motorunuzla beraber fabrikadan bir kağıt gelmiş olmalı üzerinde şase numarası v.s. yazılı olan orda motorla ilgili tüm bilgilerde yer alır. Sökebiliyorsanız silindir kapağını söküp,silindir çapını ve pistonu AÖN alt ölü noktaya alıp derinliğini ve kapak conta kalınlığını katarak+kapak hacimini unutmadan.
Bir motorun silindir hacmi 1.6 litre denildiğinde aslında bu yuvarlak bir rakamdır. Gerçek rakam 1598 cc ya da 1580 cc olabilir. Örneğin 4 silindirli bir motorda dört silindirin hacimleri toplamını gösterir. Silindirin taban alanı ile strokunun, yani bir silindirin taban alanı ile yüksekliğinin çarpılmasıyla bulunur.
80 cc motor hacmine sahip olan motosikletin çoğunlukla tek silindirli olarak bilinmektedir. Motor gücü daha büyük motosiklet araçlarına nazaran küçük olduğu için yakıt tüketimi de aşırı fazla değildir. Ortalama beş ile yedi arasında beygir gücü üretme özelliğine sahiptirler.
80 CC kiti sadece karbüratörlü yakıt sistemine sahip olan scoter modelleri için uygundur. Enjeksiyon sistemi ile çalışan 50 cc scoter modelleri yakıt miktarını ECU yardımı ile püskürttüğü için 80 CC.`ye yükseltilmiş bir enjeksiyonlu motorda bu kit yarardan çok zarar getirir.
Genellikle santimetre küp (cc) cinsiyle ifade edilen motor hacmi, en yakın onda bire yuvarlanarak litre değeriyle de tanımlanabiliyor. Örneğin 1580 cc hacimli bir motor 1,6 litre olarak ifade ediliyor.
İlgili 17 soru bulundu
Bu aracın motor hacminin santimetreküp cinsinden hesaplanışıdır. Silindirin hacmini bulmak için silindir çapı ve strok boyunun santimetre cinsinden çarpılması gerekmektedir. Motor hacmini bulmak için ise motorda yer alan silindir sayısının silindir hacmi ile çarpılması gerekmektedir.
100cc Motosiklet En Yüksek/Fazla Hızları
100cc motosikletlerin ortalama maksimum hızı yaklaşık 45-65 mph'dir, ancak çoğu üretim makinesi 50-60 mph kadar hızlı gidebilir.
Güncel yasalara göre 50 cc'ye kadar olan motosikletler B sınıfı, yani otomobil ehliyetiyle kullanılırken, bunun üzerinde silindir hacmine sahip motosikletler içinse A1 sınıfı ehliyet gerekiyor. 500 cc üzerindeki motor hacmine sahip motorları kullanmak için ise A2 sınıfı ehliyet gerekiyor.
Araba ehliyeti yani B sınıfı sürücü belgesine sahip yurttaşlar 50 cc'ye kadar olan motorsikletleri kullanabilmektedir.
50 cc'lik motosikler, tüvtürk muayene işlemine tâbii tutulmaz. Daha büyük motosikletler, 2 yılda 1 muayeneye girer.
600cc iki silindir, her silindirin hacmi 300cc olur. 600 cc 4 silindir'de aynı oranda her silindir hacmi 150cc olur.
Birçok motosiklet kullanıcısı 50 cc scoter kullanmakta iken sonra 50 cc scoteri 100 cc ye çevirme işlemi yapmak istemektedir. Bu işlem motorun gücünü artırmak için yapılmaktadır. Sadece karbüratörlü modellerde bu silindir kiti uygundur. Birçok kişi scoter 100 cc yapma kiti kullanmak zorunda kalır.
8,3L V10 (500 hp) motora sahip olan Dodge Tomahawk saatte 560 kilometre hıza yaparak, dünyanın en hızlı motosikleti ünvanını elinde bulunduruyor.
50 cc motorların maksimum hızı, motorun yapısına, ağırlığına, hava koşullarına ve sürücünün sürüş tarzına göre değişir. Genel olarak, 50 cc motorlar saatte 50-60 km hıza ulaşabilir. Ancak, bazı 50 cc motorlar saatte 70-80 km hıza kadar çıkabilir. 50 cc motorların, yokuş çıkarken zorlanabileceği doğrudur.
CG 200 cc SİLİNDİR 65.5MM 15 PERNO SILVER.
MSR-ATV SİLİNDİR 180 cc 62.5 mm.
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden muaf, Zorunlu Trafik Sigortası da zorunlu olmayan 50 cc'lik motorlu bisikletler risk oluşturmaya devam ediyor. Kaza anında büyük mağduriyetler ortaya çıkıyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte motosikletlere olan ilgi artmaya başladı.
Canlı yayında seçim sürecini değerlendiren Bakan Soylu, ayrıca B sınıfı ehliyet sahiplerinin bundan sonra 125 cc altı motorları motor ehliyeti olmadan kullanabileceğini de duyurdu. İşte, B Sınıfı ehliyet motor kullanımı hakkında bilgiler. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada; 125 cc altı motorlar var.
50cc'ye kadar olan motor gücüne sahip motosikletleri kullanmak için araba ehliyetine sahip olmanız gerekmekte.
Motor hacmi 50 cc ve üzerinde olan sepetli veya sepetsiz tüm iki tekerli ve üç tekerli motorlu taşıtlar iki yılda bir olmak üzere TÜV istasyonlarında muayeneye tabidir. Motosiklet muayene istasyonuna götürülmeden önce bir ön hazırlık sürecinden geçirilmelidir.
Ancak bu durum artık değişiyor. Zira İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı ile görüştüklerini ve artan motosiklet kullanımıyla birlikte önümüzdeki dönemde yeni bir düzenlemeye gidileceğini söyledi. Buna göre artık B sınıfı otomobil ehliyeti ile 125cc'ye kadar olan motosikletler kullanılabilecek.
Silindir hacmi 125 cc ye kadar olan motosikletler A1 sınıfı ehliyet ile kullanılabilir. A1 sınıfı ehliyete müracaat etmek için 16 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir. A1 sınıfı motosiklet ehliyetini genellikle 18 yaşına ulaşmamış motosiklet sürücüleri tercih etmektedir.
Otobana kaç cc motor girebilir? Plakalı, sigortalı, muayenesi yapılmış ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinin maddelerine uyan 100 cc motosikletler ile üst cc motosikletler otoyollara, anayollara, karayollarının tümüne girebilir ve yol alabilir.
Motor Hacmi 80 cc olan motosiklet 100 km'de yaklaşık 2,2 litre benzin yakmaktadır. 2,1 litre benzin şu anda 55 tl yapmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri