizi fırçalamadan önce diş ipi kullanın.
Diş fırçası, diş fırçalama işlemi öncesi ıslatılmamalıdır. Çünkü diş fırçasının kılları ıslatıldığı zaman sertliğini kaybedecektir. Diş macunun köpürmesi için gerekli sıvı tükürük tarafından sağlanacaktır.
Diş İpi Ne Zaman Kullanılmalıdır? Diş ipleri, dişlerin tam oturmaya başladığı dönemde yani çocukluktan itibaren kullanılmaya başlanmalıdır. Sadece diş fırçalamanın ağız hijyeninin tam olarak sağlanmasında yeterli olmamasında dolayı günde en az 1 kere mutlaka diş ipi kullanılmalıdır.
Ağız çalkalama suyu, diş ipinin ve diş fırçasının ulaşamadığı yerleri de temizleyebilmek için en pratik kişisel bakım ürünlerinden biri. Ancak diş fırçaladıktan hemen sonra kullanılması, dişlere ciddi zararlar verebilir.
İlgili 41 soru bulundu
Diş Hekimi Pertev Kökdemir uyarıyor: “Diş fırçanızı banyoda, özellikle de klozete yakın bir şekilde asla saklamayın!” Amerikan Mikrobiyoloji Derneği'nin banyo temizliği ile ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, banyonuzdaki diş fırçaları çok miktarda bakteri barındırabilir.
Ağız bakım suyu, dişleriniz tam anlamıyla fırçalandıktan sonra kullanılması gereken bir üründür. Tek başına ağız bakım suyunu kullanmak doğru olmayacaktır.
Diş çürükleri ve diş eti rahatsızlıklarının öncelikli sebebi olan bu plak ve yemek artıklarını temizlemek için her gün düzenli olarak diş ipi kullanılmalıdır.
Tüketim farklılıklarından dolayı şu an işimizi kolaylaştıran ürünlerden kürdanlı diş ipleri kullanımı daha basit ve hızlıdır. Rulo diş iplerine göre kullanımları pratiktir. Fakat kürdan kısmı, diş eti hassasiyeti ve ağız sağlığı için daha dikkatli kullanım gerektirir. Ve her biri tek kullanımlıktır.
Diş ipleri, insanların ağız ve diş yapısına uygun olarak üretilir. Kişiler kendilerine uygun olanı tercih ettiğinde ve kullanıldığında herhangi bir sorun yaşamaz. Diş ipleri dişlerin arasını açmaz ve diş yüzeyinde aşınmaya neden olmaz. Doğru ve düzenli kullanıldığında ağız ve diş sağlığına pek çok faydası vardır.
Kahvaltıdan önce neden diş fırçalanır? Dr. Apoena de Aguiar Ribeiro'ya göre sabah uyandığında insanın ağzındaki bakteri seviyesi en üst seviyeye çıkıyor ve "bu yüzden uyandığımızda ağız kokumuz olur" diyor. Ribeiro, kahvaltıdan önce diş fırçalamanın bu bakterileri temizlediğini söylüyor.
Dişlerimizi fırçalama konusunda 3 günün üzerinde ihmal etmememiz gerekiyor. Çünkü 3 günün sonunda bakteriler aşırı üreme fırsatı bulmaya başlıyor. Bu da ciddi plakların oluşmasına neden olabiliyor.
Dişler savunmasız kalmıştır. Dolayısıyla gece yatmadan önce dişlerimizi fırçalarsak; Diş macunu içerisindeki flor ve diğer koruyucular, gece boyunca dişleri korur. Diş çevresindeki yiyecek artıkları bakterilere besin kaynağıdır.
Diş ipi sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez uygulanmalı.
Bazı diş hekimleri, ağız hijyeni iyi ve diş yapısı sorunsuz olan kişilerde 2-3 günde 1 diş ipi kullanımı önerir çünkü aşırı diş ipi kullanımı özellikle diş eti yapısı ince kişilerde çekilmelere neden olabilir.
Hayır, değil. Ne yazık ki, diş eti kanaması, bir şeylerin yanlış gittiğinin işaretidir. Diş etlerinizi çok agresif ve sert bir diş ipi tekniği ile travmatize etmediğiniz sürece, diş ipi birincil neden değildir.
Diş fırçası, tek başına yaklaşık yüzde 60 gibi büyük bir oranı temizleyememekte olup, ince ve detay kısımlara erişememektedir. Kalan kısımları ise ancak diş ipi temizleyebilmektedir. Günde en az 1 kere diş ipi kullanımı ile ağız ve diş sağlığımızı koruyarak oluşabilecek çürükleri ve ağız kokusunu önleyebiliriz.
Diş ipi kullanmak kötü nefesi azaltır. Düzenli olarak diş ipi kullanmazsanız, yiyecek parçacıkları dişlerinizin arasında ve diş etlerinizin altında kalır. Bu da gayet doğal olarak ağız kokusuna neden olabilir.
Diş ipi ve arayüz fırçası, dişlerin arasındaki boşlukları temizlemek için kullanılan farklı yöntemlerdir. Bununla birlikte, bu iki yöntemi kullanmanız çok daha iyi sonuç vereceği için beraber kullanım tekniği önerilir. Özellikle de dişlerinizin arasındaki boşluklar dar ise arayüz fırçası kullanmak daha uygun olacaktır.
Ancak gün içinde yediklerimiz ve içtiklerimiz hem dişlerimiz üzerinde leke bırakmakta, hem ağız kokusuna neden olmakta, hem de yemek artıkları diş aralarında kaldığı için çürümeler meydana gelmektedir. Aynı şekilde diş ipi kullanımı da günde üç kez tekrarlanmalı ve mumlu diş ipi kullanımı önerilmektedir.
Diş ipi kullanımı: Diş ipi ile diş fırçasının ulaşamadığı alanları temizleyerek diş taşı ve plak oluşumunu engellemeye fayda sağlayabilir. Gargara yapmak: Diş fırçalama ve diş ipi kullanımı sonrası günde 1 kez gargara yapmak derinlemesine bir temizlik sağlar.
Arayüz fırçası diş ipiyle hemen hemen aynı görevi görmektedir. Özellikle bazı durumlarda diş ipinden daha etkilidir. Uç kısmındaki ufak fırça diş boşluklarınıza girerek daha etkili bir temizlik sağlamaktadır. Diş fırçanızın giremediği ufak boşluklarda kalan birikintiler dişlerinize zaman içerisinde zarar verir.
Ayrıca su içmek veya içecek tüketmek için dişlerinizi fırçaladıktan sonra en az yarım saat bekleyin. Diş fırçasının ulaşamadığı dişler arasındaki artıkları çıkarmak için günde en az bir kez diş ipi kullanmak gerekir.
Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzını suyla çalkalamayın. Diş macununu tükürebilirsiniz ancak su karışıma girdiği anda diş macunundaki floridin verimi azalacaktır. Bazılarınız ağzınızı alışkanlıktan çalkalamak isteyecektir. Bu durumda ya bol bol tükürün veya ağız suları ile gargara yapın, gargarayı tükürün.
Özellikle uyumadan önce diş fırçalamanın önemi büyük. Gece boyunca kapalı olan ağız içinde diş çürüğüne sebep olan bakteriler çok daha fazla ve hızlı çoğalıyor. O yüzden aksatmadan gece yatmadan önce ve sabah olmak üzere en az iki kere diş fırçalamayı atlamamak gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri