unvanı kazandırmamaktadır. Yukarıda yer alan bilgiler ışığında, hazırlık hariç 10 yarıyıl (5 yıl) süreli Eczacılık Fakültesi lisans derecesine sahip olmak, eczacılarımıza uzman vb. gibi farklı bir mesleki unvan sağlamayıp, sadece yüksek lisans yapmadan da doktora programlarına başvuru yapma hakkı sağlamaktadır.
Eczacılık Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Eczacılık Fakültesi, aynı isimli fakülte kapsamında eğitimi verilmekte olan 5 yıllık lisans bölümüdür. Eczacılık Sayısal puan türünden elde edilen sonuca göre tercih edilir.
Eczacılık Bölümü Taban Puanları 2023
Eczacılık bölümü, 4 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Eczacılık bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Eczacılık eğitimi hazırlık programı haricinde 5 yıldır. Yeni öğrenciler isterlerse, bilgisayar dersleri de verilen bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Sınıfına girmek için başvurabilirler. Hazırlıkta geçen süre normal öğrenim süresine dahil değildir.
Eczacı, doktor ve diğer sağlık profesyonelleri tarafından reçete edilen ilaçları hazırlayıp satmak ve hastalara ilaç kullanımı hakkında bilgi vermekle yükümlüdür.
İlgili 41 soru bulundu
Diş hekimliği, eczacılık, mühendislik de dahil: Artık hiçbir bölümde iş garantisi yok. İş garantili denilerek en çok tercih edilen diş hekimliği, eczacılık ve bilgisayar mühendisliği de işsizlik kıskacında. Diş hekimliğinde gerekenin tam 6 katı mezun veriliyor.
Eczane hizmetleri bölümü de sağlık meslek yüksekokulu bünyesinde yer alır. 2 yıllık bir ön lisans programı olan bölümün amacı ilaç firmalarında, ilaç üretilen laboratuvarlarda veya ilaçların satış kuruluşlarında çalışabilecek, görev alabilecek ve ilaçlar hakkında her türlü bilgiye sahip olacak insanlar yetiştirmektir.
Eczane Hizmetleri Bölümü Taban Puanları 2023
Eczane Hizmetleri bölümü, 2 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Eczane Hizmetleri bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Eczacılık, derslerden de anlayacağınız üzere kimya ağırlıklı ve zor bir bölümdür. Sevmeyerek beş yıl okunabilecek bir bölüm değil. Bu sebeple tercih etmeden önce çok iyi düşünün.
Eczacı olmak isteyenler 5 yıllık eczacılık lisans programından mezun olmaları ve zorunlu stajlarını tamamlamaları gerekmektedir. 6 aylık zorunlu stajlarını yapmayanlar mezun olsalar dahi eczane açamaz ve hastanelerde eczane teknisyeni olarak çalışamazlar.
Eczacılık bölümü mezununun iş olanakları oldukça fazladır.Ar-ge de, Serbest eczacılık yaparak, hastane eczacılığı, ilaç fabrikaları, yardımcı eczacı, mesul müdür , akademisyen ve daha bir çok alanda çalışabilir.
Yapılan değişiklik ile 663 Sayılı KHK ile getirilen eczacılarımızın kamuya KPSS ile alınması uygulaması kaldırılmıştır. Bundan sonra eczacılarımız herhangi bir sınava girmeden kura ile kamuya atanabilecektir.
Kamu sektöründe çalışan eczacıların maaşları, Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenen maaş skalasına göre belirlenir. Bu skalaya göre, 2023 yılı itibarıyla en düşük maaş 19.583 TL, en yüksek maaş ise 48.000 TL arasında değişebilir.
Yaz Stajları eğitim-öğretim dönemi içerisinde yapılamaz. Toplam staj süresi 130 (yüz otuz) iş günüdür. Stajlar; Staj I, Staj II, Staj III ve Staj IV olmak üzere dört (4) dönemden oluşur.
ECZACILIK İÇİN SIRALAMA KAÇ OLMALI? Ülke genelinde 2 milyonun üzerinde öğrenci üniversite sınavına giriyor. Ancak bunlardan yalnızca belli 80.00'i eczacılık fakültelerine girebiliyor. Dolayısıyla eczacılık fakültesine girebilmek için sıralamada sayısal alanda en az 80.000 kişi içinde olmak gerekiyor.
2022-YKS Tercih Kılavuzu yayımlandı. Toplam kontenjanın 1 milyon 61 bin 686 olarak açıklandığı kılavuza göre, tıp için ilk 50 bin, diş hekimliği için ilk 80 bin, eczacılık için ise ilk 100 binde yer almak gerekiyor. Daha önce ilk 100 binle öğrenci alınacağı açıklanan hukuk ise ilk 125 bine giren adayları kabul edecek.
Girilmesi gerekli olan ikinci oturum ise AYT şeklinde isimlendirilmektedir. Bu oturum; alan yeterliliği şeklinde de isimlendirilir. Eczacılık bölümünü kazanmak isteyen kişiler; AYT sınavında fen bilimleri ve matematik testlerini çözmek mecburiyetindedirler.
Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, eğitim programını Ulusal Eczacılık Çekirdek Eğitim Programı ile uyumlu hâle getiren ve “Modüler Eğitim Programı” adı altında uygulayan ilk eczacılık fakültesidir.
Eczane Hizmetleri Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Eczane hizmetleri bölümü, sağlık meslek yüksekokulu bünyesinde yer alan 2 yıllık bir önlisans programıdır.
"Yardımcı eczacı" tanımı getirilen yönetmeliğe göre, 2013 ve sonrasında eczacılık fakültesine girenler, mezuniyet sonrası serbest eczane açmak veya mesul müdür olmak isterse bir yıl süreyle yardımcı eczacı olarak çalışacak. Eczane açmak, işletmek ve ecza deposu mesul müdürlüğü yapmak için eczacı olma şartı getirildi.
Mesleğin geleceği açısından kısa süre önce kabul edilen “Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi” yasası, uygun yasal düzenlemelerin yapılması durumunda, eczacılık mesleğine yeni ufuklar açacaktır. Ancak “yasal düzenlemeler” yapılamazsa, “dağ fare doğurur”.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri