[1] Bir işi yoluyla, yöntemiyle yapan güçlük çekmez.
[1] Kusurunu anlayıp özür dileyen ve büyüklüğünüze sığınan kişi affedilmelidir.
[1] Çok önemli bir iş için bir kimseye ricada bulunmak, hatta yalvarmak gerekirse, yapınız. Bununla hiçbir şeyiniz eksilmez.
[1] Kişinin sevdiği şeye karşı olan hırsı, ölene kadar sürer.
ISIRACAK İT (KÖPEK) DİŞİNİ (DİŞLERİNİ) GÖSTERMEZ ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI. Kötülük edecek kimse önceden haber vermez, belli etmez. Ortaklık Öküzden, Başlı Başına Buzağı Yeğdir atasözünün anlamı demek?
İlgili 45 soru bulundu
İki Baş Bir Kazanda Kaynamaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ayrı ayrı düşünceleri ve kişilikleri bulunan iki kişi bir arada yaşayamaz, bir işi birlikte yapamazlar.
[1] Kişi, kendisi için önceden ne gibi hazırlıklar yapmışsa ileride onun veriminden yararlanır.
Dilimizde en sık kullanılan atasözleri arasında yer alan "aslan yattığı yerden belli olur." atasözü, TDK'ya göre, 'İnsanların davranışları ile birlikte yaşadıkları yerin onu en iyi şekilde yansıtabileceği' şeklinde tabir edilir.
Güneş balçıkla sıvanmaz sözüyle herkesçe bilinen ve farkında olunan bazı gerçeklerin değiştirilemeyeceği ifade edilmektedir. Güneşin o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi; bir gerçeğin de yalanla örtbas edilmesi mümkün değildir.
[1] Abanın kadri yağmurda bilinir atasözü "Daha önce kıymetsiz gibi görünen bir çok şeyin,kullanım zamanı gelince değerinin artması demektir. [2] Bir şeyin gerçek değeri, ancak ona çok gerekseme duyulduğu zaman iyi anlaşılır.
[1] “durum ne olursa olsun, doğru olan, gerçek olan söylenmeli” anlamında kullanılır.
[1] İsteksiz yenilen yemek, nasıl insana dokunursa, istenmeyerek yapılan iş de öylece kötü sonuç verir.
HATASIZ KUL OLMAZ ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI
İnsan yanılmamak için ne kadar dikkat ederse etsin yine yanılır.
Türk Dil Kurumu açısından Demir tavında dövülür atasözünün anlamı 'Her işin yapılması için mutlaka uygun bir zaman vardır' şeklinde ifade edilir. Fırsatlar ve doğru çalışmalar gerçekleştirebilmek için, her daim doğru zamanı beklemek çok önemlidir.
[1] Bir iş yapmak için gerekli olan şeyleri santimi santimine hesaplayarak değil, ölçüyü birazgeniş tutarak hazırlayınız. Çünkü türlü etkenler, gerçek ölçüden daha çok harcama yapmanızıgerektirebilir.
Her horoz kendi çöplüğünde öter.
Güneş balçıkla sıvanmaz sözüyle herkesçe bilinen ve farkında olunan bazı gerçeklerin değiştirilemeyeceği ifade edilmektedir. Güneşin o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi; bir gerçeğin de yalanla örtbas edilmesi mümkün değildir.
[1] Değerli kişinin, bulunduğu yüksek yerden uzaklaştırılmasıyla değeri azalmaz.
1.uğraştığı işlerde çalışmaya devam eden kişiler, bilgilerinden bir şey kaybetmez daha fazla kazanır ve yaptığı işte başarılı olur.
Zengin kişi yoksul düşünce, iş başındaki işten ayrılınca, çevresinde o dostlardan kimse kalmaz.
[1] Bir toplantıda, kimi kişilerin fısıltı ile konuşmaları, güvensizlik havası yaratır; toplantının dağılmasına yol açar.
[1] Yakınlarımızın güzel şeylere kavuşması, onlardan bizim de yararlanmamız olasılığının doğması demektir.
İnsan sıkıntılı ve zor zamanlarında etrafındaki kimselerin gerçek dost olup olmadığını anlar. Düştüğünüz zaman kim sizin kalkmanıza yardımcı oluyorsa o sizin gerçek dostunuzdur. Ancak tam tersi sıkıntılı zamanlarınızda yanınızda olmayan kişiler sizin gerçek dostunuz değildir.
Mum Dibine Işık Vermez Atasözünün Anlamı Nedir? (
Güçlü kişiler uzaktaki kişileri koruyup kollayıp fayda sağladığı kadar kendi yakınlarına yarar sağlamazlar. Bir kimse başkalarına bol bol yaptığı yardımı etrafındaki yanı başındaki kişilere yapmazlar. Etkili bir kişi kendi yakınlarına yardımcı olamaz.
EMEK OLMADAN YEMEK OLMAZ ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI
Yaşayabilmek, harcayabilmek için çalışıp kazanmak gerekir. Çatal Kazık Yere Batmaz (Geçmez, Çakılmaz) atasözünün anlamı demek?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri