OIS vs EIS: Hangisi Daha İyi? Eğer OIS ve EIS teknolojileri arasında seçim yapmanız gerekirse OIS (Optical Image Stabilization) çok daha doğru bir seçim olacaktır. Bu, donanımdan faydalanan bir teknoloji olduğu için EIS'ten daha doğru ve daha başarılı sabitleme yapabilmenize yardımcı olur.
OIS (optical image stabilization) Akıllı telefonların kameralarında video ve fotoğraf çekimi sırasında oluşan titreşimleri engelleyen bir donanımdır. OIS fotoğraf ve videoların üzerindeki titreşimden dolayı bulunan bulanıklığı yok ederek görüntü kalitesini arttıran önemli bir donanımdır.
Elektronik görüntü sabitleme (EIS)
EIS, görüntü sensöründeki alanın yaklaşık 2/3'ünün görüntüsünü analiz eden ve ardından kameranın hareketlerini telafi etmek için kenarlardaki görüntüleri kullanan bir görüntü sabitleme tekniğidir. Çoğu kamerada bu yöntem kullanılır.
Fotoğrafçılıkla uğraşan her kişi, optik görüntü sabitleyici nedir sorusunun cevabını merak eder. OIS, elde edilen karelerin rüzgar ve yürüme gibi durumlarda oluşan sarsıntılardan etkilenmemesini sağlar. Bir diğer tabirle, kamera hareketlerini azaltarak bulanık fotoğraf çekme ihtimalini azaltan bir teknolojidir.
İlgili 19 soru bulundu
New York Times da kamerası en iyi telefonlar arasında bu yıl ilk olarak iPhone'u anmış, Android işletim sistemi özelinde ise Google Pixel'ı önermişti. Bu iki marka ve model dışında Samsung Galaxy s23 Ultra'nın kamerası da son dönemde övgü alıyor.
DxOMark'a göre en iyi kamera performansı gösteren akıllı telefon, geçtiğimiz ay tanıtılan Huawei P60 Pro oldu. Fotoğrafta 159, zoomda 158 ve videoda 147 puan alan modelin ortalama puanı ise 156. Listenin ikincisi ise Oppo Find X6 Pro oldu. Sırasıyla 153, 154 ve 148 puan alan telefonun ortalama skoruysa 153.
Fotoğraf çekerken kamerayı yanlışlıkla oynatırsanız görüntü bulanık çıkabilir. Bazı iPhone modellerinde bu durumu önleyen optik görüntü sabitleme (OIS) özelliği vardır. OIS, kamerayı yanlışlıkla oynatsanız bile net fotoğraflar çekmenizi sağlar. OIS sayesinde bir jiroskop, kameranın hareket ettiğini algılar.
Sensör bazlı OIS, lens yerine sensörü stabilize ederek çekimlerin sarsıntısız görünmesini sağlarken, özel olarak tasarlanan, yeni bir sensöre sahip Ultra Geniş kamera, görüntüleri fotoğrafların ve videoların karanlık alanlarında daha fazla ayrıntıyla ve daha az pürüzle kaydediyor.
HYBRID O.I.S. +, istenmeyen sarsıntı nedeniyle oluşan bulanıklığı tamamen ortadan kaldırmak için beş eksenli bir düzeltme kullanır - ister geniş açılı ister yüksek zoom ile çekim yapın. Bu, neredeyse tüm çekim koşullarında canlı ve net görüntüler almanızı sağlar.
Optical Image Stabilization anlamına gelen OIS ülkemizde Optik Görüntü Sabitleyici olarak anılırken, Electronic Image Stabilization anlamına gelen EIS ise ülkemizde Elektronik Görüntü Sabitleyici olarak anılıyor. Her iki özellik, adından da anlayabileceğiniz üzere, görüntü sabitleme üzerine odaklanır.
Görüntü Sabitleme (Image Stabilization), kameranın görüntüsünde oluşan sarsıntıları engellemek amacıyla geliştirilmiş bir teknolojidir. Görüntü Sabitleme (Image Stabilization), kameranın görüntüsünde; rüzgar, yürüme vb. durumlarda oluşan sarsıntıları engellemek amacıyla geliştirilmiş bir teknolojidir.
Optik yöntemler kullanılarak vücut içi görüntülenmesi ve robotik veya manuel girişimsel müdahale yoluyla tanı ve tedavi amaçlı kullanılan biyomedikal dayanıklı ve tüketim niteliğindeki taşınırlardır.
Kablosuz görüntü,veri aktarımı sağlayabilen; 48 saat harici enerji gereksinimi duymaksızın, her ortama ve mekana uygun profesyonel bir sistemdir.
Şimdiye Kadarki En Gelişmiş iPhone Kameraları
Her iki modelde de bulunan, iPhone'a özgü sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu (OIS) lens yerine sensörü stabilize ederek, kullanıcı hareket ettiğinde bile fotoğrafların pürüzsüz ve videoların sarsıntısız olmasını sağlıyor.
Kamera paketinde Sensor-Shift OIS adında yeni bir teknoloji yer alıyor. Bu yeni OIS teknolojisi dengelemeyi ağır lensler yerine sensöre uygulamış. Böylece hem düşük hem de yüksek hareketliliklerde sabitleme yapılabiliyor. Kamera paketi 4K çözünürlükte 120fps ve 240fps yavaş çekim yapabiliyor.
Detaylı bir kamera kıyaslaması yapıldığında ise karşımıza şunlar çıkıyor: iPhone 11, 12 Megapiksel geniş ve f/1.8 diyaframa sahip OIS ana kameraya sahip.
iPhone'ların arka tarafında yer alan LIDAR sensörü, kameraların hemen yanında siyah bir daire veya benzer bir şekilde bulunur. İlk kez iPhone'larda tanıtıldığı günden itibaren, iPhone kullanıcılarının LIDAR'ı ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını araştırdıklarını gözlemledik.
iPhone 13 ailesi ise 2021 yılında tanıtıldı ve henüz iki yıl geçti. Bu nedenle, geçmiş deneyime dayanarak iPhone 13'ün en az 6-7 yıl boyunca güncelleme almaya devam edeceğini söyleyebiliriz. Bu da demek oluyor ki iPhone 13, 2027 ve 2028 yıllarında da güncellemeleri rahatlıkla alabilecektir.
Ois yani mekanik görüntü sabitleme özelliği bulunan tüm telefon modellerinin kamerası motosiklet telefon tutucu ile bozulmakta. Tutucuya göre kısa veya uzun sürebilir ama kesinlikle bozulur.
· Cihazın Kamerası şuanki yeni nesil telefonlar ile yarışacak durumda. · HDR 3 ve DeepFusion teknolojisi sayesinde fotoğraflar çok net ve çok iyi pozlanmış şekilde çıkmaktadır. · OIS ve EIS Desteği Bulunmaktadır (Sabit ve titreme olmadan fotoğraf ve video çekme teknolojisi.)
Apple son çıkan modellerinin hemen hepsinde OLED ekran teknolojisini kullanıyor.
Bu nedenle en iyi kameraya sahip telefonlar listesinde ilk sırayıiPhone 14 Pro Maxalıyor. iPhone 14 Pro Max, 3'lü arka kamera setine sahip.
İncelemede iPhone 11 kamera standartlarında sınıfta kaldı. Yaklaşık 1600 fotoğraf karesi incelenerek yapıldığı belirtilen test sonucu iPhone 11 DxOMark'dan 109 puan alabildi. Yapılan testler sonucu 11 Pro Max, 117 puanla 5. sırada yer alırken, iPhone Xs Max 106 puanda kalmıştı.
iPhone kameraları, Apple'ın kalite ve performans standartlarına uygun olarak tasarlanmış, test edilmiş ve üretilmiştir. Sezgisel ve hassas otomatik odaklama, Portre Işığı efektleri, gelişmiş Bokeh efekti ve Derinlik Denetimi içeren Portre modu da buna dahildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri