İlgili bölümler tarafından bu raporlar değerlendirilir. Ortalama olarak on gün içerisinde hastalar sonuçlara ulaşabilir. Sonuçlar çıktıktan sonra hemen E-Nabız uygulamasına düşmeyebilir. Böyle durumlarda hastaların birkaç gün beklemesi gerekebilir.
Yaptırdığınız bir çekimi E-nabız üzerinden göremiyorsanız öncelikli olarak çekim yaptırdığınız hastanedeki Hasta Hakları Birimi'ne başvurarak görüntülerinizin Teleradyoloji Sistemin' e gönderilmesini talep etmelisiniz. Gönderimi yapılmış görüntülere erişim problemlerini [email protected] adresine bildirebilirsiniz.
Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci, hekimlere elektronik ortamda radyolojik görüntü ve raporlara erişim imkanı sağlayan "Teletıp"ın, kişisel sağlık sistemi "e-Nabız" aracılığıyla vatandaşların kullanımına açıldığını bildirdi.
Bütün üniversite ve devlet hastanelerinde, aile hekimliklerinde, özel hastanelerde hastalara uygulanan bütün tahlil ve tetkikler e-nabız sistemi üzerinden görünebilir.
Röntgen Sonuçları Ne Zaman Çıkar? Kemik röntgeni sonuçları genellikle hemen hazır olur. Doktor, röntgen çekiminden hemen sonra sonuçları hastayla paylaşabilir. Diğer röntgen türlerinde sonuçları almak daha uzun sürebilir.
İlgili 41 soru bulundu
Sağlıklı akciğer röntgeninin tamam siyah bir şekilde olması gerekmektedir. Röntgende kemikler beyaz olarak çıkar ancak akciğerler siyah şekilde yansır. Şeffaf siyahlığın üzerinde herhangi bir lekenin veya dumanlı bir görüntünün olmaması sağlıklı bir ciğer olduğunu göstermektedir.
Hekimlere elektronik ortamda radyolojik görüntü ve raporlara erişim imkanı tanıyan "Teletıp", kişisel sağlık sistemi "e-Nabız" aracılığıyla vatandaşların kullanımına açıldı.
Kan tahlilleri en geç 2 iş günü içinde sonuçlanır. Detaylı kan tahlillerinin sonuç süresi bir haftayı bulabilir. İdrar örneği alınarak yapılan idrar tahlilleri genel olarak aynı günde ya da ertesi gün sonuçlanır. Kardiyoloji tahlilleri anlık çekimlerle yapılması nedeniyle aynı gün içinde sonuçlanır.
Bilgisayarlı Tomografi için uzman doktorlar tarafından hazırlanan rapor 3(üç) iş günü sonrasında sisteme gönderilecektir. Arzu edildiği takdirde hastalarımız e-nabız şifresiyle evdeki bilgisayarlardan ya da cep telefonlarından kendi sonuçlarına ulaşabilecek ve kendi cihazlarına görüntü ile raporlarını indirebilecektir.
Kişilerin e-Nabız'daki sağlık bilgilerini sadece kişilerin onayını alan hekimler ve/veya kişiler görebilir.
Emar sonuçları çıkma süresi 1 gün ile 3 gün arasında değişebilir. İlaçlı emarın hangi durumlarda ve aciliyet durumuna göre çıkam süresi değişmektedir. Devlet hastanesinde emar çekimi sonrası, sonuçların çıkması daha uzun sürebilir. Ancak Özel Avicenna Ataşehir Hastanesi'nde emar sonuçları aynı gün çıkmaktadır.
Ultrason çekilirken ya da ultrason çekildikten 5-10 dakika sonra görüntüler doktorun bilgi sistemine düşer. Ultrason sonuçları doktor sistemine düştükten ve muayene bittikten yaklaşık 2-3 saat sonrasında ultrason sonuçları e-Nabız sistemine düşer.
Aynı zamanda KVKK'nın 6'ıncı maddesi kapsamında sağlığa ilişkin veriler, kişinin açık rızası olmadan işlenebilir. Öte yandan, e-Nabız kullananlar tarafından gizlenen bilgiler "e-Nabız Hekim" ekranında şifreli olarak görüntülenir. Doktorun bu bilgileri görüntüleyebilmesi için ekranda bir tıklama yapılması gerekmektedir.
Patoloji sonuçları işlemin yapıldığı hastaneye başvurmadan E-Nabız sistemi üzerinden de takip edilebilir ve öğrenilebilir. Patoloji sonucunu öğrenmek için sistem tarafından istenilen bilgiler girilerek T.C Kimlik Numarası üzerinden patoloji sonuçlarına ulaşılabilir.
Radyoloji, hastalıkları teşhis etmek için vücudun içi yapı görüntülerinin yorumlandığı tıbbi bir uzmanlık alanıdır. Hastalığın tanı ve tedavisi amacıyla radyasyon, yüksek frekanslı ses dalgaları veya çok güçlü manyetik alanlar kullanılarak vücudun iç yapısına ait görüntüler elde edilmektedir.
Tam olarak vücuttan tomografi ile alınmış radyoaktif maddeler normal koşullarda 12 ya da 13 günde tamamen vücuttan uzaklaştırılır.
Radyodiagnostik uzmanı Dr. Tahsin Güneysu da anjiyo yapan tomografiler için yılda en fazla 50 mSv doz uyarısının yapıldığını belirterek, “Bu da 25 kez koroner tomografi çektirmek demek. Tabii bu sayı düşük doz kullanılan 256 kesitli tomografi için geçerli. Normal bir tomografide hasta yılda 5 kez yaptırabilir” dedi.
Bilgisayarlı Tomografi Sonuçları
Radyoloji uzmanı bu görüntüleri yorumlar ve rapor gönderir. Radyoloji uzmanı görüntülerde herhangi bir tümör, kan pıhtısı, kırık veya diğer anormallikler görmediyse Bilgisayarlı Tomografi sonuçları normal olarak kabul edilir.
On gün süresi var.
Yeni Üye. Herhangi bir hastanede yaptığınız kan idrar bütün tahliller e nabıza otomatik olarak yansır. Sadece geç yansıyor. Herhangi bir hastanede yaptığınız kan idrar bütün tahliller e nabıza otomatik olarak yansır.
E-nabızdan tüm rapor ve sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz. Peki ya patoloji sonuçları e-nabıza ne zaman düşer? Hastalığın türüne ve hastanenin yoğunluğuna göre sonuçlarınızın e-nabıza düşme süresi değişkenlik gösterebilir. E-nabızdan biyopsi sonucunu öğrenmek de mümkün.
Tomografi sonuçları genellikle 24 saat içerisinde çıkar. Bilgisayarlı tomografi taraması ve diğer radyolojik görüntüleri okuma ve yorumlama konusunda uzmanlaşmış bir doktor olan radyolog, taramayı inceleyecek ve bunları açıklayan bir rapor hazırlayacaktır. Doktor, bir kontrol randevusunda sonuçları hastayla paylaşır.
-Röntgen çekimi: Ağrıyan dişin röntgeni apseyi tanımlamaya yardımcı olabilir. Diş hekimi ayrıca enfeksiyonun yayılıp diğer bölgelerde apseye neden olup olmadığını belirlemek için röntgen kullanabilir.
Röntgen, kan tahlili, ölçümler gibi birçok tahlil sonucunun yer aldığı E-Nabız tahlil sonuçları, E-Devlet şifresi ile kolaylıkla ziyaret edilebiliyor. E-Devlet şifresi olmayan vatandaşlar ise E-Nabız kaydı ile bu ekrandan faydalanabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri