Poliviskon kumaşlar terletirler. Poliviskon kumaşın içerisinde polyester buludnuğu için terletme özelliğine sahiptir. Polyester doğal olmayan bir kumaştır ve basit bir anlatımla plastikten elde edilmektedir.
Pamukla karışık, polyesterle karışık veya sade viskondan üretilen iplik çeşitleri vardır. Polyesterle karışık olanına poliviskon iplik denir. Poliviskon iplik, %80 polyester %20 viskon malzeme içerir.
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
Viskon kumaş hatalı yıkama yapılırsa çeker ve özelliğini büyük ölçüde kaybeder. Özellikle üreticinin önerdiği kullanım ve yıkama talimatlarına uygun kullanıldığında viskon kumaş uzun ömürlü olur ve yıllar boyunca kullanılabilir. Esnek ve zarif bir kumaş olduğundan yüksek sıcaklıklarda yıkanmamalıdır.
Polyester Kumaş: Kimyasal yöntemlerle naylon ve petrol artığı olan plastikten elde edilen en tehlikeli kumaş türüdür.
İlgili 39 soru bulundu
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Bir kumaşın polyester olduğu nasıl anlaşılır? Yakma testi kumaşın içeriğini anlamak için en basit testtir. Polyester kumaşın bir kenarını yaktığınızda yanan plastik gibi kokar ve koyu bir duman çıkartır. Yandıktan sonraki kalıntı da sert plastik gibidir..
Poliviskon kumaşta polyester oranı daha fazla ise daha fazla sıcak tutmaktadır. Polyester plastikten elde edildiği için kıyafetin dışarıdan hava almasını engellemekte ve insan vücudunun ısısını koruyarak terletmektedir. Terletse bile kumaş terlemeyi hemen emdiği için vücutta bir rahatsızlık oluşturmamaktadır.
Poliviskon kumaşa; polyester dayanıklı yapı ve kırışıklıklara dayanıklı olmasını sağlar. Poli-viskon kumaşlar daha pahalı yün kumaşlardan neredeyse ayırt edilemez benzer görünüm özelliklerine sahiptir. Bir başka mükemmel faydası da makinede yıkanabilir olmasıdır. Poli-viskon kumaşlar lekelere karşı dayanıklıdır.
Viskon pamuktan çok daha yüksek olan bu nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. Ayrıca renklerin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Kuru halde iken dayanıklılığı pamuktan düşüktür. Yaş halde iken dayanıklılığı ise çok düşük bir orandadır.
Bakıldığı zaman viskon ve polyester arasındaki en büyük fark dayanıklıktır. Viskon gibi selüloz liflerine dayanan malzemeler daha hassas bir tutum gerektirir: kaynatamaz ve ağartmazsınız. Polyester, aksine, ağartıcı ve kaynamaya karşı dayanıklıdır.
Viskon ise Türkçe sözlüklerdeki karşılığıdır. Her iki kelime de aynı kumaşı anlatmak için kullanılır. Viskon kumaşın renk gücü çok yüksektir.
Viskon kumaş yazın giyilir mi gibi sorular da sorulmaktadır. Terletmez özelliğine bağlı olarak viskon kumaşların yaz aylarında rahatlıkla giyilebilmesi mümkündür. Rahat ve hava alan giysiler viskon kumaş ve dikiş makinesi kullanılarak dikilebilir.
Poliviskon, viskon kumaş ile polislerin karışımından elde edilmiş bir üründür. Ağırlıklı olarak polyester kullanımı ile beraber viskon özelliği de taşımaktadır. Bu yüzden genelde polyester kumaşa daha yakın bir ürün olduğunu söylemek mümkün.
Viskon Penye Kumaş Pembe; Ürün %100 pamuktur. Yazın terletmeyen kışın üşütmeyen doğal kumaştır. Saf pamuk olduğundan dolayı kırışma yapabilmektedir. Nefes alabilen bir yapıda olması nedeniyle, terletme özelliğini minimum seviyede tutan bir kumaştır.
Görüntüsü pamuklu kumaşlara benzese de viskon kayın ağacından yapılır ve ütü gerektirmemek gibi büyük bir avantajı vardır üstelik bluzdan elbiseye her tür kıyafette tercih edilebilir.
Viskon Kumaş Terletir mi? Viskon kumaşlar hava akışını serbest bırakacak bir yapıya sahiptir. Bu nedenle oldukça konforlu bir kullanım sunmaktadır terleme sorununu tamamıyla ortadan kaldırır. Oldukça güçlü emiş özelliğine sahip olmaları ise yaz aylarında kullanımını ideal kılar.
Bu kumaşın yapısı doğal değildir öncelikle bunu ifade edelim. Tamamen fabrika üretimi bir kumaş olduğu için %100 pamuktur diyemeyiz. Polyester kumaşın yapısında sentetik polimer vardır. Sentetik polimer petrol ürünlerinin plastik hale dönüşmesinden sonra elde edilen ipliklerdir.
Moda sektöründe sıkça tercih edilen viskon kumaşların genel özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz: - Viskon kumaş terletme yapmaz.
Viskon kumaş yapısı ve özelliği gereğiyle kolay kolay terletme yapmaz. Vücuda yapışmaz ve tende hafif de olsa kayar.
Etek, ceket, pantolon ve klasik takım dikimine uygundur. Tok bir kumaştır. İç göstermez.
Poliüretan kumaşlar çeşitli özelliklere sahip olacak şekilde üretilmiştir. Yakıt temasının muhtemel olduğu durumlarda, kumaş ateşe dayanıklı hale getirilebilir. Aynı zamanda suya ve neme dayanıklı olması için hava geçirmez ve aşınmaya dayanıklıdır.
Naylon kumaşın bilinen bir diğer ismi polyamid kumaştır. Sentetik kumaş kategorisinde yer alan naylon (polyamid) kumaş yüksek ısı basıncında belli başlı kimyasal maddelerin bir araya gelerek plastikten üretimi sağlanan kumaş türüdür. Sentetik kumaşlar arasında yoğun olarak kullanılan popüler bir kumaştır.
Sentetik Kumaş Yıkanınca Çeker mi? Sentetik kumaşlar yıkanınca çekme yapmamaktadır. Sentetik kumaşların özelliklerinde kaliteli lifler ile dokuma oluşturulduğu için dayanıklı kumaşlar olup çekme yapmamaktadırlar.
Açılımı sentetik polimer olan polyester, basitçe bir plastik çeşidi olarak tarif edilmektedir. Bu kumaş çeşidi genellikle farklı kumaşlarla karıştırılarak kullanılmaktadır. Polyesterin giyim sektöründe kullanım amacı, doğal ürünlere esneklik katmak ve kırışma oranlarını azaltmaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri