Sınavdan en az yarım saat önce gireceğiniz binada hazır bulunmanız gerekir. E-sınav kılavuzuna göre sınava geç kalırsanız ve o sırada sizden önce çıkan bir aday olursa sınava alınmayacağınız belirtilmektedir. Fakat geç kaldığınız halde sınavdan kimse çıkmamış ise sınava alınacağınız belirtilmektedir.
Sınavdan en az yarım saat önce gireceğiniz binada hazır bulunmanız gerekir. Sınava geç kalmanız durumda ki bu en fazla 15 dakika olabilir; sizden önce çıkan bir aday yoksa sınava alınırsınız. Aksi taktirde sınava giremezsiniz. Ona göre işinizi sağlama alıp erkenden sınav yerinde olunuz.
e. e-Sınavın başlama saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri binada hazır bulunmaları gerektiğini kursiyerlere duyurmak.
(Seçim yapılmadığında varsayılan En Yakın Tarihtir.) E-Sınavlar Hafta içi saat 18:00 ve 19:15 olmak üzere 2 oturum; hafta sonu 10:00, 11:15, 12:30, 13:45, 15:00 ve 16:15 olmak üzere günde 6 oturum şeklinde her gün yapılabilmektedir.
İl ve ilçelerde yapılan elektronik ehliyet sınavları haftaiçi veya haftasonu yapılmaktadır. Sürücü adaylarının işten gelişleri düşünerek haftaiçi genelde akşam 18:00'den sonra gerçekleştiriliyor. Haftasonu ise 09:00'dan itibaren başlamaktadır. Her saat bir e-sınav yapılmaktadır.
İlgili 39 soru bulundu
yapılacaktır (saat 11.00' den sonra hiçbir aday, kesinlikle sınava alınmayacaktır). Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adaylar en geç saat 10.30'da sınav giriş belgesinde belirtilen salonda hazır bulunacaktır.
Birinci vites kalkış vitesidir. Zorunlu haller dışında, kalkıştan hemen sonra aracınızı ikinci vitese geçiriniz. ( Yaklaşık 3-4 araç boyu bir mesafede ikinci vitese geçmeniz gerekir. )
Direksiyon sınavları saat 08:20'da başlar 17:10'da biter. Bir araçla günde 12 aday sınava girebilimektedir. Direksiyon Sınavı'na geç kalırsam ne olur? Sınava geç kalmamak için mutlaka en az yarım saat öncesinden sınav yerinde olmanız sizin faydanıza olacaktır.
Ehliyet almak için teorik sınavda karşınıza trafik, motor ve ilk yardım ile ilgili sorular çıkar. Her ne kadar ehliyet sınavlarının teorik kısmı kolay olarak görülse de aslında oldukça zor bir sınavdır.
MEB tarafından belirlenir. 2019 sonrası elektronik ehliyet sınav sistemine geçildi. E- sınavlar genelde hafta içi ve hafta sonu yapılır. Direksiyon sınavları ise hafta sonu yapılır.
L park yaparken ise park alanına tek seferde girmelisiniz. Araç belirlenen alana girdikten sonra bir ileri bir de geri manevra hakkınız bulunuyor.
Sınava gelirken yanınızda SINAVA GİRİŞ BELGESİ ile birlikte NÜFUS CÜZDANI, PASAPORT veya önceki sertifika türünden EHLİYET bulundurmayı unutmayınız. Sınavınızın geçerli sayılması herşeyden önce sınav kurallarına uymanıza bağlıdır. Cep telefonu ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.
ELEKTRONİK SINAVA GEÇİLDİ! Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile yapılan açıklama da bundan sonra ki ehliyet sınavlarının elektronik sınav olarak yapılacağı belirtildi. Yani artık kağıt, kalem, silgi ile girilen yazılı sınavlar tarihe karışacak.
E-ehliyet sınavı için giriş belgesini sürücü kursumuzdan alacaksınız. E-sınava gelirken; Elektronik cihaz vs. getirmeyiniz. Nüfus cüzdanını unutmayınız ve sınavdan en az 30-40 dakika önce sınavın yapılacağı merkezde olunuz.
KAÇ SORU SORULUYOR VE KAÇ DAKİKA? Ehliyet sınavında 50 sorudadan 12 tanesi ilk yardım, 23 tanesi trafik, 9 tanesi motor ve 6 tanesi trafik kuralları üzerinedir. Sınav süresi 45 dakikadır.
Ehliyet sınavlarından başarısız olduğumda kaç kez sınava girebilirim? Ehliyet sınavlarında ilk 4 defa başarısız olabilirsiniz. Sonrasında 4 sınav hakkı daha kazanabilirsiniz. Ehliyet sınavında toplam kaç soru sorulur?
En çok soru sayısı Trafik bölümünden gelir. Trafik soruları ağırlıklı olarak trafik işaretlerinden gelir.
Teorik sınavdan başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz. Direksiyon sınavından başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz. 4 hakkınızdada başarısız olursanız, 4 hak daha açılarak 14 direksiyon dersi ücreti ödersiniz.
Sürücü adayları 4 defa teorik sınava, 4 defa da uygulamalı sınava (direksiyon sınavına) girme hakkı bulunmaktadır. Aday sınav döneminde iken mazeretsiz olarak sınava girmezse bir hakkını kullanmış olur.
Bineceğiniz aracın kapısını sol elle açın ve sağ ayakla araca binin. Bu sayede arkanızdan araç gelip gelmediğini daha rahat kontrol edebilirsiniz. Vites kolunu boşa alın, kontak anahtarını çevirerek aracınızı çalıştırın. Araca bindikten sonra ilk yapacağınız işlem koltuk ve ayna ayarları olmalı.
25 Metre Geri Gelme Parkuruna yaklaşırken sağ sinyalimizi vererek hızımızı düşürür kaldırım ile sarı kesik çizgiyi ortaliyarak düz bir şekilde öndeki sarı çizgiye (Dubanın hizasına) kadar gidip dururuz.Daha sora direksiyonu sabit tutarak düz bir şekilde 25.m debriyaj ile yavaşça geri gideriz.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
Yokuşta araba kaldırılacaksa ve araç manuel vitese sahipse öncelikle hem frene hem de debriyaja basılması gerekir. Frene ve debriyaja basıldığı sırada vites 1'e getirilir ve ayak fren pedalından çekilip gaza basılarak kavrama sağlanır. Böylece araç güvenle hareket etmiş olur.
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
Hiçbir koşulda debriyaj+fren yapma, sadece duracağın zaman yapmalısın. Viraja 2. viteste girebilirsin, sorun olmaz. Daha sonra zamanla araca alışırsın ve 3. vites bile sana yavaş gelebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri