En çok soru sayısı Trafik bölümünden gelir. Trafik soruları ağırlıklı olarak trafik işaretlerinden gelir.
Ehliyet sınavında toplam kaç soru sorulur? Trafik ve Çevre Bilgisi 23 soru, Motor ve Araç Tekniği 9 soru,İlk Yardım Bilgisi 12 soru ve Trafik Adabı 6 soru olmak üzere toplam 50 soru sorulur.
Sınavda 12 adet ilk yardım, 23 adet trafik, 9 adet motor ve 6 adet trafik adabı olmak üzere toplam 50 adet soru sorulmaktadır ve sınav süresi 45 dakikadır.
Bu sorulardan, 12 tanesi ilk yardım, 23 tanesi trafik, 9 Tanesi motor, 6 Tanesi trafik adabı sorularından oluşmaktadır. Ehliyet sınavındaki puanlama da oldukça basittir. Sınavda sorulan 50 sorudan en az 35 tanesine doğru yanıt vermeniz geçmek için yeterlidir. Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürmemektedir.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
İlgili 24 soru bulundu
L Parka yanaşırken sağ sinyalimizi veririz, yanaşırken aracın hızını iyice düşürmeliyiz.
25 Metre Geri Gitmek
Parkurda 25 metre geri gitme alanına geldiğiniz zaman dörtlüleri yakmalısınız. Aracı geri vitese alıp, direksiyon düz bir şekilde geri sürmelisiniz. 25 metre tamamlandığı zaman komisyon üyesi sizi uyaracaktır.
Ehliyetini 4 ay sonunda geri alabilmen için de psikoteknik değerlendirme raporuna tabi tutulursun. Söz konusu raporda ilgili kişinin ehliyetini geri alabileceği belirtilirse sürücü belgesi 4. ayın sonunda geri alınır. Bir yıl içinde 3. kez 100 ceza puanını doldurursan da sürücü belgene süresiz olarak el konulur.
Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir. Her soru 4 şıklıdır. E-Sınav testlerini sitemizinden ders çalış bölümünden çözebilirsiniz yada E-sınav testi tılayarak çözebilirsiniz.
Geçme notu 70 olarak belirlenmiştir. 100 üzerinden 70 veya daha fazla puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.
Geçmiş dönemde çıkan sorular ile sınava çalışmak oldukça yararlıdır. Ancak bunun öncesinde konu anlatımlarının okunması ve derslere düzenli olarak katılım gösterilmesi gereklidir.
Ehliyet almak sanıldığı kadar zor bir işlem değildir ve pratik ve teorik bilgiler sayesinde kolaylıkla ehliyet alınabilir. Ehliyet sınavında toplam 50 adet soru bulunur. Bu sınavdan geçerli bir not almak ve ehliyet almak için en az 70 puan almanız gerekir.
Sınavlarda başarılı olan adaylar, ikamet ettikleri yerleşimdeki nüfus müdürlükleri aracılığıyla stajyer ehliyetlerine sahip olabiliyor. Stajyer sürücü belgesi, halk arasında ilk kez ehliyet alan kişilere verilen bir belge olarak nitelendiriliyor.
Sertifikanız elinize ulaşır ulaşmaz, emniyet müdürlüğünden randevu almanız ve daha sonra sertifikanız ile sizlerden istenen belgeleri götürmeniz gerekir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra sürücü kimlik kartınız bulunduğunuz adrese 15 gün içinde teslim edilir.
Teorik sınava hazırlanırken kendinize bir takvim belirleyerek hedefler koymalısınız. 3 dersi aynı anda çalışmak yerine birer ay arayla tek tek çalışmalısınız. Eğer kursa gitmeyecekseniz, yardımcı kitaplar edinerek ve önceden çıkmış olan soruları çözerek deneyim kazanabilirsiniz.
Sınav sonucunu öğrenmek isteyen kişiler E-devlet'te arama butonuna 'ehliyet sınav sonuç sorgulama' yazarak sonuç sayfasına ulaşabilirler.
Elektronik ehliyet sınavını geçemedim ne olacak? Sürücü adayı eğer ki E-Sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir E-Sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son E-Sınavdan itibaren 1 ay içinde E-Sınava girmek zorundadır.
Eğer sınavdan kalırsanız mecburi 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor. Ders saatlik ücretlerini de ehliyet fiyatları sayfamızdan direksiyon eğitim için ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini detaylı öğrenebilirsiniz. Ehliyet fiyatları için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Tüm bu bilgiler ışığında tekrar toparlamamız gerekirse, yazılı (teorik) veya direksiyon sınavlarında 4.defa giriş hakkınızı da başarısız tamamlarsanız tekrar baştan sürücü kursuna kayıt yaptırmanız gerekiyor yoksa dosyanız yanıyor.
Normal teorik sınavlarda sınav süresi 60 dakikadır. Fakat e-sınav'da sınav süresi 45 dakikadır.
Teorik sınavdan başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz. Direksiyon sınavından başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz. 4 hakkınızdada başarısız olursanız, 4 hak daha açılarak 14 direksiyon dersi ücreti ödersiniz.
DURMA : Her türlü trafik zorunlulukları (kırmızı ışık, yetkilinin dur işareti, yol kapanması gibi) nedeniyle aracın durdurulmasıdır. DURAKLAMA : Trafik zorunlulukları dışında araçların, insan indirme ve bindirmek, eşya yüklemek, boşaltmak veya beklemek amacıyla kısa bir süre için durdurulmasıdır.
Her araçta dörtlü ikaz lambalarını yakabilmek için özel bir buton bulunur. Bu buton genelde kırmızı üçgen renktedir. Butona basıldığında ön ve arkadaki 2'şer lamba aynı anda yanmaya başlar. Dörtlü lambaların çalışması için motorun çalışır durumda olması gerekmez.
Bineceğiniz aracın kapısını sol elle açın ve sağ ayakla araca binin. Bu sayede arkanızdan araç gelip gelmediğini daha rahat kontrol edebilirsiniz. Vites kolunu boşa alın, kontak anahtarını çevirerek aracınızı çalıştırın. Araca bindikten sonra ilk yapacağınız işlem koltuk ve ayna ayarları olmalı.
Direksiyon tam sol yönde çevrilir araç 45° döndükten sonra direksiyon 9-15 konumuna getirilir ve açı korunarak aracın bir öndeki araç ile hizası sağlanır; yani aracın ön kısmının girebilecek yeterli konuma sahip olması sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri