a) Staj I: Lisans eğitiminin 4. yarıyıl sonundaki yaz döneminde 4 hafta (20 iş günü) süre ile kamuya açık (serbest) eczanede yapılan stajdır. b) Staj II: Lisans eğitiminin 6. yarıyıl sonundaki yaz döneminde 6 hafta (30 iş günü) süre ile kamuya açık (serbest) eczanede veya hastane eczanesinde yapılan stajdır.
Lisans eğitiminin dördüncü (4.) yarıyıl sonundaki yaz tatilinde, serbest eczanelerde yapılır. Öğrenci staj yapacağı eczaneyi kendisi seçer. Staj II: Süresi yirmi (20) iş günüdür.
Ülkemizde yasal olarak eczacılık yapma hak ve yetkilerini kazanabilmek için gereken eczacılık diplomasını alabilmek için eğitim süresi içerisinde en az 6 ay bir serbest eczanede meslek stajı yapmak zorunluluğu bulunmaktadır.
2021-2022 eğitim-öğretim yılı yaz dönemi staj başlangıç tarihi 18 Temmuz 2022; bitiş tarihleri 1 ay için 17 Ağustos 2022, 2 ay için 17 Eylül 2022'dir. Staj Başvuru Formunun (Eczacılık Fakültesi Dekanlığına ) Teslimi için Son Tarih: 09 Haziran 2022'dir.
Stajyer eczacı olmak için üniversitelerin eczacılık bölümünde öğrenci olmak ya da yeni mezun olmuş olmak gerekmektedir. Eczacılık bölümü beş yıllık eğitim süreci olan bir bölümdür. Beş yıllık eğitim sürecinin dört yılı teorik ve staj olarak ilerlemektedir.
İlgili 36 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Stajyer Eczacı 2023 yılında ortalama 12.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Stajyer Eczacı , Temmuz 2023 yılında ortalama 12.400 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 9.243 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir. Ayrı yapılan stajlar için ayrı başvuru ve defter doldurmak gerekmektedir. Kalan staj süresi olursa 4. yarıyıl sonunda tamamlanabilir.
MADDE 6- (1) Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin en az 6 (altı) ay/120 (yüz yirmi) gün süreyle (1 (bir) ay 20 (yirmi) iş günü, 1 (bir) hafta 5 (beş) iş günü ve 1 (bir) iş günü 8(sekiz) saat olacak şekilde hesaplanır) mesleki staj yapmaları gerekir.
Madde 7 – Zorunlu işyeri stajı 2. Yarıyılın sonundan itibaren başlar. Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir. Ayrı yapılan stajlar için ayrı başvuru ve defter doldurmak gerekmektedir.
2023 TEMMUZ STAJYER MAAŞI KAÇ TL OLDU? Okullardan işletmelere staj yapmak için giden lise ve Üniversite öğrencilerine ödenen staj ücreti de yeni Asgari Ücret artış oranı kadar yükselecek. Mevcut durumda 2552 lira staj ücreti ödeniyor. Asgari ücretin yüzde 34,04 Zam gelmesi nedeniyle staj ücreti 3420 lira oldu.
Staj kaçıncı sınıfta başlar sorusunun cevabı öğrencilerin eğitim durumuna göre değişir. Anadolu meslek ve teknik liselerde dördüncü sınıfta zorunlu staj programı vardır. Üniversitelerde de staj dördüncü sınıfta yapılır. Meslek yüksekokullarında ise ikinci yılda staj vardır.
Anadolu Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik Liselerinin staj sistemi birbirinden farklıdır. Anadolu Meslek Liseleri sadece 12. sınıf kış döneminde staj görürlerken Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri 10. ve 11. Sınıf yaz aylarında staj görürler.
Bu yıla kadar 2 ve 3. sınıf stajını yapmayan öğrenciler 2023 yaz aylarında stajlarını tamamlamak zorundadırlar. Staj yapan tüm öğrenciler Staj Defterini Kitap satış bürosundan temin ederek, staj yaptığı kurumun yetkili amirine Staj Defterini onaylatmak zorundadırlar.
“Eczacılık Fakültesi Lisans Diploması” takdim edilir. Eczacılık Fakültesi mezunlarına “eczacı” unvanı verilir.
MADDE 15 – Öğrenciler staja ancak dördüncü yarıyılın sonundan itibaren başlayabilir. Staj, esas olarak eğitim öğretimin yapılmadığı yaz aylarında yapılır. Ön lisans diploması alarak fakülteden ayrılmak isteyen öğrenciler 2.sınıf stajlarını (4. yarıyıldan sonraki 20 iş günü stajlarını) yapmakla yükümlüdürler.
Yaz stajları üniversite ve liselerde genel olarak ikinci sınıf, dördüncü dönem sonrasında, eğitime ara verildiği vakit, yani yaz döneminde ve öğrencinin belirli bir eğitim sürecinden geçtikten sonra yapılması gerekmektedir.
Eğer 1. yapmayışınız değilse bir sonraki yıla bırakabilirsiniz. Ancak şunu unutmayın tüm derslerinizi vermiş ve not ortalamanızla mezun durumda bile olsanız stajınızı yapmadıysanız mezun olamazsınız, okulunuz uzamış olur.
Bu nedenle de stajyer maaşı da güncellenmiştir. Yeni stajyer maaşı, 2023 yılında net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 3.420,60 TL olarak güncellenmiştir. Stajyer maaşını hesaplarken “11.402 TL x 0.30= 3.420,60 TL” formülünden yararlanabilirsiniz.
2023 MESLEK STAJI GENEL BİLGİLER (Başlama Tarihleri Güncellendi) STAJLARINI YÜZYÜZE YAPACAK TÜM ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE: Staj başlama tarihleri olarak 03 Temmuz 2023 yada 17 Temmuz 2023 seçilebilir.
Eczacı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Eczacı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 34.100 TL civarındadır.
Yarıyıl dönemleri içinde yapılır. (4) Birinci Dönem Stajı 2.Yarıyıl Yaz Stajını, İkinci Dönem Stajı 4.Yarıyıl Yaz Stajını, Üçüncü Dönem Stajı 6. Yarıyıl Yaz Stajını ve Dördüncü Dönem Stajı 8.Yarıyıl Yaz Stajını kapsar. (5) Beşinci Dönem Stajı 9. Yarıyıl ve Altıncı Dönem Stajı 10. Yarıyıl Bitirme Stajını kapsar.
KİMLER STAJ YAPAMAZ? Daha önce stajını yapıp başarılı olanlar, 20…–20… Akademik Yılı Güz ve/veya Bahar Dönemlerinde herhangi bir veya daha fazla dersten devamsızlıktan kalmış olanlar, harcını yatırmayanlar (Dönem Uzatanlar için), bu yarıyıl için ders kaydını yaptırmayanlar staj yapamazlar.
Raporsuz devamsızlık yapan öğrencilerin stajı geçersiz sayılır ve staj tekrarı yaparlar.
Öğrenci meslek eğitimi için staj göreceği işyerine devam etmek zorundadır. Öğrencinin devam etmediği günler için ücretinin kesilebilmesi staj gördüğü işyeri işvereninin takdirindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri