Bir insanın kendini tanıması için en az dört konuda tam ve doğru bilgi sahibi olması gerekir. Bunlar; bilgileri, becerileri, istekleri ve inançları ile ilgili bilgilerdir.
Mülakatta kendini tanıtma sırasında, kendinizden kısaca ve net bir şekilde bahsettikten (kaç yaşında olduğunuz, hangi üniversite ve hangi bölümden ne zaman mezun olduğunuz, nerede oturduğunuz gibi) sonra ne tür pozisyon için başvurduğunuzu, kariyer hedeflerinizi, deneyimlerinizden bahsedebilirsiniz.
Ancak kendinizle ilgili aşağıdaki 4 soruya cevap verebilirseniz Mülakatta kendini tanıtma kısmı daha olumlu geçer. Neyi bildiğiniz ve neyi bilmediğiniz. Eğitim ve iş tecrübelerinizin farkında olup, öğrendiklerinizi ve öğrenmek istediklerinizi ortaya koymalısınız. Yapabildikleriniz ve yapamadıklarınız.
İlgili 42 soru bulundu
Cv özeti (kariyer hedefi), öz geçmişinizin üst kısmında yer alan, kariyer portföyünüzü tanıttığınız özet şeklindeki paragraftır. CV'özeti, kim olduğunuzu, sektör veya başvurduğunuz pozisyon ile ilgili becerilerinizi, güçlü yönlerinizi ve kariyer hedeflerinizi kısaca ve etkili bir şekilde anlatır.
Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz. Güçlü yanlarınızı, yeteneklerinizi, temel başarı ve iş tecrübelerinizi anlatın. Sizi işe almaları durumunda işleri nasıl kolaylaştırıp fazlasını elde etmelerine katkı sağlayacağınızı belirtin.
Kendimizi tanıtmak için bilgi veren yazılara ''otobiyografi '' denir. Otobiyografi insanın kendini tanıtarak yazmış olduğu yazılara denir. Eğer bir ünlü kişinin başkası tarafından yazılmış olduğu bir yazıya da ''biyografi'' denir.
''Neden bizi tercih ettiniz?'' sorusuna cevap:
Hem kendi deneyimimi aktarabileceğim hem de kariyerime iyi bir başlangıç yapabileceğim gelişime açık bir şirkette iş hayatıma başlamak istiyorum. Bu şirketin ve bu pozisyonun benim kariyer hedeflerime en uygun seçenek olacağını düşünüyorum.''
Kendinizi bilmek; hayattaki değerlerinize, inançlarınıza, kişiliğinize, önceliklerinize, ruh halinize, alışkanlıklarınıza, bedeninize ve ilişkilerinize saygı duymak demektir. Kendinizi bilmek; güçlü ve zayıf yönlerinizi, tutkularınızı ve korkularınızı, arzularınızı ve hayallerinizi anlamak demektir.
Kendini tanıma psikolojide kullanılan bir terimdir ve bireyin “Ben neye benziyorum?” sorusuna cevap verirken kullandığı bilgiyi tanımlar. Bu sorunun cevabına yönelik kendini tanıma süreci, öz farkındalık ve öz bilinç gerektirir (bilinç ile karıştırılmaması gerekir).
Konuşurken sınıfın tümüne gülümseyerek hitap et. Kendini tanıtırken sınıftakilere bak, samimi ve sıcak ol. Heyecanlıysan öğrencilerle göz teması kurmak yerine öğrencilerin kafalarının üst kısmına bakmayı dene. Hareketli ol ve kendini iyi hissedersen sınıfın içinde yürü.
Mülakatlarda hobilerim hakkında tatmin edici cevaplar verebilmek için; çeşitli arkadaşlarla oyun oynamayı, sinemaya gitmeyi, spor salonuna gitmeyi, fotoğraf çekmeyi, resim yapmayı, kitap okumayı, müzik dinlemeyi, araştırma yapmayı ve düzenli olarak sağlıklı yaşamı güçlendirmeyi seviyorum.
Karşındaki sorusunu sorarken sakince vereceğiniz yanıtı düşün ve ardından derin nefes alarak soruları yanıtla. Bu gerçekten en iyi yol. Görüşme sırasında sakin ve kibar olmaya her zaman özen göstermelisin. Mülakat sırasında kendinden emin ve tutarlı yanıtların sayesinde başarılı mülakatlar yaşarsın.
Otobiyografi ya da öz yaşam öyküsü, yazarın kendi yaşam öyküsünü anlattığı edebiyat türüdür. Kaynak olarak kişi kendini ve aile büyüklerinden aldığı bilgileri kullanır.
Tanıtım yazıları, bir ürün, hizmet veya etkinliğin faydalarını ve özelliklerini tanıtmak için yazılmış metinlerdir. Bu yazıların birçok faydası vardır: Müşteri İlgisini Çeker: İyi bir tanıtım yazısı, ürün veya hizmet hakkında okuyucunun ilgisini çekebilir.
Sosyal ilişkiler kurabilmek için tanışmak şarttır. Tanışmak, birisine «Takdim edilmek» ile olur. Tanışma ve tanıştırma farklı fiillerdir. Tanışma kişinin kendisini başkalarına tanıtmasıyken, tanıştırma iki kişiyi birbirine tanıtma işini anlatır ve başkası tarafından yapılır.
1-Yöneticinize daima saygılı hitap edin. Ona taşıdığı ünvana göre, “sayın müdürüm”, “sayın başkanım”, “sayın kaymakamım” ve “sayın valim” deyin veya “efendim” diye hitap ederek söze başlayın.
'5 yıl sonra kendini nerede görüyorsun' sorusuna verilecek cevaplar, adayların değerlerine göre yaşamlarını nasıl sürdürdüklerini, kariyer hedeflerini ve nasıl bir çalışma tarzı benimsediğini içerebilir. İşverenlerin isteklerine uyum sağlamak ve yapıcı bir hedef belirtmek önemlidir.
Uygun bir ceket ve pantolon, gömlek, kravat, koordine çorap ve ayakkabıları genellikle tercih edilir. Açık renkli gömlek ve koyu renkli bir takım elbise en iyi seçenektir. Elbiseniz rahat olmalı ve en iyi şekilde görünmeniz ve hareket etmeniz için size iyi uymalıdır.
Bu nedenle, mülakatta bilinmeyen bir soruyla karşılaşıldığında, kişi “Şu an hatırlayamıyorum ama araştırıp öğreneceğim” şeklinde cevap vermeli ve böylece “Bilmiyorum” mesajından ziyade “Öğrenmeye her zaman açığım” mesajını iletmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri