Sabun Kullanımı İhtiyaç duyulan bölgeye el veya cildi tahriş etmeyen lif ile bol bol köpükleyerek uygulayın. Köpüklü şekilde 2-3 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Günde 1-2 kez uygulayabilirsiniz. Tamamen doğal yağlardan üretildiği için her yaşta kullanıma uygundur.
Bıttım sabunu, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetişen bıttım ağacının yağından yapılan bir çeşit doğal sabundur. Yapımında kullanılan bıttım yağı, saç dökülmesi, kepek, egzama gibi saç ve cilt sorunlarını tedavi etmek için kullanılır.
Egzama için uygun bir sabun, çoğunlukla ne içermediği ile tanımlanır. Özellikle, koku veya alerjen madde içermez. Atopik ciltler için uygun bir sabun, sınırlı sayıda bileşen içermelidir. Adından anlaşılacağının aksine, egzamaya uygun bir sabun sabun molekülleri içermez!
Egzama tedavisinde egzama sabunlarından da yardım alınabilir. Egzama sabunu olarak bilinen çok sayıda sabun vardır. Özellikle bıttım sabunu, papatya sabunu, zeytinyağı sabunu, kefir sabunu ve kakao sabunu en çok kullanılan sabun çeşitlerindendir.
Egzamalı bölgeyi defne sabunuyla temizler ve masaj yaparsanız, egzamanın etkilerini en aza indirmiş olursunuz. Egzamanın yayıldığı bölgedeki kaşıntıyı ve kızarıklığı, defne sabunu kullanarak önlemek isterseniz düzenli kullanmanızı önereceğiz.
İlgili 43 soru bulundu
Eğer siz de ellerinizi sürekli olarak kimyasal ya da SLS, paraben içeren sabunlar ile yıkıyorsanız egzama sorunu ile karşı karşıya kalabilmeniz mümkün. Doğal sabunlar arasında sıvı Kastil sabunu, egzama üzerinde oldukça etkili.
Prebiyotikler bağışıklık sistemini destekleyerek egzamanın iki ana sebebi olan iltihabı azalar ve egzamaya karşı sizi korur. Yoğurt, kefir, süt ve süt ürünleri bol miktarda prebiyotik içerir. Sarımsak, kuşkonmaz, pırasa, kereviz ve enginar gibi sebzeler ve çilek, elma, muz ile üzüm gibi meyveler prebiyotik içerir.
Bıttım sabunu sarı-yeşil renkte olan geleneksel yöntemlerle üretilen bir sabun çeşididir.
Tetikleyiciler arasında kozmetikler, sabunlar, deterjanlar ve ağır kokulu losyonlar da bulunur. Parfüm ve temizlik ürünlerine maruz kalmak cildin tahriş olmasına neden olabilir. Bazı kişilerde hava değişiklikleri, soğuk algınlığı gibi hastalıklar ve stres egzamayı daha da kötüleştirebilir.
Egzama tedavisinde kortizon dışı bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar, ıslak pansumanlar ve lokal kortikosteroidli pomadlar kullanılır. Atak sıklığını azaltmak, deriyi güçlendirmek amacıyla nötral sabunlar, bariyer kremler, nemlendiriciler, egzama eldivenleri ve egzama şampuanları önerilmektedir.
Bıttım sabunuyla yıkandığınızda pürüzsüz bir cildiniz olur. Sabun cildinizi kurutmaz, aksine yumuşatır. Bıttım sabunu cilt lekeleri için de çok etkilidir. Lekelerin ortadan kalkmasına yardımcı olur.
Ürünün üretim aşamasından sonraki ilk hali yeşil renk tonundayken bekledikçe kuruyan Saf Bıttım sabunu sarımtırak renk almaya başlar bu durum tamamen doğal bir oluşumdur. Sabun yapısında bozulma,küflenme vs.gibi oluşumların olabilmesi mümkün değildir,Sabun bekledikçe yoğunlaşan yapıya sahiptir.
Su içmenin faydaları arasında cildi doğal olarak nemlendirmek başta kalır. Yeterince su içilmediğinde susuz kalan ve kuruyan cilt, egzama gibi bir dizi cilt sorununa daha açık hale gelir. Bol su içmek cildinizi nemlendirir, kuru ciltten kaynaklanan cilt hasarını önler.
Saçlarınızın dökülmesinden şikâyetçiyseniz mutlaka bıttım sabunuyla saçlarınızı yıkamayı denemelisiniz. 7-8 ay içerisinde tamamen parlak, ipeksi, güçlü, kepeksiz saçlara kavuşabilirsiniz. Tamamen doğal içerikli olan bıttım sabunu antiseptik özellik taşır.
Yüz, saç ve vücut temizliğinde oldukça etkilidir. Sentetik kimyasallarla birlikte kullanılmaması tavsiye edilir. Yüz ve vücut kullanımında köpürtülerek 2-3 dakika bekletilip bol su ile durulanırsa daha etkili bir sonuç alınır. Günde 2 sabah ve akşam düzenli kullanılması önerilir.
Aynı zamanda, saçların erken beyazlamasını da önler. Bıttım sabununun rengi sarı ve yeşil olur.
Egzama, bir alerji veya stres neticesinde ciltte meydana gelen ve halk arasında yaygın olarak görülen bir deri hastalığıdır.
Egzama kaşıntısına ne iyi gelir denildiğinde akıllara gelen doğal çözümlerden biri aloe veradır. Aloe vera egzamanın neden olduğu kaşıntıyı iyileştirebilir ve ciltteki hasarları hızlıca onarabilir. Aloe vera jelinin egzamalı bölgeye zarif hareketler ile masaj yapılarak uygulanması önerilir.
Aşırı derecede ilerlemiş egzama durumlarında antibiyotik kullanılabilir. Erken teşhis konulan egzamalara genellikle düşük dozluk kortizonlu kremler uygulanmaktadır. Kızarıklık ve kaşıntıya neden olan egzamalarda ilk seçenek genellikle kortizon kremleri olmaktadır.
Lavanta, bıttım, keçi sütü, kayısı, kükürt ve papatya sabunu gibi pek çok çeşitte ürün bulunmaktadır. Doğal sabun ürünlerinin raf ömrü ne kadardır? Üretilen doğal sabunları, saklama koşullarınıza bağlı olarak 1-2 yıl boyunca saklayabilirsiniz.
Bıttım sabununun rengi sarı ve yeşil karışımı olur. Bir rivayete göre, Prens Charles başta olmak üzere İngiliz kraliyet ailesi de Bıttım sabununu yıllardan beri severek kullanır. Bu nedenle, Bıttım sabunu halk arasında “prensin sabunu” adıyla da bilinir.
Cildi fazla yağlardan arındırması bakımından etkili olan yeşil bıttım sabunu, yağlı cilde sahip olan kişiler tarafından tercih edilen bir üründür. Olgunlaşmış menengiç tanelerinden elde edilen sarı tonlarındaki ise, normal ve kuru cilt tipinde olan kişiler için uygun olduğu düşünülür.
Değişik tipleri bulunan egzamanın en çok etkilediği organlardan biri ellerdir. Ellerdeki egzama çoğunlukla derinin biyolojik savunma kapasitesinin azalması veya yok olması sonucunda ortaya çıkar. Su, sabun, deterjan ve tozlu ortam gibi faktörler deriyi yıpratır.
Strese bağlı egzamanın belirtileri, kaşıntı, kızarıklık, kabarcıklar, cilt kuruluğu ve ciltte tahriş şeklinde olabilir. Stres, egzamanın şiddetini artırabilir veya alevlenmeleri tetikleyebilir.
Peru balsamına alerjisi olanlarda çikolata çapraz alerjik reaksiyonlara neden olabilmekte. Çikolata mevcut bir deri hastalığının; ürtiker, egzama, lokal ave genel kaşıntı, peroral dermatitis gibi, belirtilerini alevlendirebilmeklte.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri