e-Hybrid teknolojisi; düşük hızlarda, trafik anında ve duraklamalar esnasında; saf elektrikli sürüş sayesinde sorunsuz ve sessiz bir şekilde hareket etmenizi sağlar.
Hibrit otomobiller, içten yanmalı motorun elektrik motoru ile tamamlandığı araçlardır. Böylece araç, herhangi bir dış güce ihtiyaç duymadan yüksek verimde çalışma prensibini yerine getirir. Hibrit teknolojisinin temelini oluşturan bu sistemde, elektrik motoru içten yanmalı motora seri ya da paralel bağlanır.
Hibrit (normal veya plug-in) veya elektrikli arabalar arasında seçim yapmak, sürücünün ihtiyaçlarının dikkate alınması gerektiğinden dolayı kolay bir iş değildir. Hibrit arabada iki motor ve bir akü bulunurken, elektrikli araba bir fiş üzerinden şarj edilebilir aküler sayesinde çalışır.
Hibrit Araçların Kullanıcılarına Sunduğu Artılar. Hibrit terimi melez anlamına geliyor. Yani hibrit otomobiller melez özellik taşıyor ve iki farklı motor türü olan elektrikli ve benzinli motorları bir araya getiriyor. Bu araçlarda içten yanmalı benzinli araçlara benzer bir sistem kullanılıyor.
Aralarındaki temel fark ise akü sistemidir. Hibrit araçlar rejeneratif frenleme sistemi ile şarj edilebilirken, Plug-in araçlar daha büyük ve şarj edilebilen bir aküye sahiptir. Büyük aküleri sayesinde, fosil yakıt tüketimini indirgeyerek uzun motor menzili sağlar.
İlgili 29 soru bulundu
Hibrit aküsünü, elektrikli araçlar gibi harici bir kaynaktan şarj etmenize gerek yoktur. Araç, her frenlemede, sahip olduğu “Rejeneratif (Üretken) Frenleme Sistemi” sayesinde elektrik üretir. Yani diğer bir deyişle araç kendi kendini şarj eder.
Plug-in Hybrid araçların hibrit otomobillerden ayrılan en belirgin özelliği, şarj edilmeleridir. Bu otomobillerde, elektrikli araçlarda olduğu gibi bir şarj kablosu bulunur. Bataryanın şarj edilme imkanı bulunmadığı durumlarda ise araç benzin motoru ile çalıştırılabilir.
işçilik anlamında kesinlikle var,hız konusunda yanlış bilmiyor isem 50 km hıza kadar elektrikle çalışıyor sonra benzine geçiyor. Normalde 40-50 arası benzine geçiyor ama benimki yokuş aşağı 70'e kadar elektrikle gidebiliyor.
Kullanım şeklinize göre oldukça değişmekle birlikte, Toyota Hybrid 100 km'de ortalama 5-5.3 litre civarı benzin tüketiyor.
Yolun yarısını elektrik yarısını da fosil yakıttan elde ettiği enerjiyle kat eden hibrit otomobiller bütçe dostudur. Hibrit araçların benzinlilerden %36 daha az ve mazotlu araçlardan da %15 oranında daha az yakıt tükettiği araştırmalarla ortaya konulmuştur.
Toyota RAV4 PHEV, adından da anlaşılacağı üzere şarj edilebilir hibrit sisteme sahip bir otomobil. 18 kWsa gibi küçük bir batarya ile normalde 70 kilometre civarında saf elektrikli sürüç menzili sunuyor.
Hibrit sistem, iki güç kaynağını birlikte kullanıyor; verimli bir benzinli motor ve yüksek kapasiteli hibrit aküyle desteklenen güçlü bir elektrik motoru.
Hibrit otomobiller birden fazla enerji kaynağı kullanır: Aracı hareket ettirmek için benzinli veya dizel motor, elektrik motoruyla birlikte çalışır. Bu, aracın daha az benzin yakmasını sağlayarak sadece yakıt kullanan geleneksel motorlara kıyasla daha iyi yakıt verimliliği sağlar.
Kia'nın Niro, Sorento, Ceed, XCeed ve Sportage modelleri sürücülerin konfor ve performans anlamında tüm beklentilerini karşılayarak en iyi hybrid araçlar arasında gösteriliyor.
Hibrit otomobil modelleri tıpkı diğer benzinli ve dizel araç modelleri gibi benzin istasyonlarında doldurulur. Araç yakıt dolumu için öncelikle aracı kapatmak ve yakıt doldurma kapağını açmak gerekir. Bu işlemden sonra yakıt doldurma cihazını kapağa dikkatli bir şekilde yerleştirmek ve beklemek gerekir.
Elektrikli araçların menzil hesaplamalarında 1 kW'nin kaç km gidebileceği, batarya verimliliği ve aracın enerji tüketimiyle doğrudan ilişkilidir. Genel bir yaklaşım olarak, ortalama bir elektrikli aracın yaklaşık 5-8 km kadar yol kat edebilmesi için 1 kWh enerjiye ihtiyaç duyduğu söylenebilir.
Hibrit araçlarda bulunan fosil yakıtlı motorlar, geleneksel araçlarda olduğu gibi bir yakıt tankı içeriyor ve aynı prensiple çalışıyor. İçten yanmalı motorun çalışması için ihtiyaç duyduğu yakıt ise dolum istasyonlarından temin edilebiliyor.
Toyota Yaris 1.5L Hybrid
Listenin en az yakanı Toyota Yaris oluyor. Japon üreticinin yeni hibrit sistemini ve küçük boyutlarını sonuna kadar kullanan araç, düşük yakıt tüketimi ile diğer tüm modellerin önünde yer alıyor. Toyota Yaris Hybrid, 100 km'de sunduğu 2.8 litrelik yakıt tüketimi ile en verimli araç oluyor.
Buna göre elektrik motoru içten yanmalı motora paralel veya seri olarak bağlıdır. Hibrit motorlar genellikle araçların ilk çalışma anında devreye girer.
Full Hibrit: Bu teknolojiye sahip araçlar yalnızca elektrik motoru enerjisiyle çalışabilir ve hareket edebilir ve bunu yapabilmeleri için daha güçlü elektrik motorlarına ve daha büyük batarya kapasitelerine sahip olmaları gerekir.
Toyota Hybrid'in batarya ömrü ne kadar? Toyota Hybrid'lerdeki öncü batarya teknolojisi, aracın tüm ömrü boyunca dayanacak şekilde geliştirilmiştir. Toyota Hybrid'lerin bataryası kendi kendine şarj olduğu için hiçbir zaman şarj etmek için prize takılması gerekmez.
2.2. Kablolu Hibrit Araçlar Evde Şarj Edilir mi? Kablolu hibrit otomobil çeşitleri evde de şarj edilebiliyor. Ancak kablolu hibrit araçları evde şarj edebilmek için ev tipi şarj istasyonunun bulunması gerekiyor.
m-şarj aracı, elektrikli aracın yolda kalması veya şarjının bir şarj istasyonuna gidemeyecek kadar azalması durumunda, aracın yanına giderek 20 dakikada 80 kilometre menzil kazandıracak kadar şarj ediyor.
2.1.2. PHEV (Plug-In Hibrit Elektrikli Araçlar) Nedir? Özellikleri Nelerdir? PHEV (plug-in hibrit elektrikli araçlar), kablolu hibrit araç olarak da bilinir. Bu araçlarda batarya, oldukça yüksek kapasitelidir ve akaryakıt motorunun yanı sıra bağımsız olarak kablo bağlantısıyla da doldurulabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri