Bankaların kendi içinde belirlediği farklı EFT saatleri vardır. Bu işlemler genellikle sabah 8 ile akşam 17.30 arasında gerçekleştirilebilir. Bankanın EFT ve havale saatleri dışında herhangi bir işlem yapıldığında para, gönderilen hesaba, takip eden günün ilk EFT saati içinde yatar.
Genellikle Türkiye içinde hizmet veren bankalar için EFT saatleri sabah 8:30- 9:00 ile başlar, akşam 17:00-17:30 saatlerinde son bulur.
EFT işleminde paranın bir diğer hesaba ulaşma süresi bankalar arası yoğunluk ve teknik detaylar nedeniyle değişiklik gösterebilir. Transfer süresi 30 dakikayı bulabilir.
Anasayfada Papara numaranın altında yer alan Papara IBAN'ına para yatırdığında ya da başkasından para aldığında saniyeler içinde hesabına yüklenir.
Bankadan bankaya değişen EFT işlemi saatleri dışında işlem yapılması durumunda beklemede kalır. Bunun dışında EFT işlemi, hafta sonu ve resmi tatillerde yapılamaz. EFT saatleri dışında işlem yapılması durumunda gönderilen tutar, süreci takip eden mesai saatleri içinde hesaba aktarılır.
İlgili 45 soru bulundu
EFT, havale, Western Union ve birçok işlemin gerçekleşme süresi ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz. EFT, havale ve virman işlemleri azami 1 gün içinde, (Hafta içi 16:00 sonrası, hafta sonu veya resmi tatil günlerinde verilen EFT talimatları ise işlemi izleyen ilk iş gününde gerçekleştirilecektir.)
EFT ne zaman hesaba geçer? EFT ile transfer edilen tutarın alıcı hesabına ulaşması gönderici ve alıcı bankaların o andaki işlem yoğunluğuna bağlı olarak değişebilmekle birlikte eğer işlem EFT saatleri içinde yapıldıysa genellikle aynı gün, 1 - 2 saat içinde alıcı hesaba iletilir.
EFT İle Gönderilen Tutar Gitmezse Ne Yapılabilir? Eğer mesai saatleri içerisinde EFT yapıldıysa ve halen daha para aktarımı gerçekleşmediyse alıcı bilgilerinin kontrol edilmesi gerekilir. Eğer alıcının IBAN ya da hesap numarası, adı ve soyadı gibi bilgileri yanlış girildiyse para aktarımı gerçekleşmez.
Böyle bir durumda EFT iptali yapmak isteyen kişi müşteri temsilcisi ile görüşmelidir. Veya mobil veya internet bankacılığı kullanılarak yapılmış olan işlemlerde EFT yapılan ekran hala açık ise para transfer menüsüne girilerek kolaylıkla EFT iptali yapılabilir. Bir diğer yol ise EFT iptalinin dilekçe ile yapılmasıdır.
IBAN'a para gönderme adet limitin ayda 30'dur, Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
EFT konusunda hesap işlem geçmişine giderek yapılan transferlere dair dekontlar üzerinden EFT sorgulama numarasına ulaşmak bir hayli kolay bir biçimde gerçekleştirilebiliyor. Hesap hareketlerinden dekontun çıkarılması sonrasında bu numara bankaların müşteri hizmetlerine sunularak gerekli bilgiler temin edilebilir.
İnternet veya cep şubemizden günün her saatinde havale işlemlerinizi ve resmi tatil günleri hariç her gün 09.00 - 17.15 arasında ise EFT işlemlerinizi ücret ödemeden, şubeye gitmeden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
FAST ile EFT farkı nedir? FAST ile EFT'nin temel farkı, FAST aracılığıyla 7/24 para transferi yapabilmenizdir. EFT'de ise işlem saatleri, mesai saatleri ile sınırlandırılmıştır ve mesai saatleri sonrasında yapılan işlemler bir sonraki iş günü gerçekleştirilmek üzere bekletilir.
Türkiye'de faaliyet gösteren birçok bankanın EFT saatleri akşam 17:00 civarında sona ermektedir. Mesai saatlerinden sonra gönderilen para ise hafta sonu ya da resmi tatil değilse bir sonraki iş günü alıcının hesabına ulaşır.
Şube aracılığı ile EFT/Havale'de limit yok. Mesela Garanti BBVA'da şu an Havale/EFT üst limiti 2.500.000 TL, bunun üzerinde işlemi ancak şube aracılığı ile yapabilirsiniz.
Parayı banka hesabınıza geri göndeririz ve siz de doğru kişiye yeni bir transfer oluşturabilirsiniz.
Hafta içi veya hafta sonu fark etmeksizin havale ile para transferi yapılan hiçbir işlem iptal edilememektedir. Havale yapıldığı anda gönderilen para karşı tarafın hesabına hemen geçmektedir. Bu yüzden havale işlemlerinde işlemi geri alma veya iptal etme gibi bir durum yoktur.
EFT (Elektronik Fon Transferi) işlemleri genellikle bir kere başlatıldıktan sonra iptal edilemez. EFT işlemi, gönderen bankadan alıcı bankaya elektronik olarak para transferi yapılmasını ifade eder.
Yatırılmış olunan paranın miktarı fazla ise çağrı merkezi aranarak, para aktarılan yanlış hesabın bloke edilmesi talep edilebilir. Bu süreç mümkün olduğunca hızlı bir şekilde uygulanmalıdır. Çünkü para iade edilirken karşı tarafın gönderilen tutar ile yapmış olduğu harcamaların iadesi gerçekleştirilememektedir.
Provizyon bekleme süresi ödemenin ardından yaklaşık 1 gündür. Fakat yapılan işlem farklı bir bankanın POS cihazına aitse bekleyen provizyon 2 güne uzayabilir.
Bir EFT işlemi "beklemede" olduğunda, gönderen kişinin hesabından para çekilmiş olsa da, henüz alıcı kişinin hesabına ulaşmamıştır. Bu durum, EFT işlemlerinin zaman alıcı olabilen süreçlerden geçtiği durumları ifade eder.
Eğer mesai saatleri dışında EFT işlemi yaptıysanız, bu işlem doğrudan karşı tarafın hesabına yansımaz. Söz konusu işlem, ileri tarihli EFT işlemi olarak geçmektedir. Böyle bir durum yaşadığınız takdirde bankanızı arayarak yaptığınız işlemin iptalini talep edebilirsiniz.
Benzer şekilde EFT işlemleri de alıcı kişinin ya da kurumun adı, banka şubesi ve hesap numarası yazılarak, ya da alıcının adı soyadı ve IBAN numarası belirtilerek yapılabiliyor. Ayrıca Kolay Adres (KOLAS) ile de IBAN veya hesap bilgilerine ihtiyaç duymadan, cep telefonu numarası, e-posta adresi, T.C.
Havale işlemleri tek bir banka üzerinden yapılır ancak EFT işlemleri farklı bankalar arasında yapılır. Bu nedenle havale, EFT'ye göre genelde daha kısa sürede gerçekleşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri