Elektronik kaşe yerine geçer. Bu anlamda kurumsal bir e-imza çeşididir de denilebilir. Eğer tüzel firma iseniz ve elektronik fatura kullanıcısı olmak istiyorsanız mali mühür başvurusu yapmanız gerekir.
e-İmza ile Mali Mührün en önemli farkı, e-İmza gerçek kişiye verilir, kişinin ıslak imzası yerine geçer. Mali Mühür ise firmaya verilir, firma kaşesinin elektronik halidir. Şahıs firması sahibiyseniz e-Fatura kullanımı için Mali Mühür yerine e-İmza kullanabilirsiniz.
“Madde 295/A- Usulüne göre güvenli elektronik imza ile oluşturulan elektronik veriler senet hükmündedir. Bu veriler aksi ispat edilinceye kadar kesin delil sayılırlar.
Diğer bir deyişle, kanunların merasimi ya da üçüncü tarafların şahitliğini gerek gördüğü emlak alım satımı, veraset ve intikal, evlenme gibi işlemler elektronik imza ile gerçekleştirilememektedir.
Kanunların resmi ya da özel bir merasime tabi tuttuğu yasal işlemler ile teminat sözleşmeleri e-İmza ile gerçekleştirilemez. Örneğin; evlenme, verasat ve intikal, emlak alım satımı gibi işlemlerde e-İmza kullanılmaz ve bu işlemlerin yasal geçerliliği ıslak imza ile sağlanır.
İlgili 37 soru bulundu
Elektronik imza resmi şekilde uygulanan her türlü süreçte ıslak imzanın yerine geçmektedir. Dijital bir uygulama olup hukuki nitelikleri bakımından da ıslak imza ile aynı özellikleri taşımaktadır. Bununla birlikte E- İmza; ıslak imza gibi belirli bir şekle sahip olmamaktadır.
Elektronik imzanın taklidi, kopyalanması, tahrifatı imkansız. Doküman değiştirildiğinde imza geçersiz hale geliyor. Akıllı kartın içindeki özel anahtarlar çıkarılamıyor. Çalındığında parola bilinmeden kullanılması mümkün değil.
Elektronik imza oluşturma verisine karşılık gelen imza doğrulama verisi (açık anahtar) Sertifikanın geçerlilik süresinin başlangıç ve bitiş tarihleri (Kamu SM sertifikalarının geçerlilik süresi, sertifika üretildiği anda başlar, tam 3 yıl sonra biter.)
Evet e-İmza (elektronik imza), ıslak imza yerine geçer. 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu'na göre e-İmza, elle atılan imzanın aynı hukuksal geçerliliğe sahip olan sayısal karşılığıdır. Güvenli Elektronik İmza, elle atılan imzaya eşdeğerdir ve Güvenli Elektronik İmza ile oluşturulmuş veriler senet hükmündedir.
E-imzanın kullanım alanları nerelerdir? Bankalar, finans kurumları, sigorta şirketleri, kamu kuruluşları, şirketler, üniversiteler, yüksek bilgi güvenliği gereksinimi olan organizasyonlar başta olmak üzere e-imza birçok alanda kullanılıyor. Her türlü başvurular (YKS, KPSS, LES, pasaport vb.)
Bu bağlamda elektronik imza, kamu kuruluşlarıyla yapılan işlemlerde, bankacılık ve sigortacılık işlemlerinde, e-devlet, e-iş ve e-ticaret uygulamalarında, elektronik haberleşme ve sözleşmelerde kısaca 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamındaki tüm işlemlerde kullanılabilir.
E-Fatura uygulaması için alınan mali mührü ve elektronik imzayı E-Defter için de kullanmak mümkündür. Mükelleflerin yetki vermeleri durumunda elektronik defterler mali müşavirler veya özel entegratörler tarafından imzalanabilir.
E-imza ile gib e-fatura kolaylıkla kesilebilir. E-imza sizin faturalandırma sürecinizde eliniz ayağınız olacaktır. Özellikle şahıs şirketine sahipseniz e imza ile e fatura başvurusu yapabilir, firmanızı kolayca bu yeni sisteme geçirebilirsiniz. E-fatura ve e-imza kullanmanın size birçok avantajı olacaktır.
e-İmza Fiyatları
1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
ekte gönderilen görüşleri doğrultusunda, elektronik ortamda imzalanan belgelerin çıktısı alındıktan sonra yetkili memurlarca "Bu belge elektronik imzalı aslı ile aynıdır." şerhi ile birlikte adı, soyadı ve tarih de belirtilerek ıslak imza ve mühür konulmak suretiyle onaylanması durumunda kanıtlayıcı belge olarak ödeme ...
En önemli ayrıntı da, E-İmza ile android, ios veya benzeri uygulama tabanlı Akıllı Cep Telefonları ile Tablet bilgisayarlardan Uyap ve E-Devlet uygulamalarına girilememektedir. Çünkü, akıllı kartın cep telefonuna veya tablet bilgisayara takılması mümkün değildir.
Elektronik imza uygulaması ile banka müşterileri, banka şubesine hiç gitmeden, günün her saatinde kredi başvurusunda bulunup, bir kaç dakika içinde kredi alabilecekler. İstenilen kredi birkaç dakika içinde müşterinin hesabına geçirilecek.
E-GÜVEN e-imza başvurunuz için kimlik doğrulama işlemini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Hayır. E-imza attığınız belge elektronik formatta olacağından ıslak imza atılamaz.
Dijital İmzalar doğrulandığında, imza durumunu belirtmek için belge mesaj çubuğunda bir simge görüntülenir. Diğer durum ayrıntıları İmza panelinde ve İmza Özellikleri iletişim kutusunda görüntülenir.
Acrobat veya Acrobat Reader'da açılan bir PDF herhangi bir geçerli dijital imza içeriyorsa, belgenin üstünde "İmzalandı ve tüm imzalar geçerli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri