Mümkündür fakat profesyonel bir görünüm ve hizmet sağlayamazsanız kimse sitenizden alış veriş yapmaz. 1000 TL den başlayıp isteklerinize, yapacağınız işe göre 100 Bin liraları bulan maliyetler ortaya çıkabilir. Basit manada işe başlayıp ticaret yapabileceğiniz bir sistem ortamala 3000-5000 TL arasındadır.
E-ticaret sitesi kurma maliyetleri de e-ticaret paketi fiyatlarına göre değişir. Temel işletme özellikleri içine alan paket türleri genellikle yıllık 2000TL - 3500 TL civarındadır. Daha ileri özelliklere sahip e-ticaret alt yapıları da aylık olarak 500 – 750 TL arasında olmaktadır.
Başlangıç için minimum gerekli sermaye halka açık şirketler için 50.000 TL, halka açık olmayanlar için 100.000 TL'dir. Anonim şirketin payları borsada işlem görebilir. Şirkette pay sahibi olanlar, şirkete yalnızca sahip oldukları pay kadar sorumlu olurlar.
Standart bir e-ticaret sitenin kurulum maliyeti 1.750 TL ile 17.500 TL arasında değişecektir. Gelişkin bir web sitesinin kurulum maliyetleri 200 Bin TL ve üzeri rakamlara çıkacaktır. Alan Adı: Alan adı veya İngilizce ismi ile domain, bir web sitesinin internetteki adresidir.
İlgili 19 soru bulundu
E ticaret dünyası, son yıllardaki başarısı ve özellikle de pandemi dönemi sonrasında kazandığı ivme ile oldukça dikkat çeken sektörlerden biri hâline geldi. E ticaret para kazandırır mı? Evet, e ticaret sektöründe başarı basamaklarını bir bir tırmanmak mümkün.
Türkiye'de e-ticaret için en yaygın olarak kullanılan şirket türleri arasında ise şunlar yer almaktadır. Şahıs şirketi, tek bir kişinin sahip olduğu ve yönettiği bir şirket türüdür. E-ticaret için şahıs şirketi kurmak, diğer şirket türlerine göre daha kolay ve daha az maliyetli bir seçenektir.
Web sitesi kurmak zor mu sorusunun cevabı kesinlikle evettir. Özellikle özel web tasarımlarında bu durumu görebiliriz. Her şey kodlama programları ile yapılır ve baştan yeni bir sistem tasarlanır. Tasarlanan bu sistem tamamen farklı olmalıdır ve ihtiyaca göre yapılır.
Evet sermayesiz e-ticaret yapılabilmektedir. Şirket açma, kargo gönderim ücretleri, vergiler gibi başlangıç masraflarını liste dışında tutarak dropshipping, ikinci el ürün satışı, el yapımı ürünlerin satışı gibi farklı iş modellerinden yararlanabilirsiniz.
Ya da hangi durumlarda depolama yapmalısınız? Hemen cevaplayalım: E-ihracata başlamak için yurt dışında depo tutmanıza ya da depolama hizmeti almanıza gerek yok. Ürünlerinizi yurt dışı kargo hizmet veren lojistik firmaları üzerinden gümrük vergileri ödendikten sonra rahatlıkla ulaştırabilirsiniz.
E-ticaret için fiziksel bir ofise ihtiyaç duyulmasa da ticaret faaliyetlerinin yürütülmesi için bir şirkete ihtiyaç vardır. İnternet üzerinden satış yapılması durumunda Gelir Vergisi Kanunu ticaret kazançları hükümleri kapsamında vergi talep edilmesi gerekir. Bu nedenle e-ticarette de şirket kurmak zorunlu tutulmuştur.
E-Ticaret yapabilmeniz için gerekenler
Tabiki ilk olarak internet bağlantısı olan bir bilgisayar ihtiyacınız bulunmakta. Sonuçta işimiz e-ticaret. E-Ticareti gerçekleştireceğiniz bir elektronik sisteme de ihtiyacınız var. E-Ticarette ödeme alabileceğiniz elektronik para transfer sistemleride gerekli.
Kişiler şahıs şirketleri ya da limited şirketleri üzerinden e-ticaret yapabilmektedir. E-ticaret yapanlar vergi mükellefi olduklarından vergi levhası çıkarmak zorundadır ve basit usul vergi hükümlerine tabi olmadıklarından bulundurmak zorundadırlar.
İnternet üzerinden basit bir web sitesini ücretsiz kurabilirsiniz. Ancak, ek depolama alanı, işlevleri geliştiren eklentiler veya özel bir domain eklemek isterseniz, bu özellikler genellikle bir maliyet içerir. Ayrıca, profesyonel bir web tasarımcısı ile çalışmayı tercih edebilirsiniz.
Net bir ifade ile belirtmek gerekir ise Google Sites, ücretsiz bir web sayfası oluşturma ve yayınlama platformudur diyebiliriz.
Aynı zamanda e-ticaret sitesi kurmak için gerekenler arasında şirket kurma zorunluluğu bulunmaktadır.
Bulut Web Site ile kurulmuş bir web sitesinin Google'da yer alması şartlara bağlı olarak 2 saat içinde gerçekleşebilir. Bu şartların dışında yeni açılan web sitelerinin Google üzerinde arama sonuçlarında çıkması için genelde 1 hafta bekleme süresi bulunmaktadır.
Web sitenizin özelliğine ve büyüklüğüne göre bir haftada olabilir özel tasarım olmasına göre birkaç ay da sürebilir. Elbette ki tüm web siteleri farklıdır ve web sitesinin boyutu ve iş gereksinimleri, sitenin aylarca geliştirme aşamasında olmasını gerektirebilir.
2024 yılında şahıs şirketi kurmak belli bir sermaye sınırı yoktur. Limited sermaye şirketleri için ortalama olarak, 50.000 TL (güncel fiyatlar hakkında lütfen resmi kurumlardan bilgi alınız) bütçenizin olması gerekir. Anonim şirketlerde ise 250.000 sermayeye sahip olmak gerekmektedir.
E-Ticaret için Muhasebeci Gerekli mi? E-Ticaret şirketi kurmak için işletmeler öncelikle bir muhasebeci veya mali müşavir ile anlaşması gerekir. Tüketiciyi korumak ve internet ticaretini kayıt altına için 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren kayıt işlemi zorunlu tutulmuştur.
Şirket sahibi olmayan serbest meslek mensubu kişiler tarafından kesilebilen SMM, iki ayrı nüsha olarak hazırlanır. Hazırlanan faturanın aslı müşteriye verilir, kopyası da faturayı kesen kişide kalır. Serbest meslek makbuzu her tahsilata uygun şekide doldurularak müşteriye iletilmelidir.
Çevrimiçi alışveriş yaptığınızda, banka veya kredi kartı bilgileri, iletişim bilgileri ve adres gibi hassas bilgileri satıcılarla paylaşmış olursunuz. Bilgisayar korsanları bir e-ticaret web sitesine yetkisiz erişim elde ederse bir veri ihlali durumunda bilgilerinizin açığa çıkma riski vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri