Hiç ekmek yememek ve öğün atlamak sanılanın aksine zayıflatmıyor; göbeğin büyümesine neden oluyor...
Karbonhidratlı yiyeceklerin başında gelen ekmeği bırakarak ayda ortalama 4-5 kilo verebilirsiniz. İlk aşamada tümüyle ekmeği bırakmak yerine her öğünde sadece 1 dilim ekmek tüketilebilir. Ekmek yemeyi bırakmaya çalışırken gözden kaçabilen en önemli nokta ise ekmekteki karbonhidratın başka yiyecekten karşılanmasıdır.
Ekmek ölçülü tüketildiği zaman kilo aldırmaz. Ancak ekmeğin yanında bir de kalori oranı yüksek yiyecekler tüketirseniz, bu kilo almanızı sağlayacaktır. Günde 1 ince dilim ekmek tüketmeniz ve yanındaki yiyeceklere dikkat etmeniz kilo almanıza neden olmayacaktır. Gece ekmek yemeniz kilo almanıza neden olabilir.
Bir hafta ekmek tüketilmediğinde vücudun ihtiyacı olan karbonhidrat oranı azalır. Aynı zamanda karbonhidratsızlıktan deforme olan sinir sistemi; yorgunluk, stres ve sinirilik hali gibi sağlık sorunlarına neden olur. - Ekmek vücudun aynı zamanda şeker oranını dengeler. Şeker oranı düşen kişi tatlı krizleri yaşar.
Az ve öz yemek dışında o göbekten kurtulma şansın yok.
İlgili 17 soru bulundu
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Bu nedenle göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak sağlıklı bir yaşam için son derece önemli. Yapılan araştırmalar, tek bir gıdayı hayatınızdan çıkardığınızda 10 gün içinde göbek yağlarınızdan kurtulabileceğinizi gösteriyor.
Eğer olur da çıkarırsak da günlük enerji ihtiyacımızın neredeyse yarısının karşılandığı ekmeği hayatımızdan çıkarmak vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi başka kaynaklarda aramasına, sağlıksız beslenmeye ve tatlı krizlerine yol açabilir maalesef bu bir gerçek.
Çünkü Türkiye'de en çok tükettiğimiz, en çok hastalıkların olduğu artık biliniyor. Altında da çok aşırı tükettiğimiz ekmekler, şekerler ve gazlı içecekler olduğu biliniyor. Ekmeği azaltırsak sadece kanser değil, bütün hastalıklar, kalp krizi, şeker hastalığı, özellikle kanser azalır."
İçeriğinde hiç karbonhidrat bulunmayan bir diyet yapılması sağlık açısından kesinlikle doğru değildir. Karbonhidrat vücuda enerji sağlayan en önemli besin öğesidir. Glikojen; insan ve hayvan vücudunda bulunan karbonhidrattır yani depo formdur.
Fazla ekmek yemekle fazla karbonhidrat yani şeker alınmış olur, bu da pankreasın aşırı çalışarak insülin üretmesini tetikler. Aşırı insülin harcanmadığında şeker yağa dönüşüp depolanır. Yani çok ekmek yemek yağlandırır.
Eğer göbek bölgenizdeki yağları vermek istiyorsanız her gün düzenli olarak kefir tüketmelisiniz. Lahana, karnabahar, bürüksel lahanası, brokoli: Tüm bu sebzeler sağlıklıdır. Diyet dönemlerinde haşlanarak tüketilmeleri tavsiye edilir. Ayrıca zeytinyağlı şekilde tüketilmeleri halinde vücuda oldukça faydalıdırlar.
Bu noktada akıllara şu soru geliyor: Ketojenik Diyette Ekmek Yenir mi? Cevap, kesinlikle evet. Karbonhidrat değeri düşük olan, içerisinde ceviz, badem gibi yağlı kuru yemişlerin yer aldığı Keto Ekmek çeşitlerini bu diyette gönül rahatlığıyla tüketebiliyorsunuz.
4.70 Kiloya Göre Diyet Listesi ile 1 ayda kaç kilo verilir? 70 kiloyum, 1 ayda kaç kilo verebilirim? Diyorsanız 70 kiloya göre ücretsiz diyet listesi ile 1 ayda 4-6 kilo verebilirsiniz. 1 ayda 10 kilo vermek mümkün mü?
Galeta, leblebi, grissini, çorba, makarna, patatesi, yulaf ezmesi, kahvaltılık gevrek, leblebi, mısır, kestane, etimek, Wasa gibi besinler, ekmek yerine geçen sağlıklı alternatifler…
Ekmek yemeden yapılan diyetlerin yağ değil, kas ve su kaybına neden olduğunu ifade eden Jones, “Kaslar vücuttaki yağları yakmaya yarar.
Zayıflatan ekmek çeşitleri içerisinde yulaf ekmeği, keten tohumu ekmeği, kepekli ekmek, esmer pirinç ekmeği, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği, ezekiel ekmeği, glutensiz ekmeği saymak mümkün. Uzmanlar, diyet yaparken ekmeği tamamen kesmek yerine, beyaz ekmek harici ekmek çeşitlerinin az miktarda tüketilmesini öneriyor.
İnsan vücudunun günlük alması gereken enerjinin yaklaşık%55 inin karbonhidratlardan sağlanması gerekir. Ekmek bu ihtiyacı karşılamada çok önemli bir rol oynar.
Ancak ekmek tüketmeden yapılan diyetlerin hiçbir bilimsel dayanağı yoktur. Aksine ekmek yemeden kilo verdiğinizde beraberinde bireylerde kalp damar hastalıkları, böbrek hastalıkları, yeme ve davranış bozuklukları, karaciğer hastalıkları ve daha birçok sağlık problemleri gözlenmektedir.
Dr. Canan Karatay, bu kez modern ve cüce olarak tabir edilen buğdayın tüketimiyle hastalıkların arttığını söyleyerek, modern buğdaydan yapılan ekmeğin tüketilmemesi gerektiğini söyledi.
Ekmeği tamamen kesmek bizleri sürdürülebilir bir beslenmeden uzaklaştırır. Burada dikkat edilmesi gereken esas konu ekmeğin türü.miktarı ve ne zaman tüketildiğidir. Aksi halde ekmekte bulunan kompleks karbonhidratları tüketmezsek, vücudumuz kan şekerini dengelemek için basit karbonhidratlara(beyaz ekmek,şeker vb.)
Yağ yakıcı yiyeceklerle beslenin!
Yumurta, sarımsak, ıspanak, yoğurt, salatalık, kefir, kırmızı et, hindi, tavuk eti, kırmızı mercimek, balık, limon, çilek gibi yiyecekler yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Göbek ve bel çevresindeki inatçı yağları eritmenin en iyi yolu, beslenmenizde bu yiyecekleri sık sık tüketmenizdir.
Gün içerisinde en az 3-3.5 litre su içmek, göbek eritme yolunda oldukça faydalı olacaktır.
- Göbek eritmek için hangi spor veya egzersizleri önerirsiniz? Yürüyüş, bisiklet ve diğer kardiyo hareketleri yağ yakımının artmasına yardımcıdır. Bunun yanında karın hareketleri bu bölgedeki kas kitlesinin artmasına katkı sağlar. Mekik, plank, crunch gibi egzersizler kas yapılanmasına yardım eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri