İlgili 32 soru bulundu
Adli belge inceleme uzmanı olarak imzanızın her zaman aynı şekilsel yapıda olması kesinlikle bir tavsiye ederim. Ama yine de “imzamı değiştirmek istiyorum” diyorsanız takdir sizindir. Çünkü kanun da buna yönelik herhangi bir sınırlama ya da yasak yoktur.
İmza, uzun süre kalan mürekkep kalem ile atılmalıdır. Mümkünse her zaman aynı kalemle imza atılmalı, hatta imza kalemi olarak belirlenmiş bir kalem bulundurulmalıdır. İmza, isim ve soyadının kullanılması ya da ismin kısaltılması ve soyadının yazılması ile oluşturulmalıdır.
Posta ayarlarına gidin
Web tarayıcısında, kuruluşunuz için e-postayı yöneten kişi tarafından sağlanan URL'yi kullanarak Outlook Web App oturumu açın. Kullanıcı adınızı ve parolanızı girip Oturum Aç'ı seçin. > Seçenekler'i seçin. Seçenekler bölmesinde Ayarlar'ı seçin.
e-İmza Başvuru İşlemleri
Online olarak ön başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra ön başvuru kodunuz ve başvuru belgeleri ile PTT Müdürlüklerimizi ziyaret ederek bireysel e-İmza başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
Dijital imza kullanımı son derece kolaydır. Yapılması gereken tek işlem gönderilecek olan belgeye bir dijital imza alanın yerleştirilmesidir. Örneğin e-posta ile imzalamak üzere bir belge aldığınızda, kimlik doğrulaması yapmalı ve ardından bir formu çevrimiçi doldurarak belgeyi imzalamalısınız.
Mobil imza, mobil telefon ve GSM SIM kart kullanılarak (5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak) ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına olanak sağlayan uygulamadır. Mobil imza telekom şirketleri üzerinden alınabilir.
e-İmzanın kimlik kartına yüklenmesi ve kullanılacağı yerler
Bunun için vatandaşların, önceden kart içerisine yerleştirilen parmak izlerinden birini seçerek o parmağı cihazın üzerindeki sensöre yerleştirmesi gerekiyor. Parmak izinin onaylanmasından sonra açılan ekrandaki form doldurulacak.
Kimlik Kartına e-İmza yükleme işlemi https://www.nvi.gov.tr web sitesinde yer alan Nüfusmatik bulunan nüfus müdürlüklerinde gerçekleştirilir.
İmzalamak istediğiniz PDF belgesini veya formunu açın. Araç çubuğunda İmzala simgesini tıklatın. Alternatif olarak, Araçlar > Doldur ve İmzala seçimini yapın veya sağdaki bölmeden Doldur ve İmzala'yı seçin. Doldur ve İmzala aracı görüntülenir.
e-İmza veya elektronik imza, başka bir elektronik veriye eklenerek, belgenin imzalanmasına ve doğrulanmasına olanak tanıyan bir elektronik veridir. İmzalanan belgelerin bütünlüğünü, doğruluğunu, kimlik doğrulamasını ve dijital belgelerin ıslak imzalı kağıt belgelerle eşdeğer hale gelmesini sağlar.
Basit, gelişmiş, güvenli ve mobil olmak üzere 4 tane e-imza çeşidi vardır. Elektronik imza çeşitlerinin her biri elektronik imzanın güvenliğinden söz eder.
Elektronik İmza Kanunu ve ikincil düzenlemeler ile elektronik imzanın elle atılan ıslak imza ile aynı hukuki sonucu doğuracağı ve kesin delil olarak kabul edileceği hükme bağlanmıştır. Kısacası elektronik imza elektronik ortamda yapılan işlemlere hukuksal geçerlilik sağlaması açısından önemlidir.
Resmi belgede sahtecilik suçu, resmi bir belgenin sahte olarak düzenlenmesi, başkalarını aldatacak şekilde değiştirilmesi veya kullanılması şeklindeki suçun basit haliyle işlenirse sanığa verilecek ceza 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıdır (TCK m.204/1).
Zira, senetteki borçtan sorumlu olmak için, keşidecinin tek imzası yeterli olup; birden fazla imza atılmasına gerek bulunmamaktadır.”
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki farklı imza kullanmak suç mu sorusuna cevap değildir olacaktır. Bir olayın suç olarak kabul edilebilmesi için Türk Ceza Kanununda (TCK) açık bir şekilde yazılı olması gerekmektedir. TCK'da yazılı olmayan fiil ve davranışlar suç kapsamında değerlendirilemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri