Sertifika süresi bitmişse süreci e-onaylı (daha önceden e-onay süreci kabul edildiyse) veya ıslak imzalı olarak gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru formunuzu e-onaylı olarak tamamlayıp yenileme talebinizin anında
Kullanım süresi dolmuş ya da dolacak olan elektronik imzanızın yenilenmesi için öncelikle https://e-imza.metu.edu.tr adresine giriş yaparak YENİLEME başvurusu yapmanız gerekmektedir.
Tarafınızdan yenileme talebi yapılmazsa; sertifika süresinin bitimine 20 gün ve 10 kala, tekrar yenileme SMS'i gönderilir. Atılan son SMS'e rağmen, sertifika yenileme işlemi gerçekleştirilmezse, sertifika bitiş tarihinde Mobil İmza'nız iptal edilir.
Elektronik İmza Başvurusunda belirtilen İletişim Bilgilerinizi (cep telefonu ve mail adresi) (0312) 242 0 111 Numaralı Çağrı Merkezimiz aracılığı ile güncelleyebilir,değişiklikler yapabilirsiniz.
İl DYS yöneticisi tarafından başvurunuz kontrol edilerek onaylanacaktır. Onay dan itibaren 10-15 gün içerinizde formda belirtilen adrese kurye tarafından yeni e-imza Page 6 Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü – Tevfik EDİS kartınız ulaştırılacaktır.
İlgili 21 soru bulundu
PTT güvencesi ile Merkezlerimizden yapacağınız e-İmza başvurularınızda geçerli olacak fiyatlar (tüm vergiler dâhil): 1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
Elektronik imza oluşturma verisine karşılık gelen imza doğrulama verisi (açık anahtar) Sertifikanın geçerlilik süresinin başlangıç ve bitiş tarihleri (Kamu SM sertifikalarının geçerlilik süresi, sertifika üretildiği anda başlar, tam 3 yıl sonra biter.)
E-İmza Yenileme İçin İnternet Explorer Kullanınız. https://portal.kamusm.gov.tr/bp/meb.go adresinden Şekil-1´deki Başvuru Portalı giriş ekranına ulaşılır. Yenileme işlemi yapacak kullanıcılar elektronik imza ile onay vereceklerinden dolayı akıllı kartlarını sisteme girmeden önce takmaları gerekir.
e-İmza Ne Kadar Sürede Çıkar? Kamu SM ile başvuru işlemini tamamladığınız E-imzanız, anlaşmalı kurye firması ile 15 gün içerisinde tarafınıza ulaştırılır.
Elektronik İmza Birden Fazla Bilgisayarda Çalışır mı? Kullanıcıların bu fırsattan yararlanması için elektronik imza kurulumunu farklı bilgisayarlara driver (sürücü) kurulumu yapması gerekir. Bu sayede birden fazla bilgisayarda elektronik imzanın kullanılması mümkün olacaktır.
Elektronik İmzanızın kullanım süresi bitmek üzereyse veya bittiyse yenileme işlemi yapılmalıdır. Bu aşamada başvuru şekli “E-İmza Yenileme” olarak seçilmelidir. Müşteri Paneli üzerinden erişim sağlayarak var olan hizmetlerinizi görüntüleyebilir ve kredi kartı ile ödeme yaparak yenileme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Coğrafi olarak bulunduğunuz yerin Turkcell merkezi arşivine olan uzaklığı ve iş yoğunluğuna bağlı olarak en geç 2 hafta içerisinde Turkcell Mobil İmza'nız aktif hale gelecektir. Turkcell Mobil İmza başvurusu vekâletname ile yapılamaz.
1) 444 5576 numaralı TÜBİTAK müşteri hizmetleri aranarak bilgi alınabilir. 2) Bilgisayarda kurulu olan Akis Kart İzleme Aracı üzerinden sertifika geçerlilik tarihi öğrenilebilir.
Teslimat noktalarından aynı gün içerisinde gerçekleşmesi mümkün olan e imza teslimatı sadece şirket sahibi kişilere yapılmaktadır.
T.C. Kimlik Kartına e-İmza yükleme işlemi Nüfusmatikler aracılığıyla yapılmakta olup Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü vatandaşlardan herhangi bir ad altında ücret talep etmemektedir.
Elektronik imza sertifikaları Türk vatandaşları için 3 yıl, yabancı uyruklular için 1 yıl süre ile geçerlidir.
E-devlet mobil imza için https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Mobil-Imza sitesinden başvuru yapabilirsiniz.
Yenileme Süreci
Kamu SM, sertifika sahiplerine kayıtlı e-posta adresi üzerinden bildirim yapar. Süre bitimi uyarı e-postası alan sertifika sahibi, yenileme başvurusu talebi için kurum e-İmza sorumlularını bilgilendirir. Kurum sorumlusu Kurumsal Ek Başvuru Sürecini işleterek Kamu SM'ye yenileme talebinde bulunur.
Üretilen sertifikalar kuruma faturalandırılır. Kurum yasal süreç içerisinde Kamu SM Vakıfbank ve Ziraat Bankası Kurum Ödemeleri sayfalarından(Banka Şubeleri, İnternet Şube, Mobil Şube) vergi kimlik numarası ile sorgulama yaparak ilgili ödemeyi hesaba yatırır.
e-İmza ve Mali Mühür arasındaki farklar neler? e-İmza ile Mali Mührün en önemli farkı, e-İmza gerçek kişiye verilir, kişinin ıslak imzası yerine geçer. Mali Mühür ise firmaya verilir, firma kaşesinin elektronik halidir. Şahıs firması sahibiyseniz e-Fatura kullanımı için Mali Mühür yerine e-İmza kullanabilirsiniz.
Elektronik imza uygulaması ile banka müşterileri, banka şubesine hiç gitmeden, günün her saatinde kredi başvurusunda bulunup, bir kaç dakika içinde kredi alabilecekler. İstenilen kredi birkaç dakika içinde müşterinin hesabına geçirilecek.
Bireysel olarak dileyen herkes e-imza başvurusunda bulunabilir. Özellikle e-Serbest Meslek Makbuzu kullanacak olan mükelleflerin Özel Entegratör veya GİB sistemine kayıt olabilmeleri için e-İmza almaları gerekir.
“Madde 295/A- Usulüne göre güvenli elektronik imza ile oluşturulan elektronik veriler senet hükmündedir. Bu veriler aksi ispat edilinceye kadar kesin delil sayılırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri