Bamya tohumunu tane olarak tüketmek isteyenler 9-10 adet bamya tohumunu direkt ya da suyla yutabilirler. Dilerseniz yoğurt veya ayranla da tüketebilirsiniz. Bamya tohumlarını toz şeklinde tüketmek isteyenler ise toz haline getirilen bamya tohumlarını bal ve zeytinyağı ile harmanlayarak macun halinde tüketebilirler.
Bamya tohumu menisküs, eklem ağrısı, sıvı kaybı, kireçlenme gibi diz problemlerine şifaları ile faydalı olmaktadır. Diz ağrısı yaşayan kişilerin bu tohumu suyun içinde bekleterek içmesi ya da kür olarak uygulaması önerilir.
Vitamin ve mineraller açısından zengin olması, kemik problemlerine iyi gelmesini sağlar. Diz ağrısı yaşayan kişiler, bamya tohumunu çiğ, pişmiş veya toz halinde tüketebilirler. 9-10 kadar bamya tohumu suyun içinde bekletildikten sonra tüketilebilir. Direkt yutulması da mümkündür.
Bamya tohumu kürünü 1 hafta boyunca günde bir çay kaşığı olarak tüketin. 1 hafta düzenli kullanımın ardından 1-2 hafta ara verilmesi gerekir.
Bamya tohumu günde 8-9 adet yenir. Bamya tohumu birçok vitamin ve minerale sahip yüksek lifli bir besindir. Bu sebeple bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Diyabet veya kardiyovasküler hastalıklar için ilaç kullanan kişilerin mutlaka doktor kontrolünde kullanması gerekmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
Bamya tohumu tane olarak yenebildiği gibi tohum ezilerek toz haline getirilip gıdalarla da tüketilebilir. Bamya tohumlarını öğüterek toz haline getirdiğinizde üstüne sıcak su ekleyip, demleyerek içebilirsiniz. Aynı zamanda yoğurt vb. ürünlerle birlikte yiyebilirsiniz.
Dilerseniz akşamdan bir su bardağı oda sıcaklığındaki suyun içine 9-10 adet bamya tohumu atıp sabaha kadar bu şekilde bekletebilir, sabah uyanınca da bu suyu içebilirsiniz. Suyunu içtikten sonra yine dilerseniz 9-10 adet bamya tohumunu da yutabilirsiniz.
Zayıflamak için bamya tohumunu akşamdan bir bardak suyun içine koyup sabaha kadar bekletmek gerekir. Sabah aç karnına bu su içilir. Kahvaltıdan yarım saat önce içilirse daha faydalı olmaktadır.
Bamya Kürü İbrahim Saraçoğlu Tarifi
Oda sıcaklığındaki bir bardak suyun içine 3 veya 4 adet bamyayı uzunlamasına dilimleyip eklemenizi vurgular. Akşamdan hazırlayıp ertesi sabah içmeniz, daha sağlıklı olacaktır. Düzenli olarak bamya kürünü uygulayan kişilerde kan şekerinin dengelendiğini belirtir.
Bamya tohumunun kullanımında günlük önerilen miktar 9 ya da 10 adettir. Bunun yanı sıra bazı kişilerin bamya tohumu kullanması da önerilmemelidir. Alerjik reaksiyonları olan, kronik hastalıkları bulunan ve düzenli ilaç kullanan kişilerin bamya tohumu kullanması önerilmemelidir.
En az 1 hafta ara vererek düzenli olarak kullanın. Kürü 2 -3 ay boyunca düzenli olarak bu şekilde tüketebilirsiniz. Zayıflama sürecini hızlandırmak için 3 ay boyunca bamya tohumu kürünü uygulayabilirsiniz.
Bamya Kürü Kullanımı
Şeker hastası bireylerin 15 gün düzenli olarak bamya kürü tüketmesi önerilmektedir. Düzenli bir şekilde tüketilen bamya kürü, vücuttaki yüksek şeker oranını düşürücü bir etki göstermektedir. 15 günlük bir düzenli kullanımının sonrasında bamya suyu içilmesine ara verilmesi gerekmektedir.
İçerdiği doğal kolajen nedeniyle eklem sağlığı için kullanılan bir besindir.
C vitamini bağışıklık sistemini harekete geçirerek akyuvar oluşumunu sağlar. Tansiyonu düşürür: Bamyada yüksek oranda vitamin ve mineral bulunmasının yanı sıra insan sağlığı için çok önemli olan potasyum da bulunur.
Sultani bamya tohumu oldukça verimli çeşitlerdendir. Kısa sürede hasat edilebilen özelliğiyle öne çıkar ve lezzetli bir gıdadır.
Kolesterolü düzenleyen bamya suyu aynı zamanda şişkinlik ve ishal gibi hastalıkları da tedavi eder. İçerisinde bulunan antioksidan bileşenleri ve C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmede bamya suyu birebirdir. Beyaz kan hücrelerinin çoğalmasına katkı sağlar.
Cildinizi gençleştirir ve hasarları onarır. Bamya kuru ve kaşıntılı saç derisi için mükemmel bir nemlendiricidir. Saçınızı yumuşatır ve nemlendirir. Bamya tohumunda Karaciğeri korumaya yardımcı olur.
Tohum Cenneti | Sultani Bamya Tohumu | 20 TL.
Saraçoğlu bamya kürü sayesinde pek çok hastalığının iyileştiğini vurgulamıştır. Özellikle diyabeti olan kişiler bamya kürü yaptıklarında şekerlerini düşürebilmektedir. Ayrıca hazmettiren bir sebze olan bamya bağırsak ve mideye de fayda sağlar. Lifli gıdalardan olan bamya sindirim sistemi dostudur.
Kan damarlarının ve atardamarın gevşemesini destekler. Ancak kan sulandırıcı ilaç tedavisi gören kişiler bamya tohumu tüketmeden önce doktoruna danışmalıdır. Lif Zengini: Bamya tohumları çözünebilir ve çözünemez lifler içerir. Lifli gıdalarla beslenmek bamya tohumu faydası olarak kabul edilir.
Bamyanın tadı sakin ve yumuşak olduğundan kuvvetli baharatları ve bol ekşiyi kaldırıyor. Yediğinizde hem sulu sulu, hem de içindeki çekirdeklerle çıtır çıtır olabiliyor. Düşük kalorili, bol Vitamin C, folik asit, magnezyum, potasyum ve lif içeren hem sağlıklı hem lezzetli bir sebze.
Tohumlar depoya konulmadan önce uygun nem içeriğine düşürüldüyse hava almayan cam ya da polietilen kaplar içinde saklanması gerekmektedir. Bez ya da kağıt-karton içerisinde saklanan tohumlar değişen ortam şartlarından kolay etkilenmektedir.
Bamya tohumlarını ocaklara atmandan önce 1 gün suda veya nemli bir bez içerisinde bekletmeniz bamya tohumu çimlendirme yüzdesini artıracaktır.Toprak ısısının 10 derece olması uygundur.Bamya Tohumlarını kab içerisinde veya viyollarde çimlendireceksiniz kabın veya viyolin üst seviyesine 2-3 cm kala ince elenmiş toprak ve ...
Kurutulmuş bamyanın dayanma süresi yaklaşık 2 yıldır. Bu yüzden üreticimiz kuruttuğu bamyayı istediği zaman satabiliyor." ifadelerini kullandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri