Ehliyet sınavlarında ilk 4 defa başarısız olabilirsiniz. Sonrasında 4 sınav hakkı daha kazanabilirsiniz. Ehliyet sınavında toplam kaç soru sorulur? Trafik ve Çevre Bilgisi 23 soru, Motor ve Araç Tekniği 9 soru,İlk Yardım Bilgisi 12 soru ve Trafik Adabı 6 soru olmak üzere toplam 50 soru sorulur.
Teorik sınava en fazla kaç defa girebilirim ? Eğer sürücü adayı 4 sınav sonucunda başarısız olursa, kursu tekrar etmek zorunda kalır.
4 hak sonunda direksiyon sınavından başarısız olan aday dilekçe vererek +4 hak sahibi olur. Sürücü adayı direksiyon eğitimini ücretini kursa ödeyerek yeniden alır. Direksiyon sınavı +4 hak tamamlama ücreti 3500-4500 TL arasındadır.
İlk 4 hakkınız başarısız olup, 45 gün içerisinde de dilekçe ile başvuru yapmazsanız veya 8. kez direksiyon sınavına girip başarısız olursanız dosyanız yanar ve tekrar en baştan ehliyet sınavına yazılmanız gerekir.
Sürücü adayı eğer ki E-Sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir E-Sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son E-Sınavdan itibaren 1 ay içinde E-Sınava girmek zorundadır.
İlgili 30 soru bulundu
Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir.
2020 yılı için teorik (yazılı) sınav ve direksiyon sınavı için 4 er hakkınız vardır.
Direksiyon sınavında 4 kez başarısız olursam dosyam yanar mı? Hayır yanmaz. 14 direksiyon dersi ücretini ödemeniz karşılığında 4 hak daha açılır. Bu 4 hakkınızı da yakmanız durumunda kurstaki kaydınız silinerek, yeniden kursa kayıt olmanız ve teorik sınava tekrardan girmeniz gerekir.
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
Tüm bu bilgiler ışığında tekrar toparlamamız gerekirse, yazılı (teorik) veya direksiyon sınavlarında 4.defa giriş hakkınızı da başarısız tamamlarsanız tekrar baştan sürücü kursuna kayıt yaptırmanız gerekiyor yoksa dosyanız yanıyor.
İlk kez ehliyet alacak olanlar için teorik sınav giriş ücreti 240 TL, direksiyon sınavı giriş ücreti ise 295 TL'dir. Ehliyet yükseltmek isteyen sürücülerin ise teorik sınava girmesine gerek yoktur. Bu kişiler sadece 295 TL'lik direksiyon sınav ücretini ödeyerek sınava girebilirler.
Sürücü kursları zorluk çıkardığında bazı adaylar sürücü kursu ile sürtüşmek pahasına ücreti bankaya kendi yatırıp dekontu sürücü kursuna veriyor. Bazı adaylar da hiç uğraşmak istemiyor doğrudan 130 TL olan direksiyon sınav ücretini 170-180 TL olarak sürücü kursuna ödüyor.
Eğer sınavda başarısız olursanız zorunlu 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor.
Ne olursa olsun toplam 35 doğru yapmanız gerekiyor. isterseniz motor sorularına hiç dokunmayın toplam doğru sayınız "en az 35" olsun geçiyorsunuz. 15 Yanlış yaparsanız gerisi doğru olursa sınırda 35 doğru, 70 puan alarak sınır puanla geçersiniz.
Sürücü adaylarının yazılı ve sözlü olarak sınavlarda başarılı olması gerekir. Sürücü adayının dosya süresince 4 kez sınava girme hakkı bulunur. Sürücü adayının tüm haklarını kullanmasına rağmen başarısız olması durumunda dosyası yanar.
-Ben bir sürücü kursuna kayıt oldum, sonra kurs değiştirebilir miyim böyle bir imkanım var mı ? Böyle bir imkanınız yok.
L park yaparken ise park alanına tek seferde girmelisiniz. Araç belirlenen alana girdikten sonra bir ileri bir de geri manevra hakkınız bulunuyor.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
Size tavsiyem, panik frenleme anlarında soğukkanlılığınızı koruyabiliyorsanız, fren yaptıktan sorna aracınızın hızı 45 km seviyesine geldiği zaman vitesi 1'e takıp ayağınızı debriyajdan çekmeniz olacaktır. Bu size yaklaşık 1,5 - 2 metre daha kısa fren mesafesi sağlar.
Direksiyon sınavlarında öğrencileri en küçük hatada bırakıyorlar ve öğrenci sınava tekrar girmek durumunda kalıyor. Bu durum her tekrar ettiğinde öğrenci, kursuna göre ekstra ders ve sınav ücreti olmak üzere 450-550₺ kursa ücret ödemek durumunda kalıyor.
Direksiyon sınavı her ay düzenli olarak yapılır. Aday için belirlenen bu tarih genelde adayın elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde gerçekleşir. Direksiyon sınavı toplamda 5+30 dakika olarak iki ayrı bölümden ve toplamda da 35 dakika sürer.
Senede 5 kez düzenlenen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Sınavı'nın (MTSKS) ehliyet sınav tarihileri pandemiyle değişti. Ehliyet sınavları da e-sınav şeklinde yapılıyor. Sürücü adaylarının ehliyet alabilmeleri için yazılı ehliyet sınavı ve direksiyon sınavından en az 70 puan almaları gerekmektedir.
E-Sınav tarihinizden itibaren sınav ücretinizi yatırarak 15 gün sonra tekrar sınav başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak sınav tarihinizden itibaren 45 gün içinde tekrar sınava girmediğiniz takdirde 1 sınav hakkınızı kullanmış sayılırsınız.
Direksiyon sınavından kalan bir sürücü adayının sıradaki sınavı beklemesi gerekiyor.
Ehliyet almak için teorik sınavda karşınıza trafik, motor ve ilk yardım ile ilgili sorular çıkar. Her ne kadar ehliyet sınavlarının teorik kısmı kolay olarak görülse de aslında oldukça zor bir sınavdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri