Egzost patlaması karburator ve subap ayarlarından olur genelde. Sizde karburator olmadığına göre büyük ihtimalle subap ayarı istiyor alet.
Araba Neden Egzoz Patlatır Araba egzoz patlatma sorunu, aracınızın egzoz sisteminde bulunan bir sorun nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu sorunlar arasında, egzoz borularının tıkanması, egzoz borularının yıpranması veya egzoz sisteminde bulunan bir parçanın arızalı olması gibi nedenler bulunabilir.
1- Lpg ayarı ve motora giren hava miktarı ayarlı değilse kalkışlarda lpg de patlatma yapar. 2- Lpg beyni arızalı ise motora fazla yakıt göndereceği için boğulma meyadana gelip ani gazlarda lpg de patlama yapar. 4- Motor sente ve avans ayarı düzenli değilse kalkışlarda lpgli araçlarda patlama ve patlatma meydana gelir.
Öncelikle patlak egzoz araç motorlarına zarar vermemektedir. Ancak araç performansını düşürerek yakıt tüketimini arttırır, çıkardığı gürültü nedeniyle çevredekilerde rahatsız olmaktadır. Patlak egzozun araç performansını düşürdüğünü çoğu sürücü bilmediği için egzoz arızalarını pek önemsememektedir.
Egzoz Patlamaları: Yanmamış yakıtın egzoz sistemine geçip yanması sonucunda, egzoz patlamaları meydana gelir. Bu patlamalar genellikle sesli ve bazen ateşleme süreciyle senkronize olabilir. Ayrıca, egzoz sisteminde biriken karbon kalıntıları veya diğer yanma artıkları da patlamalara neden olabilir.
İlgili 24 soru bulundu
5. Motorda Tekleme. Susturucunun içinde bir delik oluştuğunda bu durum, egzoz gazlarının genel akışını bozabilir. Yanma odasında olduğu hesaplanan oksijen miktarı doğru olmadığında teklemeye neden olur.
İlk olarak, eğer egzoz sistemi dışarıya rahatça mevcut gazı atamadığı zaman bu gaz araca hararet olarak geri döner. İkinci olarak Aracın yeterince hızlanmamasıyla egzozun tıkandığı anlaşılabilir. Bunun yanında gaza bastıkça araçtan boğuk bir ses gelir bu da üçüncü yoldur.
Egzoz Tamiri Ücreti Ne Kadar
Ufak olan yerler için egzoz tamiri fiyatı ortalama olarak 80- 200 TL arasında tutmaktadır. Birçok egzoz tamircisi genellikle macun sürerek müşterinin sıkıntısını gidermektedir. Aracın egzozundaki delik büyük seviyede ise ustanızdan parça ekleyerek kaynak atmasını isteyebilirsiniz.
Açık veya performans egsozu motorun geç ısınmasına ve bundan dolayı çok hatrı sayılır bir miktar olmasa da motor ömründen ve yakıttan çalar. Yakıtın daha verimli yanmasının önleyerek her daim, her devirde fazladan tüketime sebep olur.
Abartı egzoz kullanımı trafikte yasaktır. Bu sebeple abart egzoz taktırdığı tespit edilen sürücülere idari para cezası uygulanmaktadır. Ceza ile birlikte, gürültülü egzoz taktırdığı tespit edilen araçlar trafikten men edilir.
Motor halen yüksek devirde iken egzoz subabı açılır. İçerisinde yanmamış yakıt bulunan egzoz gazları açılan egzoz sübabından silindir dışına atılır. Yanmamış benzin egzoz boruları içerisinde oksijenle karşılaşır ve yüksek sıcaklığında etkisi ile yanar ve egzoz borusu ucundan alev çıkar.
Egsozda patlama olması silindirden yanmayan karışımın burada birikerek yanması sonucu oluşur.Egsozun içinde hava dolaşmaz.Sadece yanmış karışım dışarı atılır.Bazı turbo modellerde dışarı atılan gaz bir turbin pervanesini çevirir.
patlama sesi yanmamış çig yakıtın egzozun ısısı ile yanmasından kaynaklanır. aracın lpg li ise benzinde bırakıp benzinde çalıştırırsan sorun çözülür.
YALNIZ BİR ŞEY DAHA VAR. SUSTURUCULARIN İÇİNDE SES DALGALARINI AZALTAN YANMAZ BİR MADDEDEN YAPILAN LİFLER VARDIR. İÇİ DAĞILMIŞ SUSTURUCUDA BU LİFLER TIKANIKLIĞA, DOLAYISIYLA PERFORMANS DÜŞÜŞÜNE VE AZ DA OLSA YAKIT ARTIŞINA NEDEN OLUR... EGZOS MOTORDAN ARKAYA KADAR TEK PARÇA DEĞİLDİR...
1.emisyon testinde değerler çok yüksek çıkar veya test başarısız olur. 2.araç çekişten çok düşer. 3.alt devirler çok cansız olur 1500-3000 arası(dikkat edin şehiriçinde en çok kullanılan devir aralığıdır.) 4.yakıt tüketimi artar, rampa çıkmak eziyete dönüşür.
Backfire Nedir? - YouTube. Anlatan Adamlar olarak bu bölümüzde backfire nedir, halk arasında egzoz patlatma olarak bilinen egzozdan nasıl ateş çıkartılır, zararlı mıdır konularını anlattık.
Motoru çalıştırırken yüksek, tıkırtı ve titreşimli seslerin yanı sıra belirgin bir hırıltı veya kükreme fark edebilirsiniz. Susturucuda hasar olduğunda, işini yapamaz – bu da motordan egzoz boruları yoluyla taşınan sesi boğar. Bu, yasalara aykırı ve gerçekten yüksek bir egzoz gürültüsü ile sonuçlanabilir.
Normal araçlarda kullanılan susturuculu egzozlar havanın dışarı atılması anında bir direnç oluşturur. Bu olay haliyle aracın performansını da etkiler.
Egzoz muayene gecikme cezası 2023 yılı itibariyle 6.227 TL olarak belirlenmiştir. Eğer ilk 15 gün içinde egzoz muayene cezasını ödersen %25 indirimden faydalanarak da ödeme yapabilirsin. Muayene sonucunda egzoz emisyon ölçümünün standartların dışında çıkması durumunda ise 12.561 TL para cezası kesilecektir.
Egzoz susturucusu, egzoz borusu çıkışını daraltarak dışarıdan duyulan sesi azaltmaya yarayan araçtır. Bununla beraber, egzoz gazının çıkışını zorlaştırıp performansı düşürebilir. Araç susturucularının ortalama 80.000 kilometrede bir değiştirilmesi gerekir.
Kesinlikle ve kesinlikle patlak egzoz yakıt tüketimini azaltır, arttırmaz.
Egzozlar hava ile temas halinde olduklarından dış kılıflarında oksidasyon oluşur ve bu durum sayesinde paslanma evresi başlar. Ayrıca paslanabilecek ve aynı titizlikle takip edilmesi gereken egzoz taşıyıcısı bulunmakta. Egzoz ömrü, hava temasını da dikkate alırsak yaklaşık 10 yıl kadardır.
Katalitik konvertörün tıkandığı şu şekillerde anlaşılabilir: Katalizörün içinden tıkırtı (tıkır tıkır) sesleri geliyor ise. Egzozdan kötü bir koku (çürük kokusu gibi) geliyor ise. Aracınız egzoz muayenesinden geçememiş ya da aracınızın egzoz emisyon değerleri olması gerekenin üstünde ise.
Yetkili serviste orjinal katalizör değişimi en az 1500 tl civarındadır.
Eğer egzoz ya da emme manifoldunda sorun varsa aracın çekişi ve performansı bariz bir şekilde düşer. Aracın çalışması ve özellikle hızlanması esnasında motordan hırıltı geliyorsa, yüksek patlama sesleri duyuluyorsa; egzoz manifoldunda çatlak, kırılmalar veya contasında kaçak, sızıntı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri