Hesabınızı dondurduğunuz süre içerisinde ziyaret etmiş olduğunuz sağlık tesisi bilgileri ve detayları e- Nabız sistemine yansımayacaktır. Hesabınızı kapattığınızda geçmişe dönük Tansiyon, Adım vb. sensör verileriniz silinecek ve bir daha bu verilere erişim sağlayamayacaksınız.
Hesabınızı yeniden açtığınızda, açtığınız tarihten itibaren ziyaret etmiş olduğunuz sağlık tesislerinden gelen size ait sağlık verilerine erişim sağlayabileceksiniz. Kapatılan e-Nabız hesabınızın yedinen açılması için ilgili kurumlara dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir.
Müdürlüğümüzce de uygun görülmesi durumunda Sağlık Bakanlığı'na yazı yazılarak tanı silinmesi sağlanır. İlgili sağlık kuruluşunda yapılan değerlendirmede tanı silinmesi uygun görülmemişse, tanının silinmesinin uygun olmadığı dilekçenizde yer alan adresinize resmi yazı ile bildirilecektir.
Hastane verileri ne zaman silinir? Sağlık verileri ne zaman silinir? Merkezi sağlık veri sistemine aktarılan veriler, 10 yıl sonra silinebilir.
Aynı zamanda KVKK'nın 6'ıncı maddesi kapsamında sağlığa ilişkin veriler, kişinin açık rızası olmadan işlenebilir. Öte yandan, e-Nabız kullananlar tarafından gizlenen bilgiler "e-Nabız Hekim" ekranında şifreli olarak görüntülenir. Doktorun bu bilgileri görüntüleyebilmesi için ekranda bir tıklama yapılması gerekmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Gizlenen verilerin profilinizde yeniden görüntülenmesi için size en yakın İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile başvurmanız gerekir.
Bununla birlikte; e-Nabız kullanıcısı tarafından kendi profilinde gizlenen sağlık verileri, Kişisel Sağlık Verileri Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesi ve kullanıcının e-Nabız gizlilik tercihi çerçevesinde ilgili sağlık personeli tarafından görüntülenmeye, belirli gizlilik önlemlerine uyulmak kaydı ile devam edecektir.
4.1. Hiçbir Hekim Verilerimi Görmesin Kişi e-Nabız sisteminde bu seçeneği işaretlemiş ise hiçbir hekim SMS doğrulaması yapmadan hastanın sağlık verilerine erişim yetkisine sahip değildir.
Çocuğun muayene sonucuna göre, sizin başvurunuzu onaylarlarsa, tanıyı sistemden düşecekler. Yani tanı tamamen silinir.
E-Nabız'da tahlil sonucunuzu göremiyorsanız bu durumun iki sebebi olabilir: Sayfadaki tarih aralığı değerlerini boş bırakmış ya da yanlış girmiş olabilirsiniz. Tahlillerinizin bulunduğu sayfadaki tarih aralığını, tahlil yaptırdığınız günü kapsayacak şekilde güncelleyerek tekrar sorgulama yapmayı deneyin.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Bora, “Tıbben hafızayı silmek mümkün değildir. Burada yapılan hafızaya olumsuz şekilde depolanan anılara karşı kişinin duyarsızlaştırılmasıdır. Terapinin kişiye kazandırdığı pozitif inançlar ve olumlu duygular kişinin hayata bakışını bile değiştirir” dedi.
Bütün üniversite ve devlet hastanelerinde, aile hekimliklerinde, özel hastanelerde hastalara uygulanan bütün tahlil ve tetkikler e-nabız sistemi üzerinden görünebilir.
Sağlık Bakanlığı'dır.
Buraya e-posta adresinizi, cep telefonu bilgilerinizi ve sisteme girişte kullanmak istediğiniz e-Nabız şifrenizi oluşturup girmeniz gerekmektedir. Daha sonra Cep telefonunuza gelen tek kullanımlık erişim kodunu Onay Kodu alanına yazarak e-Nabız'ı aktifleştirme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
2. E-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.
Ülkemize özgü olarak geliştirilmiş e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi'nin Katar'a satıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi, Bakanlığımızın amaç ve hedefleri doğrultusunda tasarlanarak geliştirilmiş ve tüm unsurları ile Sağlık Bakanlığı'na aittir.
Tanı, teşhis veya diyagnoz (Dx ya da DS olarak kısaltılabilir), bir kişinin sahip olduğu semptom ve bulgulara dayanarak kişinin hastalık ya da durumunun belirlenmesini içeren tıbbi işlem. Tanı için gerekli bilgiler genellikle tıbbi bakım isteyen kişinin anamnez ve fizik muayenesinden toplanır.
SORU 14) E-reçete MEDULA sisteminden silinebilir mi? CEVAP 14) Sağlık hizmet sunucusu tarafından MEDULA sistemine kaydedilmiş bir e-reçete eczane tarafından karşılanmamış ise oluşturduğu sağlık hizmet sunucusu tarafından MEDULA sisteminden silinmesi mümkündür.
Merhaba, Aile hekimleri sistem üzerinden gebe olduğunuzu görebiliyor. Sağlık bilgileri özel nitelikli kişisel veri kapsamında olduğundan, aile hekiminizin bu bilgiyi sizin dışınızda kimse ile paylaşmaması gerekir.
e-Nabız; vatandaşların kişisel sağlık bilgilerini bireysel olarak İnternet tabanlı servis üzerinde ve telefon aplikasyonunda görüntüleyip yönetebileceği; Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan, Türkiye'de kullanılan kişisel sağlık kaydı sistemi.
Kişilerin e-Nabız'daki sağlık bilgilerini sadece kişilerin onayını alan hekimler ve/veya kişiler görebilir.
Kimin hangi ilacı kullandığı artık eczaneler tarafından görülebiliyor. TC Kimlik Numarası yeterli. Eczanelerde hergün binlerce insanın ilaçları görüntüleniyor ve yazıcılardan çıktısı alınıyor.
Hastayla ilgili tıbbi kayıtları ancak doğrudan ilgili kişiler görebilir; diğer sağlık personel dâhil başka birisinin görmesi bu bilgilere ulaşması mümkün olmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri