EHLİYET YENİLEME İÇİN SAĞLIK RAPORU NASIL, NEREDEN ALINIR? Eğer aile hekimi tarafından rapor alınmak isterse ve hekim araç kullanma sakıncası olmadığını düşünürse sürücü olur raporunu verecektir. Aksi bir durum olduğu müddetçe kişinin rahatsızlığı ne yönde ise bu rahatsızlığa dair kişi bir uzmana yönlendirilecektir.
11) Sağlık raporunda kişinin durumuna özgü daha kısa sürelerde kontrol muayenesi öngörülmemişse düzenlenen sağlık raporu düzenlendiği tarihinden itibaren iki (2) yıl süreyle geçerlidir.
Aile Sağlık Merkezleri ya da eski adıyla Sağlık Ocağı aracılığıyla da temin edilebilen sağlık raporu, belirli koşullar altında verilebiliyor.
Başka Aile Hekiminden Sağlık Raporu Alınır Mı? Farklı bir aile hekiminden sağlık raporunun alınabilmesi için kişilerin kayıtlarını o aile hekimi üzerine geçirmeleri gereklidir.
İşitme kaybı, denge kaybı, madde ve alkol bağımlılığı, katarakt, gece ve renk körlüğü, görme bozukluğu, epilepsi gibi hastalıkların var olup olmadığının tespit edilmesi için gerekli olan muayeneler ve testler uygulanır. Ehliyet sağlık raporu alırken özellikle de göz muayenesinin göz ardı edilmemesi gerekir.
İlgili 35 soru bulundu
Sürücü belgesi almak için gerekli olan sağlık belgesi de dahil olmak üzere tüm sağlık raporlarının e-Devlet üzerinden alınması mümkün olur. e-Devlet sisteminde aile hekiminde kayıtlı olan tüm belgelere ulaşım sağlanması ve bu şekilde de sağlık raporu alınması mümkün olur.
Göz Çizdirme Ameliyatı
Ehliyet almak için gerekli sağlık raporuna göre göz muayenesi olmak gerekmektedir. Ehliyet için göz muayenesi ile görme dereceleri saptanarak yeterli görme seviyesine sahip kişilere ehliyet almak için rapor düzenlenmektedir.
Aile hekimleri, tek hekim olarak kabul edilir ve tek hekimin verebileceği sağlık raporu kuralları aile hekimleri için de geçerlidir. Aile hekiminin hastaya rapor vermesi kendi değerlendirmesi ve inisiyatifi ile ilgili bir durumdur. Bu nedenle hekime herhangi bir şekilde baskı yapılamaz, talimat verilemez.
Ehliyet için Sağlık Raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan özel sağlık kuruluşlarında, aile sağlığı merkezlerinde (eski adıyla sağlık ocağı), Sağlık Bakanlığı hastanelerinde ve Üniversite hastanelerinde alınabiliyor. Sağlık raporu üzerine kaşe ve imzasını atan doktor, raporu onaylayarak teslim eder.
İlaç raporları genellikle 3-6-9 ya da 12 aylık olarak verilir. Süresi biten ilaç raporları bu sürenin bitiminden sonra yenilenir. İlaçların süresi bitmeden 15 gün öncesinden doktora giderek raporunuzu yeniletebilirsiniz. Raporunuz devam ediyorsa ilacı aile hekimi de yazabilir.
Ehliyet yenileme için sağlık raporu e-Devlet üzerinden alınamıyor. Ancak platform üzerinden rapor almak için gerekli olan kişisel sağlık bilgi formu oluşturulabiliyor.
UYARI: İstirahat dışındaki raporları sadece bağlı bulunduğunuz aile hekiminden alınız. E imza ile rapor düzenlendiği için aile hekimi dışında başka hekime sistem rapor vermeye izin vermemektedir.
İşe giriş sağlık raporu Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri olan OSGB firmalarından alınabilir. Ayrıca az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için Aile Hekimliği de tercih edilebilir.
"Aile hekimlerinden kaç gün rapor alınabilir?" sorusunun yanıtına gelirsek aile hekimleri 10 gün rapor verebilir. Bu süre, bir aile hekiminin tek seferde verebileceği en uzun rapor günüdür. 10 günlük süre tamamlandıktan sonra kontrol için doktora gittiğinizde aile hekimi size tekrar bir 10 günlük rapor yazabilir.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.
Ehliyet için sağlık raporu ücreti 2022 yılı için; Tek Hekim 90 TL, iki Hekim 130 TL, Sağlık Kurulu ise 215 TL olarak belirlenmiştir.
Eğer sadece fiziki muayene yapılacaksa uzman doktor gerekli muayeneleri yapıp hemen ardından tek hekim sağlık raporu oluşturabilir.
Aile Hekimi sizin Boy/Kilo/ Bel/ Kalça gibi ölçülerinizi alıp OBEZİTE yönünden Beden Kitle Endeksini tespit eder ve Takiplerinizi yapar, Önerilerde bulunur. Aile Hekiminiz , Evlilik için müracaat ettiğinizde İlgili tahlilleri yaptırır ve EVLENMEYE ENGEL HALİ YOKTUR raporunu düzenleyebilir.
Özel ya da devlet hastanelerinden alabileceğiniz bu sağlık raporunu emniyet müdürlüklerine teslim etmenizle birlikte ehliyetiniz güncellenecektir. · Bir monoküler ehliyet sahibiyseniz kullanacağınız aracın şehir içindeki hızı 50 km/saati geçmemelidir.
Rapor parasının alınabilmesi için öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren de, bu sağlık raporunu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK yetkililerince incelenen rapor uygunluk durumunda onaylanır. Onaylanan rapor için PTT'ye ödeme talimatı gönderilir.
İsteyen vatandaşlar randevu almadan da Aile Hekimine müracaat edebilir. Yani muayene olabilmek için randevu almak zorunlu değil. Ayakta tedavi olmak için başvuran hastaların muayenesi yapılacak. Acil olarak gelen hastalara ise her zamanki gibi öncelik verilecek.
Rapor almak için, Allah korusun ama önce hasta olmak gerekir. Yani, rapor hasta olan kişilere verilir. Tamam, bunu herkes biliyor. Ama, hasta olmadan da rapor alınabilir. Asıl önemli olan ve herkesin merak ettiği de zaten budur.
Ehliyet için sağlık raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan özel sağlık kuruluşlarında, aile sağlığı merkezlerinde (eski adıyla sağlık ocağı), Sağlık Bakanlığı hastanelerinde ve üniversite hastanelerinde alınabiliyor. Sağlık raporu üzerine kaşe ve imzasını atan doktor, raporu onaylayarak teslim eder.
Başvuru yapan kişinin eğer ciddi bir sağlık problemi yoksa aile hekimi tarafından yapılan muayene sonucunda sürücü olur raporu verilmektedir. Gözlük kullananların raporlarına “gözlük kullanmak kaydıyla” geçerlidir ifadesi yer alır.
1) Her iki gözde görme gücü toplamları 10 / 20 den daha az olan ve her iki gözün görme derecesi ayrı ayrı en az 0.5 olmayan (sağ göz 0.5 ve sol göz 0.5) sürücü belgesi alamaz. (3) Görme Düzeltmesi; a) Gözlükle düzeltme kabul edilir. Ancak araç kullanırken sürücü gözlüğünü takmak zorundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri