Üyelik başvuru esnasında eğer kep adresiniz bulunmamakta ise mutlaka edinilmesi gerekmektedir. Daha sonra bu kep adresi ile https://isekipman.ailevecalisma.gov.tr/#/public adresinden Ekipnet`e kayıt oluşturulması ve geçici yetkili kişi numarası almak gerekiyor.
Ekipnet kayıt numarası nedir ve nereden alınır? EKİPNET, iş ekipmanlarının periyodik kontrollerini yapmaya yetkili kişilerin elektronik ortamda kayıt ve bildirimi ile veri doğrulaması amacıyla kullanılan İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapacak Yetkili Kişilerin Kayıt Programıdır.
Temel Eğitim Vermeye Yetkili Kuruluşlar;
Türk Standartları Enstitüsü TMMOB Makina Mühendisleri Odası Milli Eğitim Bakanlığı
EkipNET Kayıt Sorgulama Nasıl Yapılır? Bunun için öncelikle turkiye.gov.tr adresine E-Devlet şifrenizle giriş yapmanız gerekli. Giriş sonrasında arama bölümüne Ekipnet yazmanız yeterlidir.
İlgili 34 soru bulundu
EKİPNET - İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin Kayıt ve Takibi Programı
Periyodik kontrol uzmanı olarak çalışabilmek için çeşitli kurumlar tarafından düzenlenen periyodik kontrol uzmanı eğitimine katılmak gerekir. Bu eğitimlerin sonunda yapılacak olan sınavlardan başarı ile mezun olan herkes uzmanlık sertifikası almaya hak kazanır.
Nasıl ve Neden Kullanılır? İş ekipmanları ile ilgili olan durumların periyodik kontrollerini yapmakta olan yetkili kişilerin elektronik bir ortamda bildirimi ve kaydı ile veri doğrulama amacı ile kullanılan sisteme ekipnet kayıt sistemi adı verilir.
EKİPNET kapanıyor!
Ekipnet üzerinden yapılan periyodik kontrol yapmaya yetkili personellerin yetkilendirilmesi, periyodik kontrolü yapılan makinelerin takibi gibi işlemler YENİ İSGKATİP yazılımında bu işlemlerde tek yerden gerçekleştirilebilecek.
Periyodik kontroller, yetkili olan makine mühendisleri, mekatronik mühendisleri, makine veya metal eğitimi bölümü mezunu teknik öğretmenler, makine teknikerleri veya yüksek teknikerleri tarafından yapılır.
Uygulama Adımları: Eğitim başvuruları; “ http://basvuru.tse.org.tr/uye/“ adresi üzerinden 12 NİSAN 2023 (saat 10:00) tarihinden itibaren alınmaya başlanacaktır. Başvuru işlemleri yazılım aracılığı ile alınacak olup belirtilen süre içerisinde başvuru alımı yapılabilecektir.
İş ekipmanı işin yapılmasında kullanılan herhangi bir makine, alet veya tesistir. El aletleri, iş makineleri, hareketli ekipmanlar, yük kaldırmada kullanılan ekipmanlar, yüksekte yapılan geçici işlerde kullanılan el merdivenleri, iskeleler ve halatlar gibi malzemeler en yaygın kullanılan iş ekipmanlarıdır.
2.1.
Forklift, ağır yükleri çatalları ve zaman zaman kullanılan ataşmanları aracılığıyla kaldırma, taşıma ve yükleme amaçlarıyla kullanılan bir tür iş ekipmanıdır.
Madde 7- Periyodik Kontrol Muayene Elemanı Başarı Belgesi almak için yetkili mühendisler başvurabilirler. Belgenin geçerliliğini sürdürebilmesi için belge sahibi, Periyodik Kontrol Muayene Elemanı Belgelendirme Kurulu tarafından belirlenen şartlara uymak zorundadır.
Kaldırma Ekipmanları için; makine mühendisi, mekatronik mühendisi, makine veya metal bölümü mezunu teknik öğretmenler ya da makine teknikeri veya yüksek teknikeri mezunu olmak gereklidir. Temel eğitimi aldıktan sonra kaldırma ekipmanlarının periyodik kontrollerini gerçekleştirebilmektedirler.
İş ekipmanı bir işi yerine getirir iken kullanılan araç ve gereçlerin tümüdür. Bu araç ve gereçler, makine, alet, tesisat ve tesistir. İş ekipmanlarının sağlıklı olarak işlevlerini yerine getirmesi gerekmektedir. Tehlike arz etmemelidir.
Kep adresi TNB Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcıdan online başvuru yapılarak alınmaktadır.
İskelelerin kurulması, sökülmesi veya üzerinde önemli değişiklik yapılması, görevli inşaat mühendisi gözetimi altında yapılır. Tersanelerde ise gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi, makine mühendisi veya inşaat mühendisi gözetimi altında yapılır.
(3) 29/12/2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında yetkilendirilmiş olan ortak sağlık ve güvenlik birimleri periyodik kontrol hizmeti veremez.
a) İş ekipmanının güvenliğinin kurulma ve montaj şartlarına bağlı olduğu durumlarda, ekipmanın kurulmasından sonra ve ilk defa kullanılmadan önce, önemli bakım ve onarımlardan sonra ve her yer değişikliğinde ekipmanın, periyodik kontrolleri yapmaya yetkili kişiler tarafından periyodik kontrolü yapılır.
Sertifika Programının Amacı:
Ülke ve Toplum Yararları Doğrultusunda, İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık Güvenlik Şartları Yönetmeliği kapsamında İş Ekipmanlarının periyodik kontrolünde görev alacak Makina Mühendislerinin belgelendirilmesi amacıyla bu program oluşturulmuştur.
MADDE 11 – (1) Periyodik kontrolleri yapmaya yetkili kişiler, asgari EK-1'de belirtilen konuları içeren temel eğitimi almakla yükümlüdür. Eğitim almayanlara ya da eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olamayanlara kayıt numarası verilmez.
İş ekipmanlarının periyodik kontrollerini yapmaya yetkili kişilerin elektronik ortamda kayıt ve bildirimi ile veri doğrulaması amacıyla kullanılan İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapacak Yetkili Kişilerin Kayıt Programı “EKİPNET” dir.
Periyodik kontrol izni, hamile çalışanlara tanınan bir haktır. Anne olmaya hazırlanan personeller, bu haktan ücretli ve yıllık izin süresinden bağımsız olarak yararlanır. Periyodik kontrol izninin sıklığını, çalışan ve işveren doktordan alınan tavsiyelere göre ortaklaşa belirler.
Portör muayenesi, 3 ayda bir yapılması zorunlu fiziki muayene olup, İşyeri Hekimi olan işletmelerde çalışan personelin muayenesi hekim tarafından,İşyeri hekimi olmayan işletmelerde çalışan personelin muayenesi Belediye tabiplerince veya hükümet tabiplerince ücretsiz olarak yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri