Alıcı Hesap No / IBAN No Bu numara, döviz transferi işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli olan bilgiler arasındadır. Yurt içine veya yurt dışına yapılacak olan farklı para birimine sahip havaleler sırasında döviz eft ücreti alınır.
Online döviz transfer işlemi çalışılan bankanın web sitesindeki online işlemler bölümü üzerinden “Yabancı Para Transferi İşlemleri” menüsü altındaki SWIFT (Döviz Transferi) alanından gerçekleştirilebilir. Döviz transfer ücreti yapılan transferin miktarına göre bankadan bankaya da değişiklik gösterir.
Yurtdışı transferler SWIFT ya da Western Union kanalıyla tüm şubelerimizde yapılabilir. (Western Union para transferi detayları Western Union bölümünde mevcut). Yurtdışı transfer için alıcının hesap numarası / IBAN (uluslararası banka hesap numarası) gereklidir.
Türkiye`de yaşayan kişilerin birbirlerinin banka hesaplarına döviz transferi yapmasının yasak olmasına ilişkin uygulamanın yeni olmadığını, 1989 yılında çıkarılan Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar`ın buna elvermediği bildirildi.
Swift Transfer işlem talimatınızı banka mesai saatleri içinde en geç 16.45'ten önce vermeniz halinde transferiniz 2 iş günü valörlü yapılmaktadır. 16.45 sonrası işlem talimatlarınızı ileri tarihli işlem olarak girebilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Döviz havale işleminizi bankanızın şubesine giderek veya müşteri hizmetlerini arayarak da gerçekleştirebilirsiniz. Bankalar bu işlem için döviz havale ücreti alır. Bu işlem dünya genelinde SWIFT sistemi üzerinden gerçekleşir. Tüm bankalar bir SWIFT koduna sahiptir.
Genel olarak bankalar transfer süreçlerini 1 ila 5 gün arasında değişeceğini belirtir. Ancak bazı faktörler bu süreyi etkileyebilir.
Söz konusu Değişiklik'te “ Türkiye'de yerleşik kişiler arasında” terimi vurgulandığından Türkiye'de yerleşik kişiler ile tüzel kişiler arasında ve Türkiye'de yerleşik olmayan kişiler ile tüzel kişiler arasında yapılan sözleşmelerin döviz cinsinden kararlaştırılması herhangi bir kısıtlamaya tabi değildir.
Bir vadesiz banka hesabından başka bir bankada bulunan vadesiz hesaba para transfer edilmesi işlemi, Elektronik Fon Transferi ya da EFT olarak adlandırılır.
Menkul maldan kasıt, gayrimenkul tanımına girmeyen her türlü mal ve eşyadır. Dolayısıyla, taşınmaz mallar dışında kalan tüm mallar (ki buna ticari mallar yani emtia da dahil) bu düzenleme kapsamındadır.
Swift İşlem Süreci
Swift işlemi için, gönderen banka, alıcı bankanın Swift kodunu ve hesap numarasını kullanarak bir para transferi emri oluşturur. Bu emir, Swift ağı aracılığıyla alıcı bankaya gönderilir. Alıcı banka, para transferi emrini alır ve alıcının hesabına para yatırır.
Türkiye Finans'taki hesaplarınıza yurt içi ve yurt dışından döviz havalesi alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken sadece Türkiye Finans SWIFT kodunu adınız-soyadınız ve hesap numaranız / IBAN ile birlikte havale amirine bildirmektir.
Ziraat Bankası'ndan Dilediğiniz Yere veya Bankaya Döviz Havalesi Yapmak Çok Kolay. Hesabınızdan İnternet Şubesi veya size en yakın Şubemiz aracılığıyla hem yurt dışında bulunan Şube ve İştiraklerimize hem de yurt içi ve yurt dışında bulunan diğer bankalara döviz havalesi gönderebilirsiniz.
Para transferi yapılan bir süreçte gönderilen tutar üzerinden bir banka 15 – 30 dolar arası bir ücret alır. İşlemin içerisinde 3 banka yer aldığı için her banka kendine komisyon keser, dolayısıyla swift ücreti 45 – 90 dolar arasında değişir.
İşCep ve İnternet Şubesi'nde Para Aktarma menüsü altındaki “Döviz Havalesi” işlemi ile İş Bankası hesaplarına döviz transferi yapılabilmektedir. İlgili menü içerisinden Hesap no veya IBAN bilgisi girilerek yapıldığı gibi, daha önce eklenmiş olan tanımlı alıcılara da hızlıca gönderim yapılabilir.
Türk parasının kıymetini koruma hakkındaki kanunda yetkili müesseselere ( Döviz Büroları ) verilen yetkiler doğrultusunda ister nakit ister banka hesapları üzerinden ( Havale , Eft ve Yurtiçi Bankalara Transfer ) döviz alım satım işlemi gerçekleştirmekteyiz.
Havale, aynı bankadaki farklı hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir ve işlem ücreti genellikle daha düşüktür. EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır. Bu yüzden EFT işleminde paranın alıcı hesaba ulaşması daha uzun sürer ve işlem ücreti havaleye göre daha yüksektir.
Swift Nedir? Uluslararası para transferleri ve diğer finansal işlemlerin güvenli ve hızlı bir şekilde iletilmesini sağlayan bir platformdur. Yaygın muhabir ağımız ve swift sistemi aracılığıyla dünyanın dört bir yanına döviz transferi gerçekleştirebilirsiniz.
Tebliğin, “Döviz Cinsinden ve Dövize Endeksli Sözleşmeler” başlıklı 8'inci maddesinin 7'inci fıkrasında yer verilen ve istisnai durumlardan sayılan; ihracat, transit ticaret, ihracat sayılan satış ve teslimlere ilişkin hizmet sözleşmelerine dayalı bedelleri döviz olarak ödenebilmektedir.
4749 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin olarak yapılan sözleşmeler, dövizle ödeme yasağına tabi olmayacak.
13.09.2018 tarihinde 85 numaralı Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile sözleşmelerin ve sözleşmelere bağlı yükümlülüklerin döviz cinsinden yapılma yasağı getirilmiştir.
İnternetten Döviz Transferi (SWIFT)
Şubeye gelmenize gerek kalmadan, internet şubemizden ister yurt içi ister yurt dışı dilediğiniz döviz hesabına Swift Transfer yapabilirsiniz. İnternet şubesinde Para Transferleri > Swift Transferi adımlarını izleyerek işleminizi hemen gerçekleştirebilirsiniz.
SWIFT işlemleri her banka için farklılık gösterse de genellikle para transferi iki iş günü içerisinde ve diğer yöntemlerden farklı olarak yalnızca mobil ve internet bankacılığı ile gerçekleştirilir.
Swift 5.-$ İşlem esnasında tahsil edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri