-Bu konuda en önemli dikkat etmeniz gereken durum, ev içerisinde rutubeti artırıcı durumlara sebebiyet verecek şeyler yapıyorsanız, parkeniz ne olursa olsun zarar görecektir. -Rutubetli evlerde, rutubetin bulunduğu ortamda nemin artmasına sebebiyet verecek olan durumlardan kaçınmalısınız.
Evet, eşyalı evde laminant parke döşemesi mümkündür. Hafif ve kırılabilecek eşyalar güvenli bir bölgeye taşınır. Kalan kaba eşyalar (koltuk, masa vb.) döşeme işlemi gerçekleşecek odada bir bölümde toplanır ve zemin parke döşemesine uygun hale getirilir.
Ahşap parkedeki nem oranı % 8-10 olmalıdır. Döşemeden evvel zemin çok iyi temizlenmelidir. Kireç, harç bulaşığı kesinlikle kalmamalıdır. Kurumuş şap üzerinde herhangi bir nedenle harç karıştırılmışsa, şapta bu nedenle meydana gelen nemin tümüyle kurumasını beklemeden (ki, bu süre 1 aydır) asla parke döşenmemelidir.
1 – Kare forma sahip alanlarda, parkenin döşeme yönü güneş ışığını dik alacak şekilde olmalıdır. 2 – Dikdörtgen forma yakın alanlarda ise, parke panellerinin uzun kenarlara paralel şekilde döşenmesi gerekmektedir.
Parkelerin altında oluşan nemlenme birçok problemi de beraberinde getirmektedir. Bu gibi durumlarda sıklıkla rastlanan problemin asıl kaynağı parke altı su kaçağıdır. Parke altında su sızıntısı kendisine bir yol bulur ve zamanla bütün parkelerin şişmesine sebep olabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Odaları rutubetli, duvarları nemli ve küflü konutlar ve işyerleri insanı hasta eder ve binaları çürütür.
Parke döşemesi yapılmadan önce ambalajından çıkarılıp, evde minimum 48 saat bekletilmelidir; böylece parkenin hava alması sağlanacak, evin ısısı ve nem dengesine kolayca adapte olacaktır. Parkenin döşeme yönünü dekoratif zevkinize göre belirlemelisiniz.
Koridor gibi mutfak içinde yalıtım sorununu ortadan kaldırmak adına parke tercih edilmesi doğru bir çözüm olur.
Sudan etkilenen parkeyse maalesef hepsi şişer. Bizim mutfakta damla damla akmış tesisattan.
Dekorasyon işine girip evini yenilemeye karar veren herkesin sorduğu soru önce kapı mı parke mi ? Hiç kafanız karışmasın, kapı kasaları her zaman parkenin üzerine oturmalıdır. Yani önce parke yapılmalıdır.
Duvara parke kaplamak için bir parke aranan tek özellik kilit sisteminin olmasıdır. Günümüzde bir çok parke markasının kendine has olarak geliştirdiği kilit sistem bulunmaktadır. Bu nedenle yerli ve ithal tüm parke modellerini duvar parkesi modeli olarak kullanabilirsiniz.
Kaliteli laminat parke mutfaklarda kullanılabilir ve suya dayanıklı özelliklerinden dolayı masif parkeden daha iyi bir seçimdir. Ancak mutfak yarı nemli ve yoğun trafikli bir alan olduğundan, mutfak zeminlerinizin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız aramanız gereken birkaç özellik vardır.
Yerden ısıtma sistemi şapın ya da beton katmanının içinde olabilir. Bu durum laminat parke için sorun teşkil etmez, gönül rahatlığıyla yerden ısıtma kullanabilirsiniz.
100 metrekare odaya ne kadar parke gider? 100 metrekarelik parke alanı mevcuttur. Bu alana toplamda yaklaşık olarak 400 adet parke yani 50 paket parke gerekir.
Tutkalın sertleşmesi için en az 5-6 gün beklenmesi gerekir. Arkasından 3-4 gün sistre ve cila işleminden sonra parke teslime hazır hale gelir. Yani işlemlerin tamamı için en az 10 gün montaj süresi gerekmektedir.
Parke döşemesi ilk duyuşta korkuttuğu kadar zor bir işlem değil, gerekli bilgileri edindikten sonra keyifle uygulayabileceğin bir işlem. Evin zeminini parke döşemesi yapmanın tek sebebi estetik olmak zorunda da değil, eskileri yenilemek ya da yalıtımı güçlendirmek de istiyor olabilirsin.
Önce sistre mi boya mı yapılması konusunda tozsuz sistre cila uygulamamız olduğu için önce boya sonra sistre yapılması daha uygundur. Kesinlikle sistre işlemi sırasında toz çıkmamaktadır. O nedenle önce boya ve diğer tadilat işleriniz var ise hepsini bitirmeli en son parke sistre için bizi aramalısınız.
Suya dayanıklı parkeler genellikle lamine parkelerdir. Lamine parkeler, doğal ahşap görünümünü taklit eden bir yüzeye sahiptirler ve genellikle dayanıklıdırlar. Ayrıca, laminat parkeler de benzer şekilde dayanıklıdırlar ve suya dayanıklı kaplama tabakaları sayesinde daha uzun ömürlüdürler.
Her Parke Suya Dayanıklı Mıdır? Standart bir reçine içerikli panel, hiç şişmeden suya 3 saat maruz kalabilir. Suya dayanıklı parke modelleri, reçine içeriği diğerlerine nazaran birkaç kat daha yüksek olan paneldir. Bu tür laminatlar, uzun ömürlü ve şişme olmaksızın yaklaşık 6 saat neme maruz kalmaya dayanır.
Halk arasında böyle bir inanış olsa da tamamen yanlış bir bilgidir. Parkeye kesinlikle ütü vurulmaz. Vurulsa da bunun kabarmaya bir etkisi olmaz. Aksine, sağlam olan parkelerin de deforme olmasına sebep olabilirsiniz.
Hızlı bir şekilde silin, kuvvetlice havalandırın, kurumaya bırakın. Devrilmiş su bardağı veya temizleme kovası gibi küçük arızalarda, sıvıyı bir toplayıcı ile hemen ve tamamen çıkarmak yeterli olabilir. Özellikle vernikli parke ile bu kadar sıvıyı giderebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri